EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ-Μαρούσι: 78-65

ΤΣΣΚΑ-Μαρούσι: 78-65
Κριάπα

Το Μαρούσι ηττήθηκε με 78-65 στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ χάνοντας τη συγκέντρωση του στην τρίτη περίοδο

Η φιλοσοφία του Αμαρουσίου να μην παρατάει κανένα παιχνίδι φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Μπίλι Κις και ο Τζαμόν Γκόρντον ήταν ορεξάτοι και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισαν να προβληματίζουν για τα καλά τους γηπεδούχους, ωστόσο στο 7' ο Κώστας Καϊμακόγλου χτύπησε στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού του ποδιού και αποχώρησε.
O Ρώσοι βελτίωσαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (35-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα αφού η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν μπόρεσε να σταματήσει την ΤΣΣΚΑ και παράλληλα δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

Από τη στιγμή που το Μαρούσι μείωσε σε 37-34 ήρθε ο... καταιγισμός τριπόντων από τους γηπεδούχους με τρία συνεχόμενα από τους Τζέι Αρ Χόλντεν, Βίκτορ Κριάπα και Ρμαούνας Σισκάουσκας με συνέπεια στο 25' η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων (46-36) με καλάθι του "Σίσκα".

Oι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπους αντίδρασης και η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (73-53) με δύο εύστοχες βολές του Ζόραν Πλάνινιτς στο 36'. Από κει και έπειτα το Μαρούσι κατάφερε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι μειώνοντας την απόσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα πλήρωσε τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δεν ήταν εύσκολο να επιστρέψει.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 35-30, 58-42, 78-65.

ΤΣΣΚΑ (Πασούτιν): Κουρμπάνοφ, Κεϊρού, Σισκάουσκας 7 (1), Χόλντεν 16 (4), Πονκρασόφ 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Λάνγκτον 13 (3), Σβεντ 1, Κάουν 12, Χριάπα 13 (1), Πλάνινιτς 4, Ραντένοβιτς 3.

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 10 (2), Πελεκάνος 6 (2), Μπατής 3, Χόμαν 9, Μαυροειδής 11, Καλάθης 6 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Γκόρντον 8 (2).

Μπαρτζώκας: "Χάσαμε πολλά ριμπάουντ"

Στο κακό τρίτο δεκάλεπτο στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα. " Είχαμε δύσκολη δουλειά απέναντι σε μια παραδοσιακή ευρωπαϊκή δύναμη. Η ΤΣΣΚΑ που αντιμετωπίσαμε αυτή τη φορά δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που παίξαμε στην πρεμιέρα. Για να την νικήσουμε εδώ μέσα έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Εμείς μείναμε μόνο για 30, γιατί στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε πολλά ριμπάουντ από τον Κάουν και τον Χριάπα με αποτέλεσμα να βρουν διαδρόμους και οι περιφερειακοί τους με πρώτο τον Χόλντεν. Επίσης ήταν σημαντική απώλεια ο τραυματισμός του αρχηγού μας από το πρώτο δεκάλεπτο. Πάντως τα παιδιά έδειξαν μαχητικότητα και αξίζουν συγχαρητήρια".

O Eβγκένι Πασούτιν από την πλευρά του ανέφερε: " Το Μαρούσι με την Μακάμπι έδειξε πολλές αρετές . Το ξέραμε ήμασταν προσεκτικοί και προσπαθήσαμε να το βγάλουμε από το ρυθμό του. Ειδικά να μην επιτρέψουμε στον Κις και τον Γκόρντον να σκοράρουν. Σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε γιατί ήμασταν υπεύθυνοι και συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος γιατί κάθε παιχνίδι που περνάει εμφανιζόμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο".




















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ