ΙΠΠΑΣΙΑ

Η εκκλησία του Μπάρμπαρο

Η εκκλησία του Μπάρμπαρο
Μπάρμπαρο κλαμπ

Ένα νεκρό άλογο, ο Μπάρμπαρο εμπνέει την ανθρώπινη ευαισθησία στην Αμερική και όχι μόνο

Μέσα στις επόμενες μέρες του θανάτου του, συγκεντρώθηκαν 250.000 δολάρια και οι φίλοι του Μπάρμπαρο έσωσαν 580 άλογα από την ευθανασία. Το περιοδικό ESPN στο τελευταίο τεύχος του και με αφορμή τα 4α γενέθλια του Μπάρμπαρο την περασμένη Κυριακή (έκαναν και πάρτι), ανέλυσε την περίπτωση των... αποστόλων του αλόγου!
Ο Μπάρμπαρο ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη στον δεύτερο μεγάλο αγώνα, το Preakness, τραυματίστηκε όμως και παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στην καλύτερη κτηνιατρική κλινική στον κόσμο, στην Πενσυλβάνια, δεν μπορούσε να επανέλθει ξανά και του έγινε σε ευθανασία.

Ωστόσο η προσπάθεια του, έγινε σύμβολο για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι αποφάσισαν ότι το όνομα του δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ο Άλεξ Μπράουν είχε ανοίξει ένα blog σε έναν από τους πρώτους αγώνες του αλόγου και όταν αυτό κέρδισε στο Κεντάκι δέχθηκε 120 hits την ημέρα! Μέχρι την 6η Μαρτίου δεχόταν 1.000 posts την ημέρα και το σημαντικότερο, πληροφορίες για τραυματισμένα άλογα που είχαν ανάγκη.

Όταν τραυματίστηκε ο Μπάρμπαρο, η κλινική στο Νιου Μπόλτον της Πενσυλβάνια έγινε το επίκεντρο του κόσμου, μέχρι και οι Αμερικάνοι στρατιώτες στο Ιράκ έστειλαν μία αμερικάνικη σημαία στον Μπάρμπαρο!

Καθημερινά έρχονταν λουλούδια, γλυκά και κάρτες για το αγαπημένο τους άλογο, μέχρι και παραγγελίες για πίτσα γίνονταν από εκατοντάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να φάει το προσωπικό της κλινικής! Κάθε παιδάκι στην Αμερική έχει στο κρεβάτι του πια έναν λούτρινο Μπάρμπαρο.

Μία παλιά μπαλαρίνα, η Μαρτίτα Γκόσεν έχει αναλάβει τον ρόλο της... εκπροσώπου του Μπάρμπαρο στη γη, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορα μέρη. Μέχρι και στους εργαζόμενους του κέντρου Νιου Μπόλτον χόρεψε προς τιμήν του Μπάρμπαρο. Τον χαρακτηρίζει μεγαλύτερο χορευτή από τον Ρούλντολφ Νουρέγιεφ και τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.

Τρέλα ή μη, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι κι ας είναι σε ένα άλογο ναι μεν χάθηκε, αλλά κέρδιζε δίκαια στον στίβο.












TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ