EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας... $29.967.538!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας... $29.967.538!
Παπαλουκάς

Η "Sport Express" βγάζει στη φόρα το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ και το συγκρίνει με αυτό των ελληνικών ομάδων!

Το ακριβές ύψος του ετήσιου προϋπολογισμού της δημοσιοποίησε η ίδια η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης κρίνοντας ότι έτσι επιτυγχάνεται η διαφάνεια και η πρόοδος. Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, ο οποίος –σύμφωνα με τους Ρώσους- κοστίζει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Στα 12 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός...
Η ΤΣΣΚΑ μάλιστα παραχώρησε χθες (15/3) συνέντευξη Τύπου στην οποία εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αντρέι Βαλούτιν με έναν φάκελο, που περιείχε όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες οικονομικής φύσεως, αποκαλύπτοντας ότι τα 6.325.000 δολάρια προέρχονται από τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις, εισιτήρια και διάφορα προϊόντα, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από τους βασικούς χορηγούς του συλλόγου.

"Είναι εμφανές ότι ο αθλητισμός στη χώρα μας διανύει περίοδο επενδυτικής άνθισης και αυτό συμβαίνει ειδικότερα στο μπάσκετ. Στόχος μας είναι να αυξηθούν οι επενδυτές και να αισθανθούν ότι μπαίνουν στο ιδανικό περιβάλλον. Και βέβαια για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια", ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ΤΣΣΚΑ διευκρινίζοντας ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα προβλεπόμενα ποσά στην εφορία, όπως επίσης οι προπονητές και οι παίκτες της.

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Sport Express", η δεύτερη πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στοιχίζει περίπου 20 εκατ. ευρώ στην οικογένεια Γιαννακόπουλου, ενώ ο συντάκτης του κειμένου υπενθυμίζει ότι οι Πράσινοι είχαν πραγματοποιήσει τη σπουδαιότερη μεταγραφή της προηγούμενης δεκαετίας αποκτώντας τον Ντομινίκ Ουίλκινς με ετήσιες αποδοχές ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων!

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η πιο δαπανηρή μεταγραφή ανήκει στον Ολυμπιακό, ο οποίος ξόδεψε 2,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και συνολικά το ερυθρόλευκο μπάτζετ στοιχίζει 12 εκατ. ευρώ.

"Η Μακάμπι Τελ Αβίβ" -αναφέρει το άρθρο- "δεν έχει ανακοινώσει ποτέ τον ετήσιο προϋπολογισμό της, ωστόσο υπολογίζεται ότι ο σύλλογος έχει ξοδέψει περίπου 15 εκατ. δολάρια για την περίοδο 2006-07". Αυτός ο αριθμός, μάλιστα, αποτελεί ρεκόρ στην Ιστορία της, αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια το μπάτζετ της "ομάδας του λαού" του Ισραήλ ήταν 13 εκατ. δολάρια, σύμφωνα τουλάχιστον με τη ρωσική εφημερίδα, η οποία ξεχωρίζει το συμβόλαιο του Κροάτη Νίκολα Βούιτσιτς (1,4 ετησίως)!

Πρώτοι στο σύνολο οι Ισπανοί

Οσο για τις ισπανικές ομάδες; "Ο συνολικός προϋπολογισμός τους είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη!", υποστηρίζει η εφημερίδα εξηγώντας ότι η Μπαρτσελόνα στοιχίζει 15 εκατ. ευρώ ετησίως, η Ταού Κεράμικα και η Ρεάλ Μαδρίτης από 10 και η Ουνικάχα Μάλαγα 8 εκατ. ευρώ! Αναφέρεται μάλιστα ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, που αγωνίζεται σε ισπανική ομάδα είναι ο Αργεντινός Λούις Σκόλα (2 εκατ. ευρώ ετησίως) και ότι η μοναδική φορά που η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τον εφετινό προϋπολογισμό της ήταν την περίοδο 2002-03, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα με παίκτες όπως ο Μποντιρόγκα, ο Γιασικεβίτσιους, ο Φούτσκα και ο Ναβάρο! Ειδική μνεία γίνεται και για τη μεταγραφή του Αρβιντας Σαμπόνις στη Ρεάλ...

Τελευταία, όχι όμως και ιδιαίτερα... φτηνή για να κτιστεί, η Εφές Πίλσεν, η οποία κοστίζει 10 εκατ. δολάρια στους ιδιοκτήτες της, αλλά ο ετήσιος προϋπολογισμός της δεν ξεπέρασε ποτέ τα 12 εκατ. δολάρια. Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, πάντως, δεν αγωνίζεται στην Εφές Πίλσεν, αλλά στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ. Πρόκειται για τον Λετονό Κάσπαρς Καμπάλα, ο οποίος αμείβεται με 1,1 εκατ. δολ. τον χρόνο, ενώ φτηνότερος κατά 200.000 δολ. είναι ο Μάρκους Χέισλιπ της Εφές.
















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ