ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα
Δανου

Θετικό το πρόσημο στο ντεμπούτο των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι αντοχής

Οι Έλληνες αθλητές ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στα 5 και 10 χιλιόμετρα κλασσικής τεχνικής, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα εν όψει του αγώνα σπριντ που τους απασχολεί κυρίως αγωνιστικά. Οι επιδόσεις των Ελλήνων είχαν ακόμα ένα κέρδος σε βαθμολογικό επίπεδο, αφού κατάφεραν να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς FIS, λόγω της δυσκολίας του αγώνα. Στα 10 χιλιόμετρα ο Αλέξης Γκούνκο κατέλαβε την 25η θέση, σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ.
Ο Μετσοβίτης σκιέρ, που πρόσφατα κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, έδειξε σε καλή κατάσταση και πλέον περιμένει τα' αγωνίσματα του ομαδικού και ατομικού σπριντ. Κάτι παραπάνω από την 35η θέση θα μπορούσε να χτυπήσει ο Γιώργος Νάκας, ενώ Δημήτρης Κάππας και Θανάσης Μπαρμπαγιάννης κατέλαβαν την 38η και 39η θέση αντίστοιχα.

Η Μαρία Ντάνου παρά το νεαρό της ηλικίας της (19 ετών), έδειξε να μην κομπλάρει από τον υψηλό συναγωνισμό, όμως το αποτέλεσμα της θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αν αναλογιστούμε την αγωνιστική της κατάσταση. Η Ναουσαία σκιέρ τερμάτισε 15η στον αντίστοιχο αγώνα 5 χιλιομέτρων τω γυναικών.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε απ' τα αποτελέσματα του Λίμπερετς ο τεχνικός σύμβουλος των βορείων αγωνισμάτων, Τιμολέων Τσουρέκας. " Οι αθλητές μας έδειξαν έτοιμοι στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα τους είναι ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές, όμως σίγουρα θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ξεχωρίζει η επίδοση του Αλέξη (σ.σ. Γκούνκο)."

ΔΙΑΘΛΟ

Προβλήματα στη σκοποβολή για τους νέους

Τα νέα από το παγκόσμιο του διάθλου στο Πιέονγκ Τσανγκ, έρχονται από ελληνικής πλευράς απ' τα αγωνίσματα ατομικής καταδίωξης 20 και 15 χιλιομέτρων.

Ο Σάκης Τσακίρης σημείωσε την καλύτερη επίδοση με μόλις τρεις άστοχες βολές στο πεδίο βολής, αλλά και 7 λεπτά διαφορά (74ος) από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Όλε Άιναρ Μπιορντάλεν από τη Νορβηγία. Ο Στάθης Κιουρκενίδης είχε επτά άστοχες βολές στο σκοπευτήριο, κάτι που σημάδεψε συνολικά την παρουσία του στον αγώνα, για να μείνει στην 110η θέση.

Η αδυναμία της Γιώτας Τσακίρης στο σκοπευτήριο, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η Δραμινή νεαρή διαθλήτρια δεν κατάφερε 11 φορές να βρει στόχο, για να μείνει 19 λεπτά πίσω από την κορυφαία του αγώνα, γερμανίδα Κάτι Βίλεμ, στην 106η θέση.

















TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ