ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ανεβαίνει σκαλοπάτια το ελληνικό δίαθλο

Ανεβαίνει σκαλοπάτια το ελληνικό δίαθλο
Κιουρκενίδη

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το ελληνικό δίαθλο, με τον Κιουρκενίδη να ανεβάζει στροφές

ΔΙΑΘΛΟ

Ανεβαίνει σκαλοπάτια το ελληνικό δίαθλο!

Ο Στάθης Κιουρκενίδης με την τελευταία εξαιρετική του επίδοση στον πέμπτο αγώνα του IBU cup, στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας, επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του ελληνικού διάθλου. Ο Δραμινός πρωταθλητής κατέλαβε την 57η θέση στο σπριντ 10 χιλιομέτρων, με δύο άστοχες βολές και διαφορά τεσσάρων λεπτών και 36 δευτερολέπτων από το Νορβηγό νικητή Χανς Μάρτιν Γκιέρντεμ.

Ο Κιουρκενίδης έπιασε γι' άλλη μια φορά το όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και για το παγκόσμιο κύπελλο. Κάτι που σημαίνει πως μετά τον Σάκη και τη Γιώτα Τσακίρη θα έχουμε τουλάχιστον ακόμα ένα εκπρόσωπο στις μεγάλες διοργανώσεις. Ανάμικτα τα συναισθήματα για τον υπεύθυνο βόρειων αθλημάτων της ΕΟΧ, Τίμου Τσουρέκα,

"Είναι μια μεγάλη νίκη για το δίαθλο, αφού πλέον έχουμε τρεις αθλητές με δικαίωμα ν' αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως Χριστοφορίδης και Καραμίχας θα μπορούσαν να βρίσκονται στην ίδια μοίρα, όμως για λεπτομέρειες έχασαν το όριο".

Ο Σταύρος Χριστοφορίδης στον ίδιο αγώνα κατέλαβε την 73η θέση, επίσης με δύο άστοχες βολές, όντας ωστόσο πιο αργός στο σκι, κάτι που τον έφερε περίπου έξι λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο. 94ος σε 120 αθλητές ήταν ο Κλεάνθης Καραμίχας με επίσης δύο λάθη στο πεδίο βολής.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ


Σπουδαίος αγώνας στα Πηγάδια!


Συνεχίστηκε το εξαιρετικό αλπικό διήμερο στα 3-5 Πηγάδια. Στις 16/01/09 με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες διεξήχθη το δεύτερο διεθνές σλάλομ (SL) αλλά και ο διεθνής αγώνας γιγαντιαίου σλάλομ (GS). Οι άνθρωποι του ΕΟΣ Νάουσας πήραν ακόμα ένα οργανωτικό "άριστα", από τους ανθρώπους της ΕΟΧ αλλά και της FIS.

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητής στο σλάλομ ήταν ο ανεβασμένος φέτος Νίκος Μπόνου, με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας να μένουν εκτός βάθρου. Ο Κώνσταντίνος Καραπιπέρης από τη Λάρισα και ο Χρυσόστομος Καραμανίδης από την Καστοριά, άδραξαν την ευκαιρία και κατέλαβαν δεύτερη και τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη έδειξε πως δεν έχει αντίπαλο επί ελληνικού εδάφους γι' άλλη μια φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η Έλσα Παπαδοπούλου του ΣΧΟ Βέροιας κατετάγη δεύτερη, ενώ η Μαρία Σταματοπούλου του ΕΟΣ Αθηνών ήταν τρίτη.

Εντυπωσιακό και γιγαντιαίο!


Πλούσιο θέαμα προσέφεραν στον αγώνα γιγαντιαίου σλάλομ οι 100 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος. Ο Αλέξανδρος Τσακνάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Βολιώτης σκιέρ, άφησε πίσω του τον Μπόνου, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιορδάνης Τριμερίδης του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας σφήνα στα μέλη της εθνικής ομάδας.

Στις γυναίκες η Ράλλη δεν άφησε ούτε αυτό τον αγώνα ανεκμετάλευτο και μάζεψε ακόμα ένα χρυσό. Το ασημένιο πήγε στη Νικόλ Βαλκαρέζη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης και το χάλκινο στην Φιλίτσα Κατσάνη του ΕΟΣ Λάρισας.Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Επιστροφή στις νίκες για Τσακνάκη, ακόμα ένα χρυσό πήρε η Ράλλη...


Ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς για το αλπικό σκι, έλαβε χώρα στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας (ακολουθούν αυτοί σε Πήλιο, Σέλι και Καιμάκτσαλαν) και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 101 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν κατά την πρώτη ημέρα στο διεθνές σλάλομ FIS, με τους ανθρώπους του ΕΟΣ Νάουσας αλλά και της ΕΟΧ να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η εθνική ομάδα, όπως αναμενόταν ξεχώρισε και σάρωσε στα μετάλλια. Στους άνδρες ο Αλέξανδρος Τσακνάκης μετά το ατύχές πέρασμα από τους διεθνείς αγώνες στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα.

"Οι συνθήκες ήταν δύσκολες εξαιτίας του ισχυρού νότιου ανέμου, όμως η ποιότητα του χιονιού ήταν ικανοποιητική, αφού οι διοργανωτές φρόντιζαν συνεχώς γι' αυτό. Ήταν μια καλή προπόνηση για εμάς, εν όψει της συνέχειας, αλλά και μια ευκαιρία για τους μικρούς αθλητές να τρέξουν σ' έναν τόσο καλοστημένο αγώνα", δήλωσε ο Βολιώτης σκιέρ.

Ο αθλητής του ΕΟΣ Βόλου και της εθνικής ομάδας φυσικά, άφησε πίσω του τον Νίκο Μπόνου (ΕΟΣ Αλμωπίας) και τον Στέφανο Τιμικάλη (ΣΧΟ Αράχωβας), δύο επίσης μέλη της φορμαρισμένης εθνικής ομάδας.

Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη εδώ και καιρό έχει επιβάλλει το ρυθμό της. Η Ναουσαία πρωταθλήτρια πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερη την Έλσα Παπαδοπούλου από τη Βέροια (ΣΧΟ Βέροιας) και την Παρασκευή Μαυρίδου του Έσπερου (ΣΧΟ Έσπερος). Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο 16/01/09, με το δεύτερο προγραμματισμένο σλάλομ, αλλά κι έναν αγώνα γιγαντιαίου σλάλομ.


































TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ