WNBA

Το WNBA ήθελε να καταργήσει την Νιου Γιορκ Λίμπερτι για τον πιο εξωφρενικό λόγο

Το WNBA ήθελε να καταργήσει την Νιου Γιορκ Λίμπερτι για τον πιο εξωφρενικό λόγο
2022 AP PHOTO/ADAM HUNGER

Οι παράγοντες της Λίμπερτι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ταξιδεύουν οι αθλήτριες της ομάδας με άνεση, όμως το WNBA σκέφτηκε ακόμη και την κατάργηση του οργανισμού της Νέας Υόρκης με την πρόφαση του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι φωνές των αθλητριών του WNBA για τους εξευτελιστικούς μισθούς τους, σε σχέση με τα χρήματα που παίρνουν οι αθλητές του NBA, τις βοήθησαν να δουν βελτίωση στις αποδοχές τους τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η Λίγκα παραμένει πολύ, πάρα πολύ πίσω, σε σχέση με την ανδρική, κάτι που αποδεικνύεται από μία σειρά γεγονότων, αλλά και από τις σκέψεις που έγιναν για την κατάργηση ενός οργανισμού επειδή απλώς οι παράγοντές του προσπάθησαν να κάνουν την ζωή των παικτριών τους λίγο πιο εύκολη.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης ταξίδεψε με πτήσεις τσάρτερ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Λίγκας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων που μετά από έφεση μειώθηκε στο μισό. Οι παράγοντες του WNBA σκέφτηκαν ακόμη και την κατάργηση της Λίμπερτι, καθώς θεωρήθηκε πως η απόφαση για ταξίδια με τσάρτερ και όχι με πτήσεις της γραμμής ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες!

Ο οργανισμός της Νέας Υόρκης πρότεινε τον περασμένο Σεπτέμβριο πτήσεις τσάρτερ για όλες τις ομάδες, παρουσίασε πλάνο σύμφωνα με το οποίο αυτές οι πτήσεις ήταν εξασφαλισμένες για τρία χρόνια, όμως κάποιοι ιδιοκτήτες αντέδρασαν, είπαν ότι οι αθλήτριες θα καλομάθουν (!) και δεν θα υπάρχει επιστροφή σε περίπτωση που μετά από το πέρας της τριετίας χρειαστεί να γυρίσουν στο καθεστώς που υπάρχει μέχρι σήμερα. Και κάπως έτσι, αστέρες όπως η ύψους 2μ.03 Αυστραλή Λιζ Κάμπατζ διαμαρτύρονται επειδή πρέπει να πληρώνουν για την αναβάθμιση των θέσεών τους ώστε να χωρούν στα αεροπλάνα.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ