BEACH SOCCER

Η εθνική ομάδα προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας

Η εθνική ομάδα προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας
Εθνική ομάδα

Την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας (20-23/08) εξασφάλισε η εθνική ομάδα

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση στον 1ο προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στο Λινιάνο της Ιταλίας. Είχε νικήσει με 9-1 την Ανδόρα, ενώ είχε ηττηθεί με 3-2 από την Ρουμανία.
Η ευρεία νίκη επί της Ανδόρας την είχε φέρει στην δεύτερη προνομιούχο θέση την οποία και διατήρησε μετά την διεξαγωγή των τριών από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους.

Ο τέταρτος όμιλος όμως που ήταν προγραμματισμένος να γίνει από 10 έως 12 Αυγούστου στην Ιταλία, δεν θα διεξαχθεί λόγω αποχώρησης της Αυστρίας, ενώ ήδη είχε παραιτηθεί από τους αγώνες και η Σλοβακία. Έτσι προκρίθηκε απ' ευθείας η Τουρκία και η Εθνική μας ως καλύτερη δεύτερη ομάδα της προκριματικής φάσης.

Με την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ανεξέρτητα από το εάν εξασφαλίστηκε στην κανονική φάση των ομίλων ή μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα και δικαίωση για τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Beach Soccer, που καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την διάδοση και ανάδειξη του beach soccer στη χώρα μας εδώ και 12 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Beach Soccer, κ. Κώστας Μότσης σε δήλωσή του σημείωσε: " Οι προσπάθειές μας μετουσιώνονται σε επιτυχίες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα του beach soccer και την περαιτέρω καταξίωσή του. Η Πανελλήνια Ένωση Beach Soccer με αδιάλειτπες προσπάθειες καλλλιεργεί και προωθεί το Beach Soccer, το οποίο έχουν αγκαλιάσει με θέρμη οι Έλληνες φίλαθλοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Ελπίζουμε μετά την επιτυχία της Εθνικής ομάδα, η ΕΠΟ να λάβει το μήνυμα της δυναμικής του αθλήματος και να βοηθήσει ηθικά και οικονομικά για την ακόμη μεγαλύτερη καταξιώσή του. Με την ευκαιρία θέλω να καλέσω τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, να σταθεί πιο κοντά στο beach soccer και να το στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της τελικής φάσης έμειναν μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι η Αγγλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Στην τελική φάση της Πορτογαλίας η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει, έπειτα από κλήρωση, δύο ομάδες εκ των: Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Τουρκία και η ομάδα που θα τερματίσει 8η από τις αναμετρήσεις του γκρουπ Α', όπου θα αγωνιστούν σε ομίλους οι οχτώ καλύτερες ομάδες Beach Soccer της Ευρώπης.

Σε δήλωσή του για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γιαλεσάκης, ανέφερε: " Από την πρώτη στιγμή είχα αναφέρει ότι στόχος μας είναι η καταξίωση του ελληνικού beach soccer στην ευρωπαϊκή ελίτ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην Πορτογαλία. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε δεν αποτελούν φόβητρο. Ωστόσο εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να περιορίσουμε τα λάθη και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τους αγώνες".

Ο διεθνής άσος Πάρις Κωνσταντακόπουλος, σημείωσε: " Στόχος είναι η πρώτη θέση που οδηγεί στην ελίτ. Οι αντίπαλοί μας δεν είναι ευκαταφρόνητοι αλλά ούτε και πάρα πολύ ισχυροί. Ελπίζουμε από τις ομάδες της πρώτης 8άδας να μην 'πέσει' η Γαλλία, διότι διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος στην προσπάθειά μας να αναρριχηθούμε στις καλύτερες οχτώ ομάδες της Ευρώπης".

Στο μεταξύ αρχίζει αύριο (07/08) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Thalassa Club στην παραλία Αμουδάρας στο Ηράκλειο Κρήτης, η 6η φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ Beach Soccer.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στη μαγευτική Μύκονο από 25 έως 30 Αυγούστου.




















TAGS BEACH SOCCER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ