NBA

Νικς: Το μεγάλο ρίσκο, το απόλυτο όνειρο

Νικς: Το μεγάλο ρίσκο, το απόλυτο όνειρο
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Οι Νικς βαδίζουν ολοταχώς προς την χειρότερη σεζόν της ιστορίας τους. Σπάνε το ένα (αρνητικό) ρεκόρ μετά το άλλο. Παρόλα αυτά χαμογελούν, πιστεύοντας ότι αξίζει τον κόπο. Το ρίσκο που πήραν όμως είναι τεράστιο.

Παίζοντας κόντρα στους Καβαλίερς οι Νικς ήξεραν ότι... πιο κάτω δεν πάει. Έχουν ήδη το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Μπορούσαν βέβαια να πάνε πιο πάνω, αλλά η ήττα με 104-107 εξασφάλισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Οι παίκτες των Νικς πάλεψαν για τη νίκη. Οι διοικούντες ωστόσο σίγουρα δεν στεναχωρήθηκαν που ηττήθηκαν.

Μετά την αδυναμία τους να νικήσουν στο Κλίβελαντ, οι Νικς έφτασαν τις 17 σερί ήττες, επίδοση-ρεκόρ (από την... ανάποδη) στην ιστορία τους. Αυτή δεν ήταν όμως απλώς η 17η σερί ήττα τους. Ήταν η 25η ήττα τους στα τελευταία 26 παιχνίδια τους (!), με τους Νεοϋορκέζους να μετράνε μόλις μία νίκη μέσα στο 2019, μέσα στο Λος Άντζελες επί των Λέικερς.

Το ρεκόρ των Νικς είναι 10-46. Με 26 αγώνες να μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι Νικς βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στο να σπάσουν ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ: Αυτό με τις λιγότερες νίκες μέσα σε μία σεζόν, που κρατάει από την σεζόν 2014/15, όταν έκλεισαν την χρονιά με ρεκόρ 17-65. Το τέλος της σεζόν θα τους βρει σίγουρα εκτός playoffs για 6η σερί χρονιά, κάτι που έχει συμβεί ξανά άλλη μία φορά, όταν έμειναν εκτός postseason από το 2004 έως το 2010. Κι όμως, παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο οι Νικς χαμογελούν, πιστεύοντας ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά τους.

ΞΕΣΚΑΡΤΑΤΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

Οι Νικς κατάλαβαν ότι η σεζόν 2018/19 ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία στα μέσα της... σεζόν 2017/18, όταν τον περασμένο Φλεβάρη είδαν τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να παθαίνει ρήξη χιαστού. Αμέσως έγινε σαφές ότι το... tanking ήταν η μόνη λύση την φετινή σεζόν και εστίασαν εκεί τις προσπάθειές τους. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν εξ αρχής στο μυαλό όλων στη Νέα Υόρκη, με όλους στην ομάδα να σκέφτονται μόνο ένα πράγμα: Να ανοίξει χώρος στο σάλαρι καπ με κάθε κόστος.

Νικς: Το μεγάλο ρίσκο, το απόλυτο όνειρο
AP Photo/David Zalubowski, File AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI, FILE

Οι Νικς δεν πήραν τυχαία όλες αυτές τις αποφάσεις. Μία σειρά από σταρ μένουν ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι: Κέβιν Ντουράντ, Καγουάι Λέοναρντ, Καϊρί Ίρβινγκ, Κλέι Τόμπσον, Κέμπα Γουόκερ, ΝτεΜάρκους Κάζινς και Τζίμι Μπάτλερ θα είναι free agents και ο Άντονι Ντέιβις θα είναι διαθέσιμος με ανταλλαγή και οι Νεοϋορκέζοι θα έχουν αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ για να δελεάσουν δύο από αυτούς, ενώ αν σταθούν τυχεροί την ημέρα του ΝΒΑ Draft θα έχουν μαζί και την 1η επιλογή!

ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να παίξουν τα... ρέστα τους για το καλοκαίρι. Σχεδόν ξεγύμνωσαν την ομάδα από ταλέντο, ρίχνοντας τους νεαρούς Ντένις Σμιθ, Φρανκ Εντιλικίνα, Αλόνζο Τρίερ, Κέβιν Νοξ και Μίτσελ Ρόμπινσον στα... βαθιά, χωρίς σωσίβιο. “Βάφτισαν” αυτή την κίνηση... ανανέωση – όπως όλες οι ομάδες που δεν θέλουν να πουν ότι απλώς προσπαθούν να χάνουν συνέχεια με στόχο το ΝΒΑ Draft – και πλέον απλώς σταυρώνουν τα δάκτυλά τους να πάνε όλα καλά.

Golden State Warriors forward Kevin Durant is called for a foul during the second half of an NBA basketball game against the Detroit Pistons, Saturday, Dec. 1, 2018, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
AP Photo/Carlos Osorio AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Το ρίσκο στην περίπτωση των Νικς είναι μεγάλο. Το δε παρελθόν τους είναι... ύποπτο, αφού τα δύο τελευταία καλοκαίρια που είχαν πολλά λεφτά στα χέρια τους τα έκαναν...μαντάρα, αφού κατέληξαν να προσφέρουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε παίκτες όπως ο Νοά, ο Λι και ο Χάρνταγουεϊ. Οι Νικς όμως πιστεύουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θεωρούν ότι έχουν μάθει από τα λάθη τους και ονειρεύονται μία πεντάδα με τους Σμιθ. Ίρβινγκ, Ντουράντ, Γουίλιαμσον, Ρόμπινσον, με τους Νοξ, Τρίερ, Εντιλικίνα να έρχονται από τον πάγκο.

Οι Νεοϋορκέζοι θέλουν να επιστρέψουν στις ένδοξες μέρες και είναι διατεθειμένοι να πιάσουν πάτο πρώτα για να πετύχουν. Το πρώτο σκέλος του σχεδίου, το να πιάσουν πάτο δηλαδή, το έφεραν εις πέρας. Τώρα όμως ακολουθεί το δεύτερο σκέλος, το πιο δύσκολο. Το καλοκαίρι του 2019 αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον στη Νέα Υόρκη.

AP Photo/Mary Altaffer, Carlos Osorio, David Zalubowski, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ