ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: "Η ευθύνη στην Ομοσπονδία, περιμένουμε με αγωνία τον ΕΣΑΚΕ"

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».
Βασιλειάδης EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Παναγιώτη Αναστόπουλου, αλλά και στα ζητήματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και τις απειλές κάτω από το σπίτι του, αλλά και στα ζητήματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Βασιλειάδης στάθηκε και στην κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ και στάθηκε στις ευθύνες της ΕΟΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε:

Για τα πολλά προβλήματα στο μπάσκετ: «Και πάλι με ευθύνη των ίδιων των παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ. Σε σημεία στα οποία οι δυνατότητες εμπλοκής της ίδιας της Πολιτείας είναι μικρή. Εμμένω στην άποψή μου περί ευθύνης της Ομοσπονδίας. Είναι σαφές, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Από κει και μετά περιμένουμε με αγωνία τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία του ΕΣΑΚΕ. Πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες σχετικά με την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δείξουν σοβαρότητα. Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων, να καταλάβουν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι πως το ακροατήριό τους πολλές φορές παρεξηγεί ή δύναται να παρεξηγήσει λεγόμενα και να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις. Δεν έχουμε πόλεμο. Αθλητισμός είναι. Και έτσι όπως έχει καταντήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα δεδομένα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα και με την άναρχη δομή του, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κάποιος χάσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν έχει χάσει και τίποτα. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο που δεν βγαίνεις στο Champions League ή οτιδήποτε. Είναι όλο το πλέγμα λάθος, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση».

Σε σχέση με Ευρωλίγκα και αν συμφωνεί με την δομή της: «Θα μπορούσα να είμαι υπέρ ενός κλειστού πρωταθλήματος, εφόσον σέβεται τους Εθνικούς κανόνες αφενός και αφετέρου να έχει και ένα νόημα. Και το ΝΒΑ είναι κλειστή λίγκα, αλλά έχει salary cap, έχει κανόνες και όλοι έχουν δυνατότητα να κάνουν κάτι. Στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιες οι διαφορές. Ο τρόπος που λειτουργεί κατά την άποψή μου είναι προβληματικός. Αλλά αυτό είναι περισσότερο κουτσομπολιό, όχι η ουσία. Περιμένουμε τον ΕΣΑΚΕ. Φαίνεται πως θα πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά και θα λείψουν οι δικαιολογίες από οποιουσδήποτε για να μην προχωρήσουμε. Οφείλουν όλοι να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά. Ξέρω πως οι εισαγγελικές αρχές έτσι κι αλλιώς έχουν παρέμβει για τις ασχήμιες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Έχω ενημερώσει και εγώ ο ίδιος όλους αρμοδίους από την πρώτη μέρα. Δεν έχω βγάλει ανακοινώσεις για αυτά, δεν χρειάζεται να τα βγάζεις στο μεϊντάνι. Περιμένουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η ομοσπονδία έτσι κι αλλιώς δεν στέκεται, οπότε την βγάζω εκτός παιχνιδιού!».

Για το θέμα με τον διαιτητή Αναστόπουλο, ανέφερε: "Έχουμε εξιχνιάσεις σε όλες τις υποθέσεις, με τελευταία την ταυτοποίηση ατόμων που επιτέθηκαν στον διαιτητή. Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να οδηγήσει εκεί που τους αξίζει και τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα ζητήματα βίας, τόνισε: "Οι ομάδες έχουν την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Δυστυχώς οι ίδιες οι ΠΑΕ και η ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένες να διαφυλάξουν το προϊόν. Δείχνουν σα να μη θέλουν τον κανονικό φίλαθλο μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, με απόλυτη ευθύνη των ΠΑΕ η ευκαιρία να μπει κανονικός κόσμος και να είναι ένα πρόκριμα για την επόμενη χρονιά.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Super League θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερα διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν, από το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά".

Επιπλέον, ο υφυπουργός πρόσθεσε: "Η πολιτεία πρέπει να φτιάξει και φτιάχνει ένα πλαίσιο αρκετά σκληρό αλλά και σύγχρονο για να μπορεί να βοηθήσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο να προχωρήσει. Στα θέματα της βίας νομοθετήσαμε αρκετά αυστηρές διατάξεις που σκοπό έχουν να αποκλείσουν τους ταραξίες δια παντός από τα γήπεδα. Ευχή μας η δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για να μπορέσουμε να αποκόψουμε τους ταραξίες από τα γήπεδα".

Τέλος, αναφερόμενος στη χρήση του VAR σχολίασε: "Το VAR έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ώστε να διασφαλίσουμε την όσο δυνατή μεγαλύτερη καθαρότητα των πραγμάτων".

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ