ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βεζένκοβ: "Είμαστε σε επικοινωνία με τους Σακραμέντο Κινγκς"

Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει έξαλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ
Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει έξαλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Σάσα Βεζένκοβ παραδέχθηκε πως έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους Σακραμέντο Κινγκς το τελευταίο διάστημα, δεδομένου μάλιστα πως ο οργανισμός του ΝΒΑ τον κάλεσε στο Summer League του Las Vegas για μια κατ' ιδίαν συνάντηση.

Από την στιγμή που οι Σακραμέντο Κινγκς πήραν τα δικαιώματα του Σάσα Βεζένκοβ πριν από δέκα μέρες, το ενδεχόμενο μετακόμισης στο ΝΒΑ επανεμφανίστηκε για τον ίδιο. Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι "Βασιλιάδες" έδειξαν επί της ουσίας ενδιαφέρον για το μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague. Σε τέτοιο βαθμό που όλα δείχνουν να είναι ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον του.

Εξ ου κι η αγωνία που υπάρχει στην πλευρά του Ολυμπιακού, στον οποίο γνωρίζουν πως οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Κι αυτό γιατί το NBA Out των 750.000 δολαρίων που υπάρχει στο συμβόλαιο του 28χρονου φόργουορντ έχει ισχύ μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Ο ίδιος μίλησε στο BasketNews μετά από το παιχνίδι της Βουλγαρίας με τη Λιθουανία, εξηγώντας πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ανθρώπους των Σακραμέντο Κινγκς, δεδομένου του έμπρακτου ενδιαφέροντος που υπάρχει προς το πρόσωπό του.

"Ξέρω ότι οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν δείξει ενδιαφέρον για μένα, με παρακολουθούσαν στη διάρκεια της σεζόν. Δεν ξέρω πώς ακριβώς και με ποιον τρόπο μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα αυτό που λέω σε όλους και επαναλαμβάνω είναι πως τα δικαιώματά μου ανήκουν πλέον σε έναν οργανισμό που έχει δείξει ενδιαφέρον για μένα. Οι Σακραμέντο Κινγκς μού δίνουν προσοχή και θέλουν να με δουν" ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

"Δεν μου αρέσει να κάνω όνειρα, θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση του πότε μπορεί να γίνει αυτό (σ.σ.: να πάει στο ΝΒΑ), αλλά είμαι ρεαλιστής. Θα το σκεφτώ όταν όλα γίνουν πραγματικότητα. Όπως είπα, είμαστε σε επικοινωνία. Δεν ξέρω πότε θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αν συμφωνήσουμε και ανοίξει ο δρόμος, τότε θα είναι πιο πιθανό να σκεφτούμε ευρύτερα. Τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι η προσπάθεια που κάνω με τη Βουλγαρία και ο Ολυμπιακός, αυτά δηλαδή που συμβαίνουν εκ των πραγμάτων στη ζωή μου".

Σε όλο αυτό μπορεί να προσθέσει κανείς ακόμη μια σημαντική λεπτομέρεια: οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν εξηγήσει στον ίδιο πως θα ήθελαν να τον συναντήσουν στη διάρκεια του Summer League του Λας Βέγκας (7 με 17 Ιουλίου). Όχι για να φορέσει τη φανέλα τους και να περάσει τρόπον τινά δοκιμαστικά, αλλά για να συζητήσουν δια ζώσης τα δεδομένα της υπόθεσης και να εξετάσουν τον βαθμό που είναι εφικτό να συνεργαστούν. Επί της ουσίας με φόντο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακόμη κι αν γίνει αυτό το ραντεβού βέβαια, δεν σημαίνει αυτόματα κάτι για το μέλλον του Σάσα Βεζένκοβ. Δείχνει όμως τον τρόπο με τον οποίο ένας ολόκληρος οργανισμός προσεγγίζει την περίπτωσή του, με τον δέοντα σεβασμό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ