EUROLEAGUE

Βουκόισιτς: "Ο Νέλσον είναι μαχητής"

Βουκόισιτς: "Ο Νέλσον είναι μαχητής"

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ΝτεΜάρκους Νέλσον και όσα δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, όπως τα αποκαλύπτει στο sport24.gr ο κόουτς που τον κάλεσε στον Ερυθρό Αστέρα, Βλάντα Βουκόισιτς.

Της Ελισάβετ Δαπόντε

Ο Ντε Μάρκους Νέλσον είναι το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Όλοι διαβάσατε τα της καριέρας του , λίγοι όμως, γνωρίζουν πραγματικά όσα μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα. Μεταξύ αυτών είναι ο προπονητής που τον κάλεσε από τη Γαλλία, στη Σερβία, Βλάντα Βουκόισιτς.

Το sport24.gr μίλησε με τον πρώην κόουτς του Ερυθρού Αστέρα και νυν της ΜΖΤ Σκοπίων και ιδού όσα είχε να μας πει.

"Ο Νέλσον ήταν ένας παίκτης που δεν γνώριζα πριν έρθει στον Ερυθρό Αστέρα. Είχα ακούσει γι΄αυτόν, για τα κατορθώματά του στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τους Duke Blue Devil's αλλά και από τη θητεία του στην Ντόνετσκ . Από την αρχή της συνεργασίας μας κατάλαβα ότι ο τρόπος που παίζει είναι ίδιος με τον χαρακτήρα του. Ο Νέλσον είναι μαχητής.

Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του" τόνισε ο 41χρονος κόουτς, πριν προσθέσει ότι "συνάμα αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η υπευθυνότητα. Αν του μιλήσεις, αν το δεις να παίζει βλέπεις πως είναι και ιδιαίτερα μελετηρός. Ο χαρακτήρας του είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Κατά τη γνώμη μου, είναι παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Δεν τα παρατάει αμαχητί. Είναι ένας πόιντ γκαρντ που ποτέ δεν σταματάει να παίζει".

Σε ποια θέση μπορεί να αγωνιστεί; "Ο Νέλσον έχει παίξει σε πολλές θέσεις. Η βασική του, όμως, είναι πόιντ γκαρντ. Έχει αγωνιστεί και ως σούτινγκ γκαρντ, είναι παίκτης- combo. Στο κολέγιο με τους Duke Blue Devil's ήταν ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ. Ο Νέλσον έχει καλά "χτισμένη" σωματοδομή, με πολύ δυνατούς ώμους. Το σώμα του τον βοηθά να κοντρολάρει τους αντιπάλους του και αυτό είναι πλεονέκτημα. Έχει υψηλά κίνητρα στο παιχνίδι του. Το αδύναμο του σημείο, από την άλλη πλευρά, είναι τα jump σουτ από την γραμμή των τριών πόντων.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τους προπονητές του "υπακούει στις οδηγίες που του δίνονται. Έχει καλή επικοινωνία με τον προπονητή του. Είναι αυτός που θα βοηθήσει τον τεχνικό στο παρκέ, θα ακούσει τις οδηγίες και θα τις μεταφέρει στους συμπαίκτες του. Το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα, με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες ανθρώπων, τον βοηθά αρκετά, ώστε να είναι πιο ανοιχτόμυαλος".

Και πώς τα πάει με τους συμπαίκτες του : "Είναι ανοικτός σε όλους. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με κανέναν. Μπορεί να έπαιζε δυνατά, να είχε έντονη παρουσία στο παρκέ, δεν δημιούργησε όμως ποτέ κάποιο πρόβλημα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ