VTB LEAGUE

VTB League: Ο Ντάριλ Μέικον γράφει τα καλύτερα νούμερα της τελευταίας τριετίας

VTB League: Ο Ντάριλ Μέικον γράφει τα καλύτερα νούμερα της τελευταίας τριετίας
INTIME SPORTS

Η VTB League μπορεί να μην έχει την προβολή του πρόσφατου παρελθόντος, εξακολουθεί όμως να αποτελεί πεδίο δράσης για παίκτες που (μας) έχουν απασχολήσει. Ένας εξ αυτών, ο Ντάριλ Μέικον, καταγράφει νούμερα που τον έχουν βάλει στη συζήτηση για το MVP της φετινής σεζόν.

Η αποχώρηση των ομάδων της Ρωσίας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) από την EuroLeague έφερε τη συνεπακόλουθη μείωση του ενδιαφέροντος για τη VTB League και τα πεπραγμένα των ομάδων εκεί. Πολύ απλά γιατί -μέσα σε όλα- έπαψε η VTB League να δίνει τουλάχιστον ένα (έξτρα) εισιτήριο στην EuroLeague. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως έπεσε η ποιότητα σε συνολικό επίπεδο. Το κάθε άλλο.

Δεδομένου πως οι ομάδες περιορίστηκαν σε όσα αφορούν τη VTB League, αλλά κι επειδή υπήρξε μια σχετική... αμφιβολία από την αγορά, τα χρήματα που διατέθηκαν για τους παίκτες ήταν υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Μεταξύ λοιπόν αυτών που δεν έκαναν δεύτερες σκέψεις και αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Ρωσία ήταν ο Ντάριλ Μέικον. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού υπέγραψε με την Ούνικς Καζάν για δύο χρόνια (σ.σ.: υπάρχει το +1 το φετινό καλοκαίρι, με την επιλογή να είναι δική του), αποτελώντας εκ των πραγμάτων τον κορυφαίο παίκτη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί.

  • 17.6 πόντοι
  • 51.6% στα δίποντα
  • 44.8% στα τρίποντα
  • 89.8% στις βολές
  • 2.1 ριμπάουντ
  • 3.9 ασίστ
  • 2 λάθη
  • 1.3 κλεψίματα
  • 29:22 συμμετοχής

Κάπως έτσι, έχει μπει μάλιστα στην κουβέντα για το MVP της χρονιάς στη VTB League, έχοντας ως βασικούς ανταγωνιστές τον Μαλίκ Νιούμαν (Άβτοντορ), τον Αλέξι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), τον Μάρκος Νάιτ (Ούνικς Καζάν) και τον Τζέιλεν Μπάρφορντ (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Στη δική του περίπτωση βέβαια, το μείζον είναι να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ούνικς Καζάν ολοκλήρωσε τη regular season στη δεύτερη θέση (με 24 νίκες και 8 ήττες), πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (30 νίκες και 2 ήττες).

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν χαμήλωσε άλλωστε τον πήχη το περσινό καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως έχασε πολλά από τα βαριά χαρτιά της -με κορυφαία όλων τον Λορέντζο Μπράουν και τον Μάριο Χεζόνια. Αντί αυτών, η Ούνικς Καζάν απέκτησε τον Τζέιλεν Ρέινολντς, τον Λουί Λαμπεϊρί, τον Βινς Χάντερ και τον Μάρκος Νάιτ, για να γεμίσει σε ποιότητα και να παραμείνει ευθέως ανταγωνιστική με στόχο τη διεκδίκηση του τροπαίου στη VTB League.

Ο υψηλός ρυθμός και το laissez faire

Ένα από τα στοιχεία που (τον) ευνοούν αν μη τι άλλο είναι το γεγονός πως η Ούνικς Καζάν παίζει σε υψηλό ρυθμό (και) τη φετινή περίοδο. Στις 84.9 κατοχές ανά αγώνα συγκεκριμένα, σύμφωνα με το InStat Scout -ο μέσος όρος της VTB League είναι στις 83.9 κατοχές. Αντίστοιχα έχει την τρίτη πιο αποτελεσματική επίθεση με 0.99 πόντους/κατοχή, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1.12) και τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (1.00).

Είναι σαφές πως για έναν παίκτη με την ικανότητα στην προσωπική φάση και το transition, η αγωνιστική κατεύθυνση που έχει δώσει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς λειτουργούν υπέρ του. Κάπως έτσι, ο 27χρονος γκαρντ καταγράφει υψηλό τριετίας σε πόντους (κατά μέσο όρο), βολές, ασίστ, κερδισμένα φάουλ και +/- όσο είναι στο παρκέ.

Όλα αυτά θα έχουν αξία για τον ίδιο αν στο τέλος του δρόμου, στο φινάλε των playoffs, η Ούνικς Καζάν κάνει αυτό που εκ των πραγμάτων μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο: να κατακτήσει δηλαδή τον τίτλο στη VTB League.

Για αρχή, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πάρμα κι εν συνεχεία (αν φτάσει μέχρις εκεί) πιθανότατα τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ