ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώθηκε η ομάδα για την Πεσκάρα

Ανακοινώθηκε η ομάδα για την Πεσκάρα
Γυμναστική

Ανακοινώθηκαν οι ομάδες της ενόργανης & ρυθμικής γυμναστικής που θα μετάσχουν στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα

Για την ενόργανη γυμναστική (30 Ιουνίου - 5 Ιουλίου), οι Μεσογειακοί Αγώνες θα αποτελέσουν την πρώτη -και μοναδική- φετινή διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει το αγώνισμα του σύνθετου ομαδικού.
Στους άνδρες, την πεντάδα που δηλώθηκε για να συμμετάσχει απαρτίζουν οι: Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Δημήτρης Μαρκούσης, Μιχάλης Δουλκερίδης και Γιάννης Ζαχαριάδης. Όπως είχε αποφασιστεί εδώ και μήνες, απόντες από τη διοργάνωση θα είναι οι πιο έμπειροι Βλάσης Μάρας, Δημοσθένης Ταμπάκος, οι οποίοι προετοιμάζονται ήδη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου, καθώς και ο τραυματίας Βασίλης Τσολακίδης.

" Στο ομαδικό, θεωρώ δεδομένη την κατάκτηση τουλάχιστον της 4ης θέσης, ενώ υπάρχει πιθανότητα ακόμα και για μια θέση στο βάθρο. Στο σύνθετο ατομικό, ο Μαρκούσης και ο Λυμπανοβνός θα κυνηγήσουν τη διάκριση και επιπλέον πιστεύω ότι θα έχουμε παρουσία σε αρκετούς τελικούς οργάνων. Εκτιμώ ότι θα κατακτήσουμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο στη διοργάνωση, αν όχι περισσότερα", δήλωσε ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Στην ενόργανη γυναικών, την πενταμελή ομάδα που θα αγωνιστεί στην Πεσκάρα θα αποτελέσουν οι Βάσω Μιλλούση, Ευγενία Ζαφειράκη, Βικτωρία Τσακαλίδου, Ανδριάνα Συρίγου - Αντωνίου και Λίνα Μητράκου.

" Πρωταρχικός μας στόχος θα είναι μια καλή ομαδική παρουσία. Ανάλογα με τις ομάδες που θα κατεβάσουν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, που έχουν πολύ δυνατές αθλήτριες, μπορεί να βρεθούμε στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Είμαστε σε καλό επίπεδο και εφόσον λειτουργήσουμε όπως πρέπει στον ομαδικό αγώνα, που είναι παράλληλα προκριματικός για τα επιμέρους όργανα, τότε τα κορίτσια θα πάνε καλά και σε ατομικό επίπεδο. Η Μιλλούση έχει μεγάλες πιθανότητες για μετάλλιο στη δοκό, ενώ μπορεί να διακριθεί και στο δίζυγο.

Στο άλμα, εξάλλου, η Ζαφειράκη, η Τσακαλίδου, αλλά και η Συρίγου - Αντωνίου έχουν τα φόντα να περάσουν στον τελικό και να κυνηγήσουν μια θέση στο βάθρο. Η διάκριση είναι εφικτή για όλα τα κορίτσια, αρκεί να δείξουν τον καλό τους εαυτό



", επισήμανε ο υπεύθυνος προπονητής των γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης.

Στη ρυθμική γυμναστική (26-27 Ιουνίου), οι Μεσογειακοί Αγώνες περιλαμβάνουν μόνο το σύνθετο ατομικό, ακολουθώντας το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από ελληνικής πλευράς, έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν οι τρεις αθλήτριες που είχαν πάρει μέρος και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν πριν από ένα μήνα, δηλαδή οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Ιωάννα Τάχα. Μαζί τους, θα βρεθεί στην ιταλική πόλη η Κατερίνα Γιακουμέλου, ως αναπληρωματική.

Για τις Ελληνίδες αθλήτριες -και ειδικά για τις Μεταλλίδου και Τάχα, οι οποίες ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία γυναικών- η διοργάνωση της Πεσκάρα θα αποτελέσει μια πολύτιμη εμπειρία. Στόχος τους θα είναι το πλασάρισμα στην οκτάδα ή ακόμα ψηλότερα, έχοντας να ανταγωνιστούν κυρίως τις αθλήτριες από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ