ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουρούσης: "Κορυφή παντού"

Μπουρούσης: "Κορυφή παντού"
Μπουρούσης

Έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για μία πετυχημένη σεζόν με τον Ολυμπιακό δηλώνει ο Γιάννης Μπορούσης

Ο σέντερ του Ολυμπιακού σε συνέντευξη στο ένθετο SMS της εφημερίδας "Sportday", αναφέρθηκε στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, την ζωή του εκτός παρκέ, τον Παναθηναϊκό τα φιλικά στην Αμερική και την προσωπική του αγωνιστική βελτίωση. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:
Για τους στόχους της φετινής χρονιάς και ενώ έχει ήδη διεξαχθεί η πρεμιέρα στην Α1: " Οι στόχοι του Ολυμπιακού κάθε χρονιά είναι η κατάκτηση των διεθών και εγχώριων τίτλων. Πέρα από τις δικές μας (παικτών, προπονητικού επιτελείου, διοίκησης) φιλοδοξίες που συνοψίζονται στην κατάκτηση της κορυφής, δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό και το status του συλλόγου.

Πέρυσι φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φέτος, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Διατηρήσαμε, μάλιστα, ύστερα από εισήγηση του προπονητή, αναλλοίωτο τον βασικό κορμό και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε κατά πολύ βελτιωμένοι. Τολμώ να πω, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την περσινή ομάδα, ότι φέτος είμαστε πολύ καλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά. Ωστόσο, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στο παρκέ

".

Για την δυναμική του πρωταθλήματος: " Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Τι πάει να πει ότι υπάρχουν 2-3 ταχύτητες στο πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα, κάθε μπασκετμπολίστας, μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να κερδίσει.

Αν έχει μάλιστα απέναντί του έναν ισχυρό αντίπαλο, τότε το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Πριν από δυο χρόνια το ένιωσα αυτό, όταν χάσαμε από τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα. Κανένας αγώνας δεν κρίνεται πριν ξεκινήσει και ποτέ δεν κερδίζει μόνο η φανέλα

".

Για την βελτίωσή του και το ΝΒΑ: " Και εφόσον παρέμεινα στον Ολυμπιακό, οι στόχοι μου δεν διαφοροποιούνται από εκείνους του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητές μου είναι ίδιες με τις προτεραιότητες της ομάδας. Έμεινα στον Ολυμπιακό, επειδή θέλω να πετύχω με αυτή την ομάδα. Πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μας για να επιστρέψει ο σύλλογος στην κορυφή.

Αν τελικά δεν ανανέωνα το συμβόλαιό μου παρά τις προτάσεις που είχα από την Ευρώπη, πρώτη επιλογή μου θα ήταν το ΝΒΑ. Τώρα, όμως, προέχει ο Ολυμπιακός. Θέλω να κερδίσω τίτλους. Εξάλλου, μόνο τότε θα αισθάνομαι και ψυχολογικά πιο 'ελεύθερος' για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Αμερική

".

Για τα φιλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες: " Ήταν μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του σε αυτούς τους αγώνες. Τα παιχνίδια αυτά αποτέλεσαν μέρος του τελευταίου σταδίου της προετοιμασίας μας και παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές μας μόνο οφέλη και πολλές εμπειρίες".

Για την έκταση που παίρνουν οι δηλώσεις στην Ελλάδα σε σχέση με τις ΗΠΑ: " Ξέρω ότι στην Αμερική βλέπουν πολλά πράγματα διαφορετικά. Στην Ελλάδα, από την άλλη, υπάρχει μεγάλος φανατισμός, ειδικά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και κάθετί που λες, αναλύεται επί μέρες. Σηκώνεται τόση πολλή 'σκόνη' χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Πάντως, εγώ αισθάνομαι εντάξει και με τον εαυτό μου και με τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουν πως μιλάω χωρίς υπεκφυγές και δεν θα διστάσω να παραδεχθώ τα λάθη μου".

Για τις περιβόητες δηλώσεις του στο Βερολίνο: " Τις δηλώσεις εκείνες τις εξέλαβαν στραβά όσοι ήθελαν να τις εκλάβουν στραβά. Θέλω να πω πως οτιδήποτε να έλεγε οποιοσδήποτε παίκτης εκείνη την στιγμή, θα τον στοχοποιούσαν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και για τους δικούς μας. Δυστυχώς, ο φανατισμός είναι τόσο έντονος, αλλά ειλικρινά το λέω, δεν οδηγεί πουθενά. Ας χαλαρώσουμε και ας απολαύσουμε το παιχνίδι.

Έχω συναντήσει φίλους του Παναθηναϊκού στον δρόμο και καθίσαμε να πιούμε καφέ, κάναμε χαβαλέ και περάσαμε μια χαρά. Αντίστοιχα, συνάδελφοί μου από τον Παναθηναϊκό έχουν πιει καφέ με φίλος του Ολυμπιακού. Λοιπόν, για ποιο λόγο, αφου μπορούμε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, κάθε φορά που θα παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να έχουμε διακοπές, φασαρίες και ρίψεις αντικειμένων

".

.












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ