ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Βασίλιεβιτς, το πρόσωπο της ημέρας

Βασίλιεβιτς, το πρόσωπο της ημέρας

Ο Σάσα Βασίλιεβιτς μιλά στο sport24.gr για την εμπειρία που ζει με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τη... δεύτερη ευκαιρία που είχε να κρίνει αποτέλεσμα (στο ματς με τον ΚΑΟΔ) "γιατί με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου".

Βρίσκεται στην ενηλικίωση της καριέρας του. Φέτος συμπληρώνει το 18ο έτος στα παρκέ, ως παίκτης, με τις εμπειρίες του να εκτείνονται σε Γιουγκοσλαβία (όταν ήταν ενωμένη), Ισπανία (Μενόρκα 2007), Ουκρανία (Ντόνετσκ, Χιμίκ, Πολιτέκνικα) και Ελλάδα, όπου έχει περάσει πέντε σεζόν και πάει για την έκτη.

Μετά τους ΑΕΚ, Κολοσσό, Ίκαρο και Κηφισιά, ο Σάσα Βασίλιεβιτς επέστρεψε φέτος στη χώρα μας, για να προσφέρει τις γνώσεις του στο νεοφώτιστο Κόροιβο Αμαλιάδας. Μαζί με τις γνώσεις του, το Σάββατο (8/11) πρόσφερε και τη νίκη επί του ΚΑΟΔ (71-69).

Ο 35χρονος πόιντ γκαρντ είχε αποπειραθεί να κρίνει και το ματς με το Ρέθυμνο, στο προηγούμενο εντός έδρας ματς της ομάδας -στην 3η ημέρα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Δυο εβδομάδες αργότερα, είχε μια δεύτερη ευκαιρία, δεν την αρνήθηκε και δικαίωσε τους συμπαίκτες του για την προτίμηση, διαμορφώνοντας αποτέλεσμα (71-69), στο 1.5'' για τη λήξη.

Όσοι ακολουθούν χρόνια την ομάδα, αυτομάτως ανακάλεσαν στη μνήμη τους το σουτ του Σάκη Καρύδα, στο περυσινό ματς που επρόκειτο να κρίνει την άνοδο, εναντίον της Καβάλας, όταν ο Έλληνας 35χρονος πόιντ γκαρντ πήρε το σουτ στα 2'' πριν το τέλος και έστειλε την παρέα του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Ας επιστρέψουμε όμως, στο σήμερα.

Όταν ήλθε η ώρα της κρίσης, ένιωσε ο Βασίλιεβιτς πως ήταν η ευκαιρία του να ρεφάρει για αυτό που είχε γίνει στην 3η αγωνιστική, οπότε ο Κόροιβος υποδέχθηκε τους Κρητικούς; "Δεν επρόκειτο για κάποιο προσωπικό στοίχημα. Αυτό που έγινε ήταν να δείξουν εμπιστοσύνη οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου προς το πρόσωπο μου, ώστε να πάρω αυτό το σουτ και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή τη φορά, όλα πήγαν καλά. Προηγήθηκε βέβαια, η πολύ καλή άμυνα που παίξαμε, ώστε να "γυρίσουμε" τον αγώνα. Η ομαδική δουλειά είναι αυτή που έκανε τη διαφορά. Είχαμε χάσει από τα Τρίκαλα και το Ρέθυμνο οριακά και θα ήταν σκληρό να τριτώσει το κακό. Τώρα, με αυτή τη νίκη αποκτήσαμε και τη ψυχολογία που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια, ώστε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί".

Ο Χάρης Μαρκόπουλος τον επέλεξε για να βοηθήσει με την εμπειρία του, σε μια κατάσταση που απολαμβάνει ο ίδιος. "Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα και αντιλαμβάνομαι πως περιμένουν από εμένα να μεταδώσω την εμπειρία μου, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά. Έχουμε καλή ομάδα. Ειλικρινά πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, έχουμε πολλές πιθανότητες να υλοποιήσουμε τον κατ' αρχάς στόχο μας που φυσικά είναι η παραμονή και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στα play offs. Μέχρι τότε όμως, έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμαζόμαστε καλά για κάθε αγώνα με τη σειρά που έρχεται, να συνεχίζουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί (με την καλή έννοια) στις προπονήσεις και να αγωνιζόμαστε με πάθος, αυτοσυγκέντρωση και θέληση κάθε εβδομάδα".

Μετά την Αθήνα και τη Ρόδο, απέκτησε γνώσεις και επί του τι σημαίνει να ζεις στην Αμαλιάδα. "Ε ίναι πολύ όμορφη πόλη, που δεν είναι και τόσο μικρή. Έχει πολλά όμορφα μέρη, στα οποία μπορώ να πάω με την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου, κάτι που κάναμε και το βράδυ του Σαββάτου (8/11). Μου αρέσει πολύ αυτή η ατμόσφαιρα που υπάρχει εδώ. Όλοι είναι κοντά μας. Ο κόσμος μας βοηθά σε κάθε ματς. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας και για τη συνέχεια".

Αν υπάρχει κάποιος συμπαίκτης του που έχει πάρει ήδη τον τίτλο του "φαρσέρ", είναι ο Μιχάλης Γιαννακίδης. "Λ ες τον τύπο με το Νο6, έτσι; Καλό παιδί φαίνεται! Στις προπονήσεις με βοηθά να γίνω καλύτερος. Ελπίζω να κάνω και εγώ το ίδιο για αυτόν. Προσπαθεί να με πείσει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η καλύτερη πόλη στην Ελλάδα, σε κάθε επίπεδο. Μου έχει πει τόσα που... ομολογώ ότι παρ' ότι δεν έχω ζήσει εκεί, είμαι πεπεισμένος πως έχει δίκιο (γελάει). Για αυτό και το καλοκαίρι θέλω να πάω την οικογένεια μου στη Χαλκιδική, για διακοπές". Έως τότε έχει πολλή δουλειά μπροστά του, όπως και όλη η παρέα του, που αν μη τι άλλο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει πείσει πως κάτι καλό γίνεται στην πόλη.

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ