FITNESS

Αυτή είναι η σωστή σειρά που πρέπει να κάνει τις ασκήσεις με τα βάρη

Unrecognizable young woman exercising with weights in the gym
Unrecognizable young woman exercising with weights in the gym GETTY IMAGES

Κάνεις συνεχώς βάρη, αυξάνει κιλά, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να εκτελείς τις ασκήσεις και με σωστή σειρά.

Η σωστή σειρά των ασκήσεων σε ένα πρόγραμμα με βάρη εξαρτάται από τους στόχους σας και την επιθυμητή πρόοδο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές κατευθυντήριες αρχές που μπορούν να βοηθήσουν:

Ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Συνήθως ξεκινάτε με ασκήσεις που εστιάζουν σε μεγάλες μυϊκές ομάδες, όπως τα καθίσματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κινηθείτε σε ασκήσεις μικρότερων μυϊκών ομάδων.

Δύναμη και ισχύς. Αν ο στόχος σας είναι η αύξηση της δύναμης και της ισχύος, επικεντρωθείτε σε ασκήσεις υψηλής έντασης και χαμηλού αριθμού επαναλήψεων.

Για τη βελτίωση της αντοχής και της αερόβιας ικανότητας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ασκήσεις με υψηλό αριθμό επαναλήψεων και χαμηλότερο βάρος.

Σταθερότητα και ευλυγισία. Ενσωματώστε ασκήσεις που εστιάζουν στη σταθερότητα και την ευλυγισία, όπως ασκήσεις με χρήση λαστίχου.

Επίσης, είναι σημαντικό να περιλαμβάνετε πάντα αρκετό χρόνο για ζέσταμα και εκτεταμένη διάταση πριν αρχίσετε την άσκηση, καθώς και αρκετό χρόνο για ανάκαμψη και εκτεταμένη διάταση μετά την ολοκλήρωσή της.

Τέλος, να θυμάστε πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε ή αλλάξετε ένα πρόγραμμα άσκησης, ιδίως αν έχετε κάποιο ιστορικό τραυματισμών ή προβλημάτων υγείας.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ