ΜΠΑΣΚΕΤ

Βραβεύθηκαν οι Άνδρες και οι Έφηβοι

Βραβεύθηκαν οι Άνδρες και οι Έφηβοι
New Image

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών, των Εφήβων και η Σοφία Μπεκατώρου βραβεύθηκαν από τον χορηγό τους

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που βρέθηκε στην εκδήλωση σχολίασε: " Εδώ μιλούν οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι αθλητές. Χαίρομαι που πέτυχαν και έφεραν μεγάλες επιτυχίες, που αποδεικνύουν που ότι με ιδρώτα και προπόνηση μπορείς να πετύχεις και να φτάσεις στα ψηλότερα σκαλοπάτια. Ενάντια σε αυτούς που πιστεύουν πως για να πετύχεις πρέπει να μπεις σε παραδρόμους.

Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις ανθρώπους που σε βοηθούν στον τίμιο αγώνα που κάνεις, στον αγώνα που κάνει ένας πρωταθλητής".

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε: " Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, που έχετε σταθεί κι έχετε βοηθήσει την πορεία του ελληνικού μπάσκετ. Από το 1987 η οικογένεια Λάτση και η Eurobank στέκεται κοντά στο άθλημα και μάλιστα το έκανε σε περιόδους δύσκολες. Η συνεργασία συνεχίζεται όχι με λέξεις, αλλά με τα μάτια και με νεύματα και υπάρχει η πεποίθηση πως θα συνεχιστεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, που δεν συναντάται σε τέτοιες συνεργασίες.

Όλα τα παιδιά των εθνικών ομάδων που ήταν στην Ελλάδα είναι παρόντα στην εκδήλωση. Η Eurobank έχει συμβάλει ώστε η Ελλάδα να έχει μία συνεχή παρουσία στην κορυφή, σε όλα τα επίπεδα. Γιορτάσαμε τη μεγάλη επιτυχία των Εφήβων, που αποδεικνύει την ισχυρή θεμελίωση του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και την σπουδαία παρουσία της εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μίας ομάδας που σε αυτό το αθλητικό μολυσμένο περιβάλλον στέκεται μακριά από όλες αυτές τις αρρώστιες και τιμά με την παρουσία της τον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να διασύρεται με τα κρούσματα απαγορευμένων ουσιών και να λέμε ότι η ολυμπιακή αποστολή σε σχέση με το 2004 απέτυχε.

Γιατί απέτυχε; Γιατί έγιναν περισσότεροι έλεγχοι. Ας μπει αυτή η χώρα μπροστά για να έχουμε καθαρό αθλητισμό. Αλλιώς θα δεχτούμε το διασυρμό. Εγώ είμαι υπέρμαχος του καθαρού αθλητισμού ανεξάρτητα από διακρίσεις, θέσεις και ρεκόρ".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την πλευρά του ανέφερε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια τις ιστιοπλοΐας που μας έκαναν υπερήφανους. Θέλω εκ μέρους όλων να ευχαριστήσω τη Eurobank που στηρίζει το ελληνικό μπάσκετ. Η στάση της σε δύσκολες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ έδειξε πως ξέρει να διαλέγει ανθρώπους που μπορούν να την κάνουν υπερήφανη.

Εγώ είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά που πέρα από τις νίκες έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα κι έναν τρόπο που συμπεριφέρονται. Αυτό έχει φέρει καινούριους φίλους στο ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν, που δεν είναι απαραίτητα μπροστά από τις κάμερες. Υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων που εργάζονται σε όλη την Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Ελπίζω πως με τη συμπαράσταση όλων θα συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες".

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Παπαλουκάς είπε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια της ιστιοπλοΐας και τους εφήβους που μας έκαναν περήφανους. Οι άνθρωποι της Eurobank έκαναν την καλύτερη επένδυση με τη συνεργασία τους με την εθνική το 2000. Το σημαντικότερο είναι η στήριξη στην υποδομή και αυτό γίνεται με τη βοήθεια της Eurobank και της ομοσπονδίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχουν βάσεις και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον".

Από την Εθνική Εφήβων ο τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος τόνισε: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Eurobank για την εκδήλωση αυτή και τη στήριξή της. Ευχαριστώ την ομοσπονδία που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια στο χώρο του μπάσκετ.

Το τρίπτυχο διοίκησης, προπονητών και παικτών λειτούργησε άψογα και βοήθησε να πετύχουμε τους στόχους μας πάντα με πρότυπο την Εθνική Ανδρών. Είναι για μας ένα βιβλίο που το ανοίγουμε και το διαβάζουμε. Είναι ένα φωτεινό άστρο για μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις".

Ο Κώστας Σλούκας υποστήριξε: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου τη Eurobank που στηρίζει τις προσπάθειες όλων των εθνικών ομάδων. Είχαμε στόχο να πάμε καλά, δεν περιμέναμε να πάρουμε το χρυσό, αλλά μέρα με τη μέρα μας άνοιξε η όρεξη. Το κλειδί ήταν ότι είμαστε μία παρέα και η σκληρή δουλειά. Η Εθνική Ανδρών είναι ένα πρότυπο για μας. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζήσω τόσο μεγάλες στιγμές".

Τον λόγο πήρε και η Σοφία Μπεκατώρου η οποία σχολίασε: " Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία και τη στήριξη. Το 2004 μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά δεν κατακτήσαμε μόνο ένα μετάλλιο, αλλά μεταδώσαμε το μήνυμα για τον υγιή αθλητισμό. Στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, με ένα νέο πλήρωμα και σε ένα νέο σκάφος. "Να αρμενίζεις με την καρδιά σου, να νικάς με το μυαλό σου", έγινε το γνωμικό μας. Με πολλή προσπάθεια και τη συμπαράσταση της ομοσπονδίας μας, προγενέστερων ολυμπιονικών και της Eurobank τα καταφέραμε".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος έδωσε το σύνθημα για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας λέγοντας: " Η μέρα αυτή είναι για τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η συγκίνηση είναι μεγάλη για μας ως χορηγοί να τιμήσουμε τους αθλητές μας. Η πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού από την εθνική Εφήβων μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως η εμπιστοσύνη που δείχνουμε στο ελληνικό μπάσκετ έχει βάση και μέλλον.

Η κατάκτηση της πέμπτης θέσης από την εθνική Ανδρών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η ομάδα, που όλοι απολαύσαμε, μας κάνει επίσης να νιώθουμε υπερήφανοι. Είχαμε τις ικανότητες, το όραμα, αλλά η τύχη αυτή τη φορά δεν μας χαμογέλασε. Πήραμε την πέμπτη θέση, αλλά αισθανόμαστε πως πήγαμε πολύ υψηλότερα.

Στα οκτώ χρόνια που είμαστε χορηγοί ζήσαμε μεγάλες επιτυχίες, ξεκινήσαμε από χαμηλά και φτάσαμε πολύ ψηλά. Δεν μπορεί πάντα να είμαστε νικητές και οι διακρίσεις να είναι πάντα όσο λαμπερές τις ονειρευόμαστε. Είμαστε όμως κοντά και στα δύσκολα και στα εύκολα. Στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ελπίζουμε να κατακτήσουμε το χρυσό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Στην ιστιοπλοΐα η επιτυχία των αθλητριών αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, γιατί κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Ιδιαίτερη συγκίνηση αισθανόμαστε για τη Σοφία Μπεκατώρου, με την οποία συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια τώρα. Μετά το 2004 δεν το έβαλε κάτω παρά τις δυσκολίες, δημιούργησε μία νέα ομάδα και κατάφερε να φτάσει στο σπάνιο επίτευγμα της κατάκτησης ενός δεύτερου ολυμπιακού μεταλλίου. Εύχομαι στους αθλητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μας κάνουν υπερήφανους".

To βραβείο για την Εθνική Ανδρών παρέλαβε ο Θοδωρής Παπαλουκάς ενώ για τους Έφηβους ο Γιώργος Βλασσόπουλος.

Από την Εθνική ομάδα απουσίαζε ο Νίκος Ζήσης ενώ οι Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Τσαρτσαρής αποχώρησαν νωρίτερα καθώς το απόγευμα θα ταξιδέψουν για το Ζλάτιμπορ. Από τους Έφηβους δεν ήταν μόνο ο Νίκος Παππάς.





































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ