ΓΑΛΛΙΑ

Βιλερμπάν - Μονακό 84-82: Ο Έλι Οκόμπο έδωσε τον τίτλο στη Βιλερμπάν

Ο Έλι Οκόμπο με την φανέλα της Βιλερμπάν
Ο Έλι Οκόμπο με την φανέλα της Βιλερμπάν EUROKINISSI SPORTS

Ο Έλι Οκόμπο κράτησε όρθια τη Βιλερμπάν στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση ένα επιθετικό ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο έδωσαν στην ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ τη νίκη - τίτλο στην LNB απέναντι στη Μονακό (84-82).

Η Βιλερμπάν κατέκτησε τον τίτλο στην LNB για τρίτη διαδοχική φορά, επικρατώντας της Μονακό στον πέμπτο -και τελευταίο- τελικό, στην παράταση (84-82). Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το μπρέικ και την κατάκτηση των σκήπτρων για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αλλά ο Έλι Οκόμπο έκανε ένα βήμα μπροστά την κατάλληλη στιγμή.

Χάρη σε δικό του καλάθι στα 7.6'' για το τέλος του σαρανταλέπτου, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (θα μπορούσε να το είχε κερδίσει κιόλας, αλλά αστόχησε στη συμπληρωματική βολή). Εκεί, ο Μάικ Τζέιμς έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά η αποβολή του με πέντε φάουλ στα 10.7'' για το φινάλε του έξτρα πενταλέπτου αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Έλι Οκόμπο έχασε μεν το ζευγάρι βολών που εκτέλεσε σε εκείνο το σημείο (με τους γηπεδούχους στο +1), αλλά ο ίδιος άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ χάρη στη βοήθεια του Τζέιμς Γκιστ.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ ξαναπήγε στην γραμμή στα 8.9'' για το φινάλε, έβαλε τη δεύτερη και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Ντουέιν Μπέικον πήρε την ευθύνη για το isolation, αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας και μαζί κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Ο Έλι Οκόμπο ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 20 πόντους (είχε επίσης 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ), ενώ ο Γουίλιαμ Χάουαρντ έφτασε κοντά στο νταμπλ νταμπλ, με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τη Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς είχε 16 πόντους (ξεκίνησε με 1/9 σουτ, εν τέλει ολοκλήρωσε με 5/21 εντός παιδιάς), 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Πάρις Λι έγραψε 8 πόντους (με 1/11 σουτ, 5/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα στα 34'42'' που έμεινε στο παρκέ.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δωδεκάδα της Βιλερμπάν, αλλά δεν αγωνίστηκε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 43-33, 54-53, 75-75κ.α., 84-82.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ