WNBA

Επικό ξέσπασμα της Λιζ Κάμπατζ: "Σιγά μη συνεχίσω στο WNBA πληρώνοντας από την τσέπη μου"

Επικό ξέσπασμα της Λιζ Κάμπατζ: "Σιγά μη συνεχίσω στο WNBA πληρώνοντας από την τσέπη μου"
2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER, FILE

Έξαλλη με τις αποδοχές των αθλητριών του WNBA σε σχέση με εκείνες των προπονητών, η Λιζ Κάμπατζ ενημέρωσε ότι δεν θα γυρίσει στις ΗΠΑ για το πρωτάθλημα του 2022.

Στα 30 της, με ύψος 2μ.03, η Λιζ Κάμπατζ είναι μία από τις κορυφαίες σέντερ στο μπάσκετ γυναικών παγκοσμίως. Αυστραλή, γενημμένη στο Λονδίνο από Νιγηριανό πατέρα και Αυστραλή μητέρα, η Κάμπατζ μεγάλωσε στη Μελβούρνη και έχει διαγράψει μία λαμπρή καριέρα στα παρκέ. Από το WNBA μέχρι την Κίνα. Έχει γίνει All-Star, έχει γίνει μέλος της καλύτερης πεντάδας, ήταν πρώτη σκόρερ, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στην Αυστραλία, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας της, τώρα όμως είναι έτοιμη να τα βροντήξει καθώς με ένα tweet φρόντισε να ενημερώσει ότι δεν θα γυρίσει στις ΗΠΑ.

"Ναι, ναι, το WNBA. Εκεί που ένας προπονητής έχει τετραπλάσιες αποδοχές από την αθλήτρια με το υψηλότερο συμβόλαιο! Γελάω που νομίζουν ότι θα ξοδέψω ακόμα μία χρονιά πληρώνοντας από την τσέπη μου για να αναβαθμίσω την θέση μου σε κάθε πτήση" έγραψε η Κάμπατζ. Κι αν σπεύσει κάποιος να σχολιάσει την ανάγκη της να μη βρίσκεται στην economy class, αρκεί να δει το ύψος της και να αντιληφθεί ότι οι ομάδες του WNBA πετούν με πτήσεις της γραμμής και όχι με ιδιωτικά αεροπλάνα σαν τις ομάδες του NBA. Για την ιστορία, το υψηλότερο συμβόλαιο στο WNBA φτάνει τα 120.648 δολάρια, με την Λίγκα να έχει βελτιώσει τις αποδοχές των αθλητριών της από τα 74.349 δολάρια που ήταν η maximum συμφωνία μέχρι το 2019.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ