ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eπίθεση του Ζαγκ Ρογκ στον Μπολτ!

Eπίθεση του Ζαγκ Ρογκ στον Μπολτ!
Μπολτ-Τζαμάικα

Ο Ζ.Ρογκ επέκρινε τον Ουσέιν Μπολτ για έλλειψη σεβασμού προς του αντιπάλους του, στην κούρσα των 200μ

Ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ, ο οποίος με δηλώσεις την ημέρα των γεννεθλίων του Μπολτ (κλείνει σήμερα τα 22 του χρόνια), άσκησε κριτική στον Τζαμαϊκανό παγκόσμιο ρέκορντμαν για τον τρόπο που πανηγύρισε μετά το απίστευτο 19.30 στην κούρσα των 200μ:
"Ο Μπολτ μπορεί να συγκριθεί με τον Αμερικανό Τζέσε Όουενς της δεκαετίας του '30 (χρυσό στα 100, 200 και 4Χ100 στους Ολυμπιακούς του 1936 στο Βερολίνο)", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο επικεφαλής του ολυμπιακού κινήματος, για να συνεχίσει:

"Θα πρέπει όμως να ωριμάσει περισσότερο. Θα πρέπει να ανταλλάσει χειραψία και με τους αντιπάλους του μετά τις κούρσες. Βέβαια, είναι μόλις 22 ετών και έχει χρόνο να μάθει", κατέληξε ο Ρογκ, στον οποίο δεν άρεσε καθόλου ο ξέφρενος "προσωπικός" πανηγυρισμός του Μπολτ μετά από την κατάρριψη του -στοιχειωμένου από το 1996- παγκοσμίου ρεκόρ.

Ρόλο πάντως υπερασπιστή του φαινομένου από τη Τζαμάικα, ανέλαβε αυτόκλητα ο Ντον Κουάρι, ο μοναδικός Τζαμαϊκανός πριν από τον Μπολτ που είχε κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο σε αγώνες ταχύτητας:

"Ήταν πολύ ενθουσιασμένος και πολύ ευτυχισμένος", τόνισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Μόντρεαλ στα 200μ, και πρόσθεσε: "Δεν υπήρχε καμία εχθρότητα με τους αντιπάλους του. Αυτό που έκανε δεν ήταν αντιαθλητικό, ο πανηγυρισμός του οφειλόταν σε αυτό που μόλις είχε πραγματοποιήσει.

Είναι ένας χαρακτήρας ευδιάθετος, εξωστρεφής, ανοιχτόκαρδος, χαρούμενος, και αυτό το έβγαλε προς τα έξω και μετά την κούρσα".




Τα λόγια αποθέωσης προς το πρόσωπο του Μπολτ ήρθαν πάντως και από άλλα υπέρλαμπρα αστέρια του κλασικού αθλητισμού... "Είναι ο Superman 2, είδα την πιο εντυπωσιακή κούρσα αθλητή στη ζωή μου", τόνισε ο προηγούμενος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 200μ, Μάικλ Τζόνσον, ενώ η Κάθι Φρίμαν έγραψε ότι "ο Μπολτ έφερε το σπριντ σε άλλο επίπεδο".


Ο Έντουιν Μόουζες υποστήριξε ότι "ένα τέτοιο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του κάθε πέντε με έξι γενιές", ενώ ο δις ολυμπιονίκης στο δέκαθλο, ο Άγγλος Ντάλεϊ Τόμπσον, δήλωσε: "Ο Μπολτ αγαπά τον αθλητισμό. Εκτός από το ότι είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν τα παίρνει όλα τα άλλα στα σοβαρά. Ξέρει ότι ο αθλητισμός είναι επίσης διασκέδαση και αυτό το εφαρμόζει στην πράξη".

Οι δηλώσεις του Ζαγκ Ρογκ δεν φαίνεται πάντως να... πολυσυγκινούν τους συμπατριώτες του Μπολτ, οι οποίοι έχουν στήσει ένα τρελό πανηγύρι στην πατρίδα του περιμένοντας από το "καμάρι" της χώρας τους να φέρει ένα ακόμα χρυσό...

Μην ξεχνάμε πως ο Ουσέιν Μπολτ θα πάρει μέρος με την Εθνική Τζαμάικας στην κούρσα των 4Χ100, με τους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να περιμένουν μία ακόμα (την τελευταία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες) "παράσταση" από τον 22χρονο σπρίντερ.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ