EUROLEAGUE

Τρίτη σερί νίκη για τον Ερ. Αστέρα 80-66 την Λοκομοτίβ

Τρίτη σερί νίκη για τον Ερ. Αστέρα 80-66 την Λοκομοτίβ

Ο Ερυθρός Αστέρας έκαμψε την αντίσταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο "καυτό" Βελιγράδι και επικρατώντας με 80-66, κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

Οι Σέρβοι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό έφτασαν στο 3-2, πιάνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκανε ένα από τα χειρότερα της φετινά παιχνίδια, "πληρώνοντας" επί της ουσίας την αστοχία της από τη γραμμή των τριών πόντων (6/29).

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα αναδείχτηκε ο Κουίνσι Μίλερ με 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τέρενς Κίνσεϊ (19 πόντοι, 4 ασίστ) και Μάικ Ζίρμπες (18 πόντοι, 9 ριμοπάουντ), οι οποίοι συνέθεσαν μια ασυναγώνιστη τριάδα. Από την ομάδα του Κράσνονταρ πρώτοι σκόρερ αναδείχτηκαν οι Άντονι Ράντολφ (22 πόντοι), Μάλκομ Ντιλέινι (16) και ο Βίκτορ Κλαβέρ (15) που σίγησε όμως στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Χάρις στον "αφιονισμένο" Κουίνσι Μίλερ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-2 κι έχτισαν ένα πολύτιμο προβάδισμα το οποίο φρόντισαν να κρατήσουν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο που κατάφεραν ουσιαστικά οι Ρώσοι ήταν να μειώσουν με τον Άντονι Ράντολφ σε 15-9, αλλά στη συνέχεια υπέπεσαν σε συνεχόμενα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στους Σέρβους να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο.

Ο Μίλερ είχε για άξιους συμπαραστάτες τους Ζίρμπες και Κίνσεϊ οδηγώντας το 23-9, το οποίο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, παρά τις προσπάθειες του Βίκτορ Κλαβέρ. Συγκεκριμένα μετά το φάουλ στον Γκούντουριτς, ο Ντιλέινι χρεώθηκε με τεχνική ποινή, την οποία τελικά μετέτρεψε σε έμμεσο... 6ποντο ο Μίλερ κάνοντας το 31-19 (από 25-19), για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο με τη διαφορά στους 12 πόντους (33-21).

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα μπορεί να μην συνέχισαν με τα ίδια εντυπωσιακά ποσοστά (είχαν 12/15 σουτ εντός πεδιάς στο 1ο δεκάλεπτο), ωστόσο, είχαν την ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ για να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Οι Μίλερ-Κίνσεϊ έγραψαν το 50-37, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο παίκτης-αποκάλυψη των Σέρβων, ο Κουίνσι Μίλερ μάλιστα είχε προλάβει να σκοράρει 18 πόντους σ' αυτό το διάστημα, προσθέτοντας μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Οι Ρώσοι που ήταν πολύ άστοχοι από το τρίποντο, κατόρθωσαν να μείνουν μες στο ματς χάρις στις προσωπικές ενέργειες του Μάλκομ Ντιλέινι, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ (8 σ' αυτό το διάστημα).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποκρούσουν την αντεπίθεση διαρκείας της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πότε με τον Ζίρμπες, πότε με τον Κίνσεϊ και πότε με τον Μίλερ είχαν την απάντηση σε όλες τις προσπάθειες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που απέδωσε πάντως κάτω από τα γνωστά της στάνταρ. Στο 30' η διαφορά παρέμεινε στους 13 πόντους (67-54 χάρις στο φόλοου του Μίλερ) κι ενώ προηγουμένως ο Ράιαν Μπρόκχοφ την είχε ρίξει στη μικρότερη τιμή της (58-49).

Το ίδιο έργο διαδραματίστηκε και στην τελευταία περίοδο. Ο Άντονι Ράντολφ με τη μια ατομική ενέργεια μετά την άλλη συνδεόταν με το αντίπαλο καλάθι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μια ομάδα που είχε φύγει από το ομαδικό της στυλ παιχνιδιού, αλλά και δεν θύμιζε σε τίποτα τα γνωστά της ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια. Οι Σέρβοι σε ένα γήπεδο που κόχλαζε δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν με άνεση στη νίκη, αλλά να πάρουν και μια καλή διαφορά (80-66).

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ