ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλακόπουλος: "Να υπάρξουν οι διάδοχοι"

Βασιλακόπουλος: "Να υπάρξουν οι διάδοχοι"
Βασιλακοπουλος

Στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Γιόνας Καζλάουσκας αναφέρθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

" Προχωρήσαμε στην καλύτερη επιλογή. Ο κύριος Καζλάουσκας είναι μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ που γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα. Πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει πρόσωπα και πράγματα και δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί. Η Εθνική μας ομάδα εξάλλου δεν έχει την πολυτέλεια να μην πρωταγωνιστεί και έχει μπροστά της το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας. Ο Σεπτέμβριος άλλωστε θα φθάσει γρήγορα", τόνισε αρχικά ο κύριος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή "FastBreak" του Extrasport.

Όσο για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε Έλληνας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σχολίασε: " Κρίναμε ότι δεν υπήρχε κάποιος χωρίς άλλες υποχρεώσεις. Η πρώτη επαφή με τον κύριο Καζλάουσκας είχε γίνει πριν το ταξίδι μου στην Λιθουανία όπου συζητήσαμε λεπτομέρειες και πλέον στην Αθήνα με τον ερχομό του υπογράφηκε και το συμβόλαιό του που λήγει μετά το Παγκόσμιο του 2010 και εύχομαι σε αυτή την διετία να υπάρξουν 2-3 άξιοι διάδοχοί του".

Για τη λήξη της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη τόνισε: " Η συνεργασία μας ήταν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο όπου και έληξε. Επέλεξε να είναι τεχνικός σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και δεν θέλαμε ο προπονητής της Εθνικής να είναι μέλος αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων".

Για τον βοηθό του Λιθουανού στην Εθνική, Γιάννη Σφαιρόπουλο, είπε: " Πρόκειται για έναν προπονητή που ήρθε μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Oμοσπονδίας", ενώ τέλος για τον Λιθουανό τεχνικό εξήγησε: " Δεν χρειάζονται ευχές παρά όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό του".





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ