ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξιλέωση με... χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ

Η Ισπανία έπαιξε στα... ίσα, αλλά η Αμερική επικράτησε στον συγκλονιστικό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά με 118-107 και επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου!

Μετά τη λήξη του αγώνα οι ΝΒΑερ... χόρεψαν σε ένα κύκλο κι ο Κόμπι Μπράιαντ (που το Σάββατο είχε τα 30α γενέθλια του) αφού χαιρέτησε όλους τους αντιπάλους, είχε έναν συγκινητικό εναγκαλισμό με τον συμπαίκτη του στους Λέικερς, Πάου Γκασόλ!
Λίγο πιο δίπλα τον δικό τους χορό είχαν στήσει οι Ισπανοί, που απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα... εκτός ΝΒΑ παίζοντας τρίτο συνεχόμενο τελικό μεγάλης διοργάνωσης και μάλιστα χωρίς τον βασικό τους πλέι-μέικερ, τον Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν. Τη θέση του κάλυψε επάξια ο Ρίκι Ρούμπιο, ο 17χρονος άσος της Μπανταλόνα που έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ολυμπιακού τουρνουά που κρεμάει μετάλλιο στο στήθος του.

Προηγουμένως οι Αμερικάνοι είχαν... στήσει το δικό τους πάρτι στον πάγκο καθώς στο τελευταίο τάιμ-άουτ ο Μάικ Σιζέφσκι αντί για οδηγίες, έδινε συγχαρητήρια στους παίκτες και στα μέλη του τεχνικού τιμ.

Είχε προηγηθεί ένας εκπληκτικός τελικός τόσο σε θέαμα, όσο και σε εξέλιξη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι "φούριας ρόχας" κατάφεραν από το -14 της δεύτερης περιόδου να μειώσουν στους 2 (91-89) μετά από ένα σερί 9-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον... εξωγήινο Ρούντι Φερνάντες, που εκτός από τα εντυπωσιακά τρίποντα σημείωσε κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (πήρε και το φάουλ) στα... μούτρα του Ντουάιτ Χάουαρντ.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Κόμπι Μπράιαντ με 5 πόντους και μια ασίστ την έστειλε και πάλι στους 11, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα του Αίτο Ρενέσες τα... παράτησε. Το αντίθετο! Με τρίποντο του Κάρλος Χιμένεθ μείωσαν ξανά στους 3, πριν "απαντήσει" ο Ντουέιν Ουέιντ (είχε προηγηθεί κι ένα εκπληκτικό "τετράποντο" του Κόμπι), για να βάλει "φινάλε" στο 38'.

Ο Χιμένεθ είχε άλλη μια ευκαιρία χωρίς όμως να καταφέρει. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι βολές των Αμερικάνων, οι τεχνικές ποινές στους Ίβηρες και το τελικό 118-107, που... μαρτυρά όλη την αλήθεια για τον εκπληκτικό τελικό!

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 31-38, 61-69, 82-91, 107-118

Ισπανία (Ρενέσες): Π. Γκασόλ 21, Ναβάρο 18, Χιμένεθ 12, Μ. Γκασόλ 11, Ρούμπιο 6, Φερνάντες 22 (5), Ρέγιες 10, Γκαρμπαχόθα 3 (1), Ροντρίγκεζ 2, Μουμπρού 2, Λόπεζ.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Ουέιντ 27 (4), Τζέιμς 14, Πολ 13, Μπούζερ, Ρεντ, Μπράιαντ 20 (3), Άντονι 13 (3), Χάουαρντ 8, Μπος 8, Ουίλιαμς 7 (1), Πρινς 7, Κιντ 2.

Κόμπι: "Δέκα φορές καλύτερο από δαχτυλίδι"

Ο Κόμπι Μπράιαντ, μια μέρα μετά τα 30α γενέθλια του ήταν ενθουσιασμένος για το κατόρθωμα των ΗΠΑ. "Είναι ξεχωριστό! Είναι πιο σημαντικό από κάθε πρωτάθλημα που έχω κατακτήσει. Είναι 10 φορές καλύτερο συναίσθημα να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο για τη χώρα σου" σχολίασε ο Μπράιαντ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

"Είναι το καλύτερο δώρο για τον Κόμπι Μπράιαντ που βοήθησε πολύ αυτή την ομάδα. Είμαστε πια παγκόσμιοι πρωταθλητές, τα καταφέραμε" πρόσθεσε ο Ντουέιν Ουέιντ.




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ