ΑΕΚ

Ζιάγκος: ''Έπαιξαν ρόλο οι απουσίες''

Ζιάγκος: ''Έπαιξαν ρόλο οι απουσίες''

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Άρη και τον Δημήτρη Πρίφτη, στάθηκε στις απουσίες των Ράιτ, Νίκολιτς κι εξήγησε πως οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις της ΑΕΚ δίνουν στην ομάδα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός προημιτελικών μετά την ήττα από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και ο Βαγγέλης Ζιάγκος στάθηκε στην απώλεια των δυο πλέι μέικερ (Ράιτ, Νίκολιτς) και την κούραση του Παπαντωνίου που έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής της ΑΕΚ έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη και προσωπικά στον Δημήτρη Πρίφτη για την παρουσία του στο τεχνικό τιμ της Εθνικής, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. ''Συγχαρητήρια στον Άρη για την εικόνα υγείας και ανταγωνιστικότητας που βγάζει στο παρκέ και για τη σημερινή νίκη του. Συγχαρητήρια και στον Δημήτρη Πρίφτη για την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ, σε ένα τεχνικό τιμ που μας θύμισε τις καλές εποχές της ΑΕΚ, που όλοι θέλουμε να έρθουν ξανά''.

Εν συνεχεία, ο Βαγγέλης Ζιάγκος αναφέρθηκε στον αγώνα: ''Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται 20 μέρες μπροστά από μας σε επίπεδο αγωνιστικής προετοιμασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα τακτικής, συνοχής και αφομοίωσης αγωνιστικής φιλοσοφίας. Ήρθαμε με τρεις κεντρικούς άξονες. Να ελέγξουμε τον ρυθμό του Άρη που αρέσκεται να παίζει σε υψηλές ταχύτητες, να περιορίσουμε την περιφερειακή δημιουργία και να περιορίσουμε την επιθετική δεινότητα του Βεζένκοφ που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Με εξαίρεση το πρώτο νωθρό δεκάλεπτο και σωματικά και πνευματικά, που καθυστερήσαμε να μπούμε στο ματς, στο υπόλοιπο ήμασταν εντός λογικής. Εξαίρεση ήταν ένα τρίλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο, έγινε όμως προσπάθεια να μαζέψουμε τη διαφορά, αλλά έπαιξε ρόλο στο τέλος η εγκεφαλική κόπωση, που αθροίστηκε λόγω της απουσίας των δύο πόιντ γκαρντ (σ.σ.σ Ράιτ, Νίκολιτς). Αναγκαστήκαμε να παίξουμε τον Νώντα Παπαντωνίου για 36 λεπτά με αποτέλεσμα την κόπωση στη θέση αυτή''.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τον απολογισμό των εμφανίσεων της ΑΕΚ στο Κύπελλο και στα φιλικά προετοιμασίας: ''Για μας η έως τώρα πορεία της ομάδας και στην διοργάνωση και στα φιλικά μας δίνει μια πρώτη ικανοποίηση και μια αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Γνωρίζαμε εξαρχής λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ότι το έργο θα είναι δύσκολο και το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με χαμηλούς τόνους κα απόλυτη αφοσίωση είναι μονόδρομος''.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ