ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Βαλένθια μεταγραφές: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλφα Καμπά

Ο Άλφα Καμπά
Ο Άλφα Καμπά FIBA.BASKETBALL

Παίκτης της Βαλένθια είναι πλέον ο Άλφα Καμπά (28 χρονών, 2.08 μέτρα), με την ισπανική ομάδα να ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου σέντερ σε μία προσπάθεια να δώσει βάθος στην γραμμή ψηλών της.

Η γνωστοποίηση ότι ο Μπουμπακάρ Τουρέ θα χάσει την σεζόν υποχρέωσε την Βαλένθια να βγει στην αγορά για σέντερ. Και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει έναν σέντερ να καλύψει το κενό του, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Άλφα Καμπά (28 χρονών, 2.08 μέτρα).

Ο δυναμικός ψηλός από την Γουϊνέα - με γαλλικό διαβατήριο - αγωνίστηκε την φετινή σεζόν στο κινεζικό πρωτάθλημα, έχοντας 16.2 πόντους, 13.1 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής με τους Τζιανγκσού Ντράγκονς.

Ο Καμπά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, η Βαλένθια ωστόσο περισσότερο τον θέλει έτσι κι αλλιώς για τις εντός των συνόρων υποχρεώσεών της. Εκεί που - λόγω του διαβατηρίου του - δεν θα πιάνει μάλιστα θέση ξένου ή κοινοτικου, αλλά θέση "κοτονού", λόγω της συμφωνίας της Ισπανίας με τις αφρικανικές χώρες.

TAGS ΒΑΛΕΝΘΙΑ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ