ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Τομά Ερτέλ: "Ο Λάσο με εμπιστευόταν και τον πρόδωσα, είχα την ευκαιρία να πετύχω κάτι καλό στη Μαδρίτη και την έχασα"

Ο Τομά Ερτέλ μπήκα ξανά στις προπονήσεις της Ρεάλ
Ο Τομά Ερτέλ μπήκα ξανά στις προπονήσεις της Ρεάλ EUROKINISSI

Ο Τομά Ερτέλ μίλησε στη γαλλική Equipe για την σεζόν που πέρασε με την Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ στην Αθήνα που μετάνιωσε και χάλασε την σχέση του με τον Πάμπλο Λάσο και την πορεία της ομάδας στο Final Four του Βελιγραδίου.

Μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία και την πορεία ως τον τελικό της EuroLeague, ο Γάλλος γκαρντ της "Βασίλισσας", Τομά Ερτέλ μίλησε στην Equipe για την σεζόν που πέρασε, τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και δεν του επέτρεψαν να προσφέρει όσα ήθελε αλλά και την πορεία της ομάδας τόσο στην EuroLeague όσο και στην Liga Endesa.

Παράλληλα στάθηκε στον ντόρο που είχε γίνει μετά από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, που χάλασε τις σχέσεις του με τον Πάμπλο Λάσο και τον έθεσε προσωρινά εκτός ομάδας. Ο Ερτέλ παραδέχτηκε μέσα από τις δηλώσεις του πως ήταν κάτι που μετάνιωσε και πως πρόδωσε τον προπονητή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Equipe:

Για την φετινή σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης: "Η ομάδα πήρε τον τίτλο στην Ισπανία και έφτασε στο Final Four της EuroLeague. Είμαι χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου, που δούλεψαν σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Όμως, οι δύο τελευταίοι μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι της καριέρας μου. Στον τελικό του Βελιγραδίου είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να έχω βοηθήσει, είτε για όσα λεπτά με χρειάζονταν. Θα ήθελα πολύ να έχω αυτή την ευκαιρία, το Final Four ήταν το όνειρό μου. Μετά τον τραυματισμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος περίμενα πως θα παίξω στον τελικό. Αλλά, ο Πάμπλο Λάσο πήρε μια απόφαση και την κράτησε. Έπρεπε να την αποδεχτώ και έκανα ό,τι μπορούσα στις προπονήσεις για να είμαι πάντα έτοιμος".

Για τα όσα έγιναν στην Αθήνα και άλλαξαν τις σχέσεις του με τον Λάσο και τον ρόλο που είχε στην ομάδα: "Στην Αθήνα ήμουν μια μέρα πριν από το παιχνίδι. Η κατάσταση ήταν περίπλοκη, η ομάδα ήταν μέσα σε ένα σερί ηττών. Γράφτηκε πως βγήκα και γύρισα το πρωί όμως αυτό ήταν λάθος. Όταν σκέφτομαι αυτή την ιστορία στεναχωριέμαι. Με μια κακή επιλογή κατάστρεψα όσα ήλπιζα πως θα χτίσω με μια σπουδαία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα έκανα ποτέ το ίδιο λάθος. Είχαμε μια διαφωνία λίγες μέρες μετά και απολογήθηκα. Πλήρωσα για το λάθος μου και δεν θα το ξανακάνω.

Αυτό το λάθος κατέστρεψε τη σεζόν μου και όσα θα μπορούσα να πετύχω με στην Μαδρίτη. Είχα ρόλο στην ομάδα, είχα και σκαμπανεβάσματα. Όλοι οι παίκτες θέλουν περισσότερο χρόνο, περισσότερες ευθύνες. Ήμουν ικανοποιημένος και δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Όμως, στο τέλος ο κόσμος κράτησε την τελευταία εικόνα. Θα θυμούνται αυτό το γεγονός, όπως και το ότι δεν έπαιξα για δύο μήνες".

Για την σχέση του με τον Πάμπλο Λάσο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του: "Από τη δική μου οπτική γωνία, η ομάδα ήταν πάντα ενωμένη. Ήρθαν στο σπίτι μου και γιορτάσαμε τα γενέθλια του γιου μου. Η ατμόσφαιρα ήταν πιο ψυχρή μετά και αυτό με πλήγωσε. Δεν υπήρξε διαμάχη με τον Λάσο. Τρώγαμε μαζί, μιλούσαμε. Με εμπιστευόταν και τον πρόδωσα".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ