NBA

Βεζένκοβ: Στους Κινγκς τα δικαιώματά του

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον μικρό τελικό του Final Four
Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον μικρό τελικό του Final Four EUROKINISSI

Σύμφωνα με tweet από τον Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, οι Καβαλίερς παραχώρησαν τα δικαιώματα του Σάσα Βεζένκοβ στους Κινγκς για να λάβουν το Νο49 στο NBA Draft που διεξάγεται τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη.

Αλλάζει ομάδα στο NBA ο Σάσα Βεζένκοβ κι από το Κλίβελαντ μετακομίζει στο Σακραμέντο! Για την ακρίβεια τα δικαιώματά του θα κάνουν αυτήν τη διαδρομή, καθώς όπως ενημέρωσε ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, οι Καβαλίερς ήρθαν σε συμφωνία με τους Κινγκς και αντάλλαξαν τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού με το Νο 49 στο NBA draft 2022 που θα λάβει χώρα τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε επιλεγεί στο Νο57 της διαδικασίας του 2017, ως εκλεκτός των Μπρούκλιν Νετς. Ήταν η χρονιά που την πρώτη τριάδα είχαν καταλάβει ο Μαρκέλ Φουλτζ, ο Λόνζο Μπολ και ο Τζέισον Τέιτουμ, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν στο Νο41.

Στην πενταετία βέβαια που μεσολάβησε τα δικαιώματα του Βεζένκοβ κατέληξαν στους Καβαλίερς, με δεδομένο ότι στις 14/1 του 2021 αποτέλεσαν ένα μικρό μέρος του mega trade που αφορούσε τον Τζέιμς Χάρντεν. Τούτη τη φορά ήταν το Κλίβελαντ που αποφάσισε να παραχωρήσει τον 26χρονο φόργουορντ, μέλους της καλύτερης πεντάδας στην EuroLeague, και να τον στείλει στους "βασιλιάδες" της δυτικής ακτής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο συμβόλαιο του Βεζένκοβ με τον Ολυμπιακό, που υπογράφηκε στις αρχές της σεζόν, περιλαμβάνεται όρος για NBA out. Αν δηλαδή οι Κινγκς θελήσουν να τον πάρουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ο ίδιος αποφασίσει να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα, θα χρειαστεί απλώς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο στους ερυθρόλευκους, ενεργοποιώντας τη σχετική παράμετρο.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ