ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Βασίλης Σπανούλης: Η Ολυμπία της ζωής του και τα 6 παιδιά τους

Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους
Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους EUROKINISSI

Όταν ο Βασίλης γνώρισε την Ολυμπία και η Ολυμπία τον Βασίλη ήταν καλοκαίρι του 2008 στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου και ο ήλιος "τύφλωνε" από έρωτα τους δύο μετέπειτα συντρόφους. Ανήμερα της εκδήλωσης που οργανώνει ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση του Kill Bill από τη δράση, το SPORT24 καταγράφει μια κοινή πορεία 13 ετών που δεν έχει φθαρεί από το χρόνο.

"Γρήγορα κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός, αφού βρήκα αυτό που πάντα ονειρευόμουν: μια γυναίκα που να με εξιτάρει και εξωτερικά και εσωτερικά", είχε ομολογήσει ο Βασίλης Σπανούλης στο "Θέμα people" το 2012, σπάζοντας έναν κώδικα σιωπής που είχε επιλέξει να τηρεί ευλαβικά για την προσωπική ζωή του ενόσω η δημοφιλία του αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο. Τότε ο Βασίλης και η Ολυμπία Χοψoνίδου είχαν αποκτήσει μόνο τα πρώτα δύο αγόρια τους, τον Θανάση και τον Βασιλάκη, και η σχετικώς φρέσκια συντροφική σχέση τους κουβαλούσε ήδη το παρελθόν μιας κοινής τετραετίας.

Ύστερα από 9 χρόνια και μια παράλληλη πορεία 13 ετών η Ολυμπία και ο Βασίλης είναι γονείς έξι παιδιών, με την τρίτη κόρη - τη νεότερη "πριγκίπισσα" του σπιτιού - γεννημένη τον Γενάρη του 2020, να φρενάρει τη ανδρική υπεροπλία μετά τον ερχομό των τριών πρώτων τριών αγοριών και να φέρνει τη επιδιωκόμενη ισοπαλία εντός των τειχών.

"Σταματάμε. Το λήγουμε εδώ, ούτε παράταση ούτε τίποτα. Τώρα από μακριά, σε διαφορετικά δωμάτια", έλεγε με χιούμορ στο STAR.

Όταν ο Βασίλης γνώρισε την Ολυμπία και η Ολυμπία γνώρισε τον Βασίλη ήταν καλοκαίρι του 2008 και ο ήλιος της Μυκόνου, στην αχανή παραλία του Καλού Λιβαδιού της νοτιοανατολικής πλευράς του νησιού, "τύφλωνε" από έρωτα τους δύο μετέπειτα συντρόφους. Η συμπωματική συνύπαρξη σε μια παρέα με συνδετικό κρίκο τον Γιάννη Μπουρούση έγινε το έναυσμα μιας έλξης κι αργότερα ενός ειδυλλίου, πασπαλισμένου με μπόλικο κάρμα, το οποίο από μέρα σε μέρα μετατράπηκε σ' έναν πανίσχυρο χαλύβδινο δεσμό τον οποίο η σκουριά του χρόνου δεν τον έχει φθείρει.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τη σύζυγό του και έναν από τους γιους τους
Ο Βασίλης Σπανούλης με τη σύζυγό του και έναν από τους γιους τους PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Σπανούλης δεν γνώριζε το παρελθόν της Ολυμπίας, ούτε η Ολυμπία ποιος είναι ο Βασίλης. Ήταν δυο άγνωστοι που συναντήθηκαν τυχαία σ' ένα πλημμυρισμένο από κόσμο καλοκαιρινό θέρετρο. Η εγκεφαλική σύνδεσή τους ήταν τόσο έντονη που ο έρωτας υπήρξε κεραυνοβόλος. Όποιο άλλο σχέδιο ανατράπηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα βιτριολικά γέλια που έβαλε ο Θεός, αιωρούμενος πάνω από την κοσμοπολίτικη και πολυσύχναστη ακτή της Μυκόνου, προκάλεσαν ένα πελώριο κύμα που τους σκέπασε. Η εντυπωσιακή Ολυμπία έφτιαξε φωλιά στο μυαλό του και όταν ήρθε η ώρα φρόντισε να την κυνηγήσει.

Η μελαχρινή καλλονή με τις ποντιακές ρίζες, που μετά την παλιννόστηση είχε εγκατασταθεί οικογενειακώς από το Κράσνονταρ της Σοβιετικής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, τον είχε συνεπάρει. Όταν τη πρωτο-αντίκρισε δεν γνώριζε ότι είναι η προ διετίας Σταρ Ελλάδας. Στα 23 της, με βραχύβια πορεία στον κόσμο της ομορφιάς και στην πασαρέλα, είχε -απρόσμενα μάλλον- κατακτήσει τον τίτλο της ομορφότερης Ελληνίδα του 2005 στα ετήσια Καλλιστεία, αλλά μοιραία βρέθηκε στη σκιά της Τζούλιας Αλεξανδράτου και των αντιδράσεών της επειδή αυτή είχε χάσει την πρωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ολυμπία, παιδί μιας πολύτεκνης φαμίλιας με ελάχιστους πόρους, εργαζόταν από μικρή ως σερβιτόρα στην παραλία και στην Αθήνα είχε ταξιδέψει για να σπουδάσει μακιγιάζ. Λόγω των αναλογιών και της γήινης, πλην ηφαιστειώδους ομορφιάς της, της προτάθηκε άμεσα μια υποτροφία στο μόντελινγκ. Ήξεραν αυτοί που της το πρότειναν ότι ποντάρουν σε άλογο κούρσας. Δέχθηκε και μέσα σε λίγους μήνες είχε ήδη φτιάξει ένα αξιόλογο book που σαν κορωνίδα είχε το φανταχτερό στέμμα της.

Ο -μόνο μπάσκετ- Βασίλης Σπανούλης ήταν εντελώς ξένος προς τον χώρο. Παραδόξως ούτε η Ολυμπία είχε υπ' όψιν της τον πρώην NBAer Βασίλη, με το ήδη χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου. Στα τέλη Ιουλίου του 2006, όταν η ίδια ήταν στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό Miss Universe, ο τότε γκαρντ του Παναθηναϊκού (και κατόπιν των Χιούστον Ρόκετς) προετοιμαζόταν για το Μουντομπάσκετ προτού ταξιδέψει εκεί που ανατέλλει ο ήλιος, ακολουθώντας με τους υπόλοιπους διεθνείς της Εθνικής το δρόμο του μεταξιού προς το αργυρό μετάλλιο χάρη στη νίκη επί των Αμερικανών στον ιστορικό ημιτελικό της Σαϊτάμα.

Η Ολυμπία Χοψονίδου και οι τρεις γιοι της οικογένειας της με τον Βασίλη Σπανούλη
Η Ολυμπία Χοψονίδου και οι τρεις γιοι της οικογένειας της με τον Βασίλη Σπανούλη INTIME

Η χρυσή αμμουδιά και τα γαλάζια νερά της Μυκόνου αποτέλεσαν το hotspot της ταύτισής του. Και αφετηρία ενός ταξιδιού με πρώτη στάση τον γάμο τους, πολιτικό αρχικά τον χειμώνα του 2010 προκειμένου να επικυρωθεί η σύζευξη πριν από τη θρησκευτική τελετή τον Ιούνιο του 2011 στο Κτήμα Νάσιουτζικ, και ενδιάμεσες τις "αφίξεις" των νέων μελών της οικογένειας που πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν από νωρίς, συμφωνώντας ότι ο ένας συμπληρώνει ιδανικά τον άλλον.

Η Ολυμπία άφησε πίσω οποιαδήποτε σκέψη-πρόθεση για επαγγελματική καριέρα και, μητέρα από τα 28 της, άλλαξε πλήρως τη ρουτίνα της. Αφοσιώθηκε ψυχή και σώμα στην ανατροφή των παιδιών της και μετατράπηκε σ' ένα σύμβολο γονιμότητας και μητρότητας. Στήριξε το δίχως τον σύντροφο της ζωής της σε κάθε απόφασή του, πόσο μάλλον σ' εκείνη του 2010, και, με μια απαράμιλλη διακριτικότητα, ήταν παρούσα κάθε φορά που ο Βασίλης του Ολυμπιακού πλέον κυνηγούσε κάτι (πολύ) μεγάλο φορώντας είτε τα ερυθρόλευκα είτε τα γαλανόλευκα της Εθνικής ομάδας.

Πότε έγκυος, πότε με τα παιδιά της αγκαλιά, πότε συνδυαστικά, εξέπεμπε την αύρα της σε κάθε προσπάθειά του. Πανηγύριζε στα μεγάλα σουτ, κρατούσε την ψυχραιμία της στις σκληρές στιγμές, αγωνιούσε το δίχως άλλο. Ούσα η σύζυγος ενός σταρ του μπάσκετ με πολλαπλές υποχρεώσεις, προπονήσεις, ταξίδια και αγώνες, έγινε η ηγέτιδα του σπιτιού και η δύναμη που μεριμνούσε για την απαραίτητη ισορροπία που είχε ανάγκη να αισθάνεται ο Σπανούλης του παρκέ όταν επέστρεφε στο σπίτι ως σύζυγος-πατέρας Βασίλης.

Ο Βασίλης Σπανούλης με την Ολυμπία Χοψονίδου
Ο Βασίλης Σπανούλης με την Ολυμπία Χοψονίδου PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Τα έξι παιδιά ήρθαν πριν συμπληρωθεί μια δεκαετία έγγαμου βίου. Ο Θανάσης και ο Βασίλης είχαν κάνει την αρχή, προτού στη ζωή των τεσσάρων προστεθεί ο Δημήτρης. Ήταν η περίοδος που το γούρι επιβεβαιωνόταν και ο Ολυμπιακός κατακτούσε στο Λονδίνο ένα δεύτερό σερί τρόπαιο της Euroleague. Το 2015 η Ολυμπία θα φέρει στον κόσμο την Αιμιλία, την οποία δύο χρόνια αργότερα θα διαδεχθεί η Αναστασία. Σ' αμφότερες τις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός έφτασε ως τον τελικό του Final-4, απλώς δεν σήκωσε την κούπα.

Το τρίτο "Α", η Αλεξάνδρα της οικογένειας, πήρε από το 2020 τον χώρο που της αναλογούσε στο μεγάλο σπίτι των νοτίων προαστίων. Ένα σπίτι στο οποίο φιλοξενείται η μακαριότητα μιας σχέσης που το καλοκαίρι του 2008 ήταν μια ξαφνική γνωριμία. "Είναι η γυναίκα που καλύπτει τις αδυναμίες μου, το πρόσωπο με το οποίο μοιράζομαι όμορφες και άσχημες στιγμές", είχε πει στην εξομολόγησή του ο Βασίλης Σπανούλης.

Και να του κόσμου τα απροσδόκητα που είναι τόσο σπάνια...

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ SPORTS & GOSSIP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ