ΕΥΡΩΠΗ

Φοβούνται τιμωρία από τους Ταλιμπάν οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Αφγανιστάν και ζητούν άσυλο στην Ινδία

Φοβούνται τιμωρία από τους Ταλιμπάν οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Αφγανιστάν και ζητούν άσυλο στην Ινδία
2021 AP PHOTO/GULABUDDIN AMIRI

Να προλάβουν τα σύνορα ανοιχτά θέλουν οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Αφγανιστάν, που θεωρούν ότι οι Ταλιμπάν θέλουν να τους τιμωρήσουν για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην χώρα.

Η επέλαση των Ταλιμπάν σε κάθε γωνιά του Αφγανιστάν και η απόκτηση της εξουσίας την ώρα που η κυβέρνηση αποχωρεί με κάθε τρόπο από την χώρα, είναι χωρίς αμφιβολία η είδηση των ημερών σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, Καμπούλ, είναι και οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι οποίοι αγωνιούν για την ασφάλειά τους. Θεωρούν πως η προσπάθεια που έκαναν για να αναπτυχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο τους έβαλε στο στόχαστρο των Ταλιμπάν, φοβούνται για τις ζωές τους και ζητούν άσυλο από την Ινδία με την ελπίδα ότι θα προλάβουν να περάσουν τα σύνορα, τα οποία προς το παρόν παραμένουν ανοιχτά, χωρίς να αναγνωρισθούν από το καθεστώς.

Οι Ταλιμπάν δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να πηγαίνουν σε σχολεία και σε γιατρούς, προφανώς δεν τους επέτρεπαν να εργάζονται, τις ήθελαν κλεισμένες στα σπίτια τους, κάτι που άλλαξε τα τελευταία χρόνια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Αφγανιστάν βοήθησε το γυναικείο ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί την προηγούμενη επταετία, αν και υπήρξαν και καταγγελίες για παράγοντες που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την δύναμή τους απέναντι σε νεαρές αθλήτριες οι οποίες δεν μπορούσαν να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ