BEACH VOLLEY

Σε μαγικά νησιά...

Σε μαγικά νησιά...
Συνέντευξη Τύπου

To πανελλήνιο σιρκουί "Masters 2007" ξεκινάει με κάθε επισημότητα και το SPORT 24 βρίσκεται στο πλευρό του.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανάμεσα τους και το SPORT 24 ως χορηγός επικοινωνίας, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και το άθλημα θα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Όμιλο αντισφαίρισης Αθηνών, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

" Πέρασαν 15 χρόνια από το πρώτο τουρνουά που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας και το άθλημα μας, ξεπέρασε την εφηβεία, τώρα πια ανδρώθηκε. Είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος για την εξέλιξη του, το 1994 στη γενική συνέλευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην Αθήνα, ο πρόεδρος (Ακόστα) είχε προβλέψει την αλματώδη ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχαμε 200.000 εισιτήρια και ήμασταν το τρίτο σε τηλεθέαση άθλημα. Φέτος όμως, για να γυρίσουμε στο πανελλήνιο σιρκουί, το μπιτς βόλεϊ άνοιξε τα φτερά του και σε νέους προορισμούς. Εύχομαι τα τουρνουά Masters του 2007 να συνοδευθούν από επιτυχία".

Το πανελλήνιο σιρκουί άνοιξε ανεπίσημα την αυλαία του το περασμένο σαββατοκύριακο στη Στούπα Μεσσηνίας, η grand πρεμιέρα θα γίνει το τριήμερο 22-24 Ιουνίου στη Μύκονο με το πρώτο τουρνουά Masters.

Θα ακολουθήσουν η Κέρκυρα (13-15/07), τα Καμένα Βούρλα (Golden Masters, 20-22/07) με τη συμμετοχή (και) ξένων ομάδων, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσουν οι ντεμπυτάντ Σαντορίνη (3-5/08) και Κάλυμνος (10-12/08). Στο ακριτικό νησί θα γίνουν οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Οι διοργανωτές των πέντε τουρνουά έχουν προετοιμάσει εκπλήξεις για τους επισκέπτες και όλοι στοχεύουν στο να αποκτήσει... υποδομή το άθλημα στην περιοχή τους, με τη διοργάνωση μικρότερων διοργανώσεων.

Την παράσταση πάντως έκλεψε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιώργος Ρούσσος, που είπε χαριτολογώντας " προκαλώ (σ.σ. τη Σαντορίνη) για τελικό ηλιοβασιλέματος. Όλο το νησί ζει και αναπνέει για αυτό το τουρνουά και βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου όλα να είναι τέλεια εκείνες τις ημέρες".

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Άγγελος Ρούσσος δεν... απάντησε στην πρόκληση, εξήγησε όμως ότι το ξεχωριστό νησί του θα προσφέρει μία διαφορετική νότα: " Η Σαντορίνη φέτος μπήκε δυναμικά στο χώρο του μπιτς βόλεί, καθώς πέρα από το Masters που θα γίνει τον Αύγουστο, έχει ήδη ξεκινήσει και το σχολικό πρωτάθλημα βάζοντας γερές βάσεις υποδομής. Η ιδιαιτερότητα της ηφαιστιογενούς μαύρης άμμου στον Περίβολο, πιστεύω ότι θα συναρπάσει τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο που θα έρθει στην παραλία".



Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον Σκάι, ωστόσο και το Star κεντρικής Ελλάδας θα μεταφέρει την εικόνα στην επαρχία, μέσω 30 τοπικών δικτύων.

O Θανάσης Μπελιγράτης αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με εταιρεία ζυθοποιείας, η ΕΟΠΕ θα στήσει φιλέ σε όσες περισσότερες παραλίες μπορεί και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ.Ρούσσο είπε ότι θα "κρεμάσουν" φιλέ σε ένα χωριό στην Ψέριμο με πληθυσμό 50 μόνιμων κατοίκων.















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ