NBA

Τόρι Κρεγκ, το "μπασκετικό έγκλημα" των Μιλγουόκι Μπακς

Ο Τόρι Κρεγκ των Φοίνιξ Σανς
Ο Τόρι Κρεγκ των Φοίνιξ Σανς 2021 AP PHOTO/ERIC GAY

Οι Ίρβινγκ - Ντουράντ σφυροκοπούν τους Μπακς, που έχασαν τον ΝτιΒιντσέντζο έως το τέλος της σεζόν και πρέπει να νιώθουν άσχημα για την παραχώρηση του πολυεργαλείου που λέγεται Τόρι Κρεγκ στους "καυτούς" Φοίνιξ Σανς.

Όταν τον επέλεξαν στη διάρκεια της περασμένης offseason, οι Μπακς θεώρησαν πως χτύπησαν φλέβα χρυσού. Ο Τόρι Κρεγκ πήγε στο Μιλγουόκι με minimum μονοετές συμβόλαιο (1.678.854 δολάρια), στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο πρόσωπο στο τρίτο ματς της σεζόν, έμεινε εκτός για 12 αγώνες, έχασε πολύ έδαφος, τον ρόλο και τα λεπτά του στο rotation του Μάικ Μπουντενχόλζερ και τελικά παραχωρήθηκε στους Σανς στις 18 Μαρτίου χωρίς αντάλλαγμα!

Για την ακρίβεια, οι Μπακς πήραν απλώς το ποσό των 100.000 δολαρίων για τα... έξοδα αποστολής του στην Αριζόνα, έβγαλαν από το μισθολόγιό τους το συμβόλαιό του και τελικά δεν κάλυψαν ποτέ τη θέση του καθώς οι Ελάιτζα Μπράιαντ, Σαμ Μέριλ, Τζάστιν Τζάκσον, Αξέλ Τουπάν αποδείχθηκαν παίκτες κατώτερου επιπέδου από εκείνον.

Ο 30χρονος ύψους 2μ.01 περιφερειακός δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ωστόσο θα έδινε σημαντικές βοήθειες στους Μπακς στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς από τη στιγμή που ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο βρίσκεται εκτός δράσης και δεν πρόκειται να γυρίσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Σκληροτράχηλος αμυντικός, μακρύς, έφτιαξε το όνομά του στους Ντένβερ Νάγγετς αντιμετωπίζοντας τους σταρ των αντίπαλων ομάδων, ήταν ένας αξιόλογος ρολίστας ειδικών αποστολών που αν είχε μείνει στο Μιλγουόκι, θα έπαιρνε αρκετά λεπτά στο μαρκάρισμα τόσο του Καϊρί Ίρβινγκ, όσο και του Κέβιν Ντουράντ που έχει διαλύσει τους Μπακς στα δύο πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Κρεγκ, πάντως, κερδισμένος βγήκε από τη μετακόμισή του στο Φοίνιξ. Πήγε σε μια πολύ ισορροπημένη ομάδα, έπαιξε 32 αγώνες στην κανονική περίοδο (7.2 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 1 ασίστ ανά 18.8 λεπτά) και τα ξημερώματα της Τρίτης βοήθησε τους Σανς να επικρατήσουν εύκολα των Νάγγετς στον πρώτο ημιτελικό της Δύσης προσφέροντας 9 πόντους (1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ σε 17:13.

Την ίδια ώρα, οι Μπακς έχουν μείνει με τους Τζεφ Τιγκ, Μπριν Φορμπς, Πατ Κόνατον στην περιφέρεια και με τον Πι Τζέι Τάκερ σε ρόλο... καμικάζι. Δεν πίστεψαν έναν πάμφθηνο παίκτη, η περίπτωση του οποίου δεν είχε κάποιο ρίσκο και τώρα τον βλέπουν να κάνει θραύση στην απέναντι Περιφέρεια, σε μια ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ