ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσίλντρες: "Είμαι πιο έτοιμος"

"Φέτος είμαι πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα" τόνισε ο Τζος Τσίλντρες μετά την "εκτέλεση" του Άρη

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο RedPlanet.gr .

Αρχή με νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Πώς είδες τον αγώνα απέναντι στον Άρη;



"Νομίζω ότι ο Άρης έπαιξε πολύ καλά. Πήραν μεγάλη βοήθεια από το κοινό, το οποίο δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα κάνοντας πραγματικά πολύ θόρυβο! Εμείς, όμως, κρατήσαμε την συγκέντρωσή μας, δεν επηρεαστήκαμε από τίποτα και τελικά κάναμε, σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι μας.

Προσωπικά, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά, νιώθω αυτήν τη χρονιά πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Τώρα, ξέρω τι ακριβώς να περιμένω και από τους αντιπάλους, αλλά και από τη δική μας ομάδα."



Και στην αναμέτρηση του Αλεξανδρείου πολλοί παίκτες προσέφεραν επιθετικά. Τελικά, είναι καλό να υπάρχουν τόσες επιθετικές επιλογές;

"Αυτό είναι το σπουδαίο πράγμα με την ομάδα μας. Έχουμε πάρα πολλά όπλα. Κάθε βράδυ μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Σε κάθε δεκάλεπτο μπορεί να είναι κάποιος άλλος! Αυτή η ποιότητά μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας. Κάθε άμυνα πρέπει να έχει τη συγκέντρωση να αντιμετωπίσει πολλούς επικίνδυνους παίκτες. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο".

Στα πρώτα ματς της σεζόν σε βλέπουμε να επιδιώκεις πολύ περισσότερο τις καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός και τις προσωπικές ενέργειες σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Είναι δική σου πρωτοβουλία ή αποτελεί εντολή του προπονητή;

"Και τα δύο. Λατρεύω να παίζω ένας-εναντίον-ενός! Νομίζω ότι σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ως ομάδα συνολικά, έχουμε τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό πολύ καλά. Πολλά παιδιά μπορούν να τελειώσουν τέτοιες φάσεις, να δημιουργήσουν double-team και να “σπάσουν” την μπάλα για ένα εύκολο λέι-απ ή ένα αμαρκάριστο τρίποντο. Αυτή η ικανότητα ανήκει οπωσδήποτε στις αρετές της ομάδας μας".

Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στη Μάλαγα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολοι οι αγώνες στην Ισπανία, έτσι δεν είναι;

"Ναι, οπωσδήποτε. Ωστόσο, πάντοτε αδημονούμε για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, σε σπουδαίες έδρες. Πρέπει να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Η Μάλαγα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου μας, είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε σπουδαία ομάδα. Και έτσι πρέπει να παίζουμε και να σκεφτόμαστε. Ως τέτοια".



Βούιτσιτς: "Πάμε να κερδίσουμε την Μάλαγα"

Για τη νίκη θα παίξουν στην έδρα της Μάλαγας οι "ερυθρόλευκοι" όπως υπογράμμισε και ο έμπειρος Νίκολα Βούιτσιτς: "Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην έδρα της Μάλαγα και είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά στον όμιλό μας. Παραδοσιακά είναι δύσκολη έδρα στην Ευρωλίγκα. Θα πάμε για να κερδίσουμε!

Ανυπομονώ να συναντήσω από κοντά τον Πρίντεζη (γέλια). Έχουμε δύο μέρες για να προετοιμαστούμε και να δείξουμε καλό πρόσωπο σε ένα γήπεδο που αγωνιστήκαμε και την προηγούμενη σεζόν. Η Ευρωλίγκα μόλις ξεκίνησε και ακόμα δεν κρίνεται τίποτα, αλλά θα είναι καλό για μας να πάρουμε κεφάλι από νωρίς στο γκρουπ και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου".



Όσο για τη νίκη στο Αλεξάνδρειο είπε: "Είχαμε παίξει οι περισσότεροι σε αυτό το γήπεδο και όλοι ξέραμε πόσο σημαντικό είναι να παίξεις καλά και να νικήσεις, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα είναι πιο δύσκολο να κερδίσει κάποιος τον Άρη εδώ μετά από λίγο καιρό, γιατί θα είναι καλύτερος ως ομάδα".

Για την συνέχεια των υποχρεώσεων ο Κροάτης σέντερ εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Πειραιώτες θα παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο: "Θέλαμε να περιορίσουμε τα λάθη μας και να έχουμε σωστές επιλογές. Στο ξεκίνημα της σεζόν κάνουμε κάποια λάθη, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί ακόμα δεν έχουμε πολλούς αγώνες στα πόδια μας. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός, θα αποδίδουμε καλύτερα".

Ο Βούιτσιτς αναφέρθηκε και στον Λίνας Κλέιζα που εντυπωσίασε και στο Αλεξάνδρειο: "Είναι σε εξαιρετική φόρμα ο Κλέιζα! Έχει προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό γρήγορα και πολύ καλά, έχει βρει τα πατήματά του! Είναι πολύ καλός σκόρερ και έχει την δυνατότητα να μας βοηθήσει ουσιαστικά".



Κλέιζα-μάνια


Μπορεί στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας το ΣΕΦ να μην ήταν... καυτό ούτε και γεμάτο, όμως όσοι έδωσαν το παρών δεν έχασαν την ευκαιρία και ψώνισαν ουκ ολίγα πράγματα από την μπουτίκ.

Άλλωστε ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν και τα νέα προϊόντα προφανώς και ενθουσίασαν τους "ερυθρόλευκους" φιλάθλους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως η μπουτίκ έκανε το μεγαλύτερο τζίρο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.

Όσο για την φανέλα που έγινε ανάρπαστη; Δεν ήταν άλλη από του Λίνας Κλέιζα που εντυπωσίασε τόσο κόντρα στην Ορλεάν όσο και στο Αλεξάνδρειο. Ο Λιθουανός φόργουορντ φαίνεται πως δεν θα αργήσει να γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας αφού οι εμφανίσεις με το όνομά του ξεπουλήθηκαν.

Στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν και νέα προϊόντα στις μπουτίκ, όπως οι φόρμες του αγώνα αλλά και οι φόρμες που φορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα ξενοδοχεία και στα ταξίδια της ομάδας, όπως ενημέρωσε η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ.

Η προπόνηση των... τριών


Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη είχαν ρεπό την Κυριακή, όχι όμως όλοι. Γιοτάμ Χαλπερίν, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Σλούκας προπονήθηκαν κανονικά.

Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν κανονικά και την Τρίτη το μεσημέρι στο ΣΕΦ πριν αναχωρήσουν για τη Μάλαγα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο μια προπόνηση στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας με την ισπανική ομάδα, κι αυτή θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Παρουσιάζεται η συνεργασία με Novo Nordisk

Η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Novo Nordisk. Ιδού η ανακοίνωση: "Ο Ολυμπιακός και η Novo Nordisk παρουσιάζουν την συνεργασία τους. Το πρωί της Δευτέρας (11.00), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου του Ολυμπιακού στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" η ΚΑΕ θα παρουσιάσει τη συμφωνία της με τη Novo Nordisk που εκτός από Υποστηρικτής της ομάδας θα είναι και ο Χορηγός του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης.

Παρουσία των Γιάννη Μπουρούση και Γιοτάμ Χαλπερίν που καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα είναι οι «πρεσβευτές» του προγράμματος, η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η Novo Nordisk θα αναλύσουν τις ενέργειες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και που θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το διαβήτη γιατί όπως τονίζει και η Novo Nordisk… “Αλλάζουμε το διαβήτη με την ενημέρωση...".







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ