ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεπιθύμητος ο Πιστόριους

Ανεπιθύμητος ο Πιστόριους

Δύσκολα θα δούμε τον Όσκαρ Πιστόριους να αγωνίζεται στο Diamond League τα επόμενα χρόνια. Πράσινο φως για να αγωνιστεί του έδωσε η Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έδωσε "μάχη" για να καταφέρει να αγωνιστεί στα μεγάλα μίτινγκ του στίβου. Θα χρειαστεί να το ξανακάνει αν θέλει να συμμετάσχει στο Diamond League και δεν βρίσκεται φυσικά στη φυλακή.

Δεν είναι ευπρόσδεκτος στα μίτινγκ της κορυφαίας σειράς αγώνων. Την ίδια ώρα η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής δίνουν το ελεύθερο στον 27χρονο να λάβει μέρος κανονικά σε αγώνες.

Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών για το φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στένκαμπ, αν και η δικαστής μπορεί να αφαιρέσει την ποινή ή να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο.

Ο διευθυντής του Diamond League των Βρυξελλών, Βίλφριντ Μερτ ρωτήθηκε σχετικά για μια πιθανή συμμετοχή του Πιστόριους στον αγώνα, απάντησε πως δεν θα στείλει πρόσκληση στον Πιστόριους και περιμένει το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι διευθυντές των μίτινγκ.

" Έχοντας συναντηθεί με αρκετούς εξ αυτών σχετικά πρόσφατα, η συζήτηση έφτανε στον Πιστόριους, απλά δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που θα τον δεχθούν ξανά στο μίτινγκ τους". Μιλώντας στο BBC πρόσθεσε " δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου από τον οποίο θέλεις να διαφημίσει το σπορ μας".

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε πως ο Πιστόριους είναι ελεύθερος να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με την προϋπόθεση φυσικά πως δεν θα βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή.

Εν τω μεταξύ η Ολυμπιακή επιτροπή της Νότιας Αφρικής δεν μπορεί να σταματήσει τον Πιστόριους από το να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο καταστατικό δεν αναφέρεται πως οι αθλητές με εγκληματικό παρελθόν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο μάνατζερ του αθλητή, Πιτ βαν Ζιλ τόνισε πως δεν υπάρχει καν σκέψη για να αγωνιστεί ξανά ο Πιστόριους. Όλοι περιμένουν την 13η Οκτωβρίου όταν ανακοινωθεί η ποινή. Στο πλευρό του δεν θα βρίσκεται πλέον η NIKE που διέκοψε τη συνεργασία με τον Πιστόριους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ