ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τίμημα του Ρόκο Ούκιτς

Το τίμημα του Ρόκο Ούκιτς
INTIME SPORTS

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μιλάει στο Sport24.gr για τον τραυματισμό του, αποκαλύπτει ότι δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από το τεχνικό τιμ της Κροατίας και ξεκαθαρίζει ότι αν ήξερε τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα σταματούσε την ίδια μέρα από τις προπονήσεις!

Η Κροατία προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά την εποχή των Κούκοτς, Ράτζα, Κόμαζετς όμως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς πλήρωσε το… τίμημα αφού επέστρεψε στην Αθήνα με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα και των δυο ποδιών του!

Οι συμπατριώτες του 29χρονου γκαρντ και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το πρόβλημα προκάλεσαν αμηχανία, ανησυχία και, κυρίως, εκνευρισμό στον Παναθηναϊκό που είδε τους Κροάτες να επιβαρύνουν τον Ούκιτς στον… βωμό του μεταλλίου!

Το Sport24.gr βρέθηκε στη Media Day του Παναθηναϊκού και συνομίλησε με τον Κροάτη γκαρντ για τον τραυματισμό του και τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του όμως εσύ θα παρακολουθήσεις τις προσπάθειες των συμπαικτών σου με πολιτικά. Και μάλιστα στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ! Σίγουρα δεν είναι το ξεκίνημα που φανταζόσουν, έτσι;

"Είναι αλήθεια πως περίμενα αλλιώς τα πράγματα. Ανυπομονούσα να ξεκινήσω τη νέα σεζόν με τον Παναθηναϊκό όμως, όπως και να το κάνουμε, οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού... Είναι κάτι συνηθισμένο για όλες τις ομάδες και για όλους τους παίκτες. Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να προσπαθήσεις σκληρά και να επανέλθεις δυνατός! Το καλό είναι ότι δεν θα λείψω από πολλά, κρίσιμα παιχνίδια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο όμως είναι κρίμα που δεν θα παίξω στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Πρέπει να συγκεντρωθώ στην αποθεραπεία μου και να γυρίσω δυνατός!".

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις νωρίτερα από τις έξι εβδομάδες που έκαναν λόγο οι αρχικές εκτιμήσεις;

"Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα γυρίσω σε περίπου έξι με εφτά εβδομάδες. Ίσως να είμαι απόλυτα έτοιμος τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου όμως πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός γιατί αν επιστρέψω νωρίτερα, υπάρχει κίνδυνος υποτροπής! Σίγουρα δεν θέλω να ρισκάρω. Θέλω να νιώσω 100% έτοιμος πριν επιστρέψω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να βιαστώ".

Μετά την επιστροφή σου στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, επικοινώνησες με κάποιον από το τεχνικό τιμ της Εθνικής Κροατίας; Τελικά, τι ακριβώς συνέβη με τον τραυματισμό σου;

"Όχι... Ήξεραν ότι υπάρχει πρόβλημα, έκανα δύο εξετάσεις όμως δεν ήξεραν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε! Δεν μου είπαν τίποτα, ίσως δεν ήξεραν ότι έχω αυτό το πρόβλημα. Τι να πω… Αν το ήξερα, θα σταματούσα από τις προπονήσεις την ίδια στιγμή! Δεν υπήρχε περίπτωση να παίξω! Μπορείς να αντιμετωπίσεις τον πόνο όμως δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις. Σου μιλώ ειλικρινά… Αν ήξερα το πρόβλημα, θα σταματούσα την ίδια μέρα τις προπονήσεις!".

Το πρόβλημα προϋπήρχε του Ευρωμπάσκετ, σωστά;

"Το πρόβλημα υπήρχε πριν από το Ευρωμπάσκετ. Όπως σου είπα και πριν, έκανα δυο εξετάσεις. Μια πριν από το Ευρωμπάσκετ και μια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης όμως κανείς δεν μου είπε τι πραγματικά συμβαίνει!".

Το τίμημα του Ρόκο Ούκιτς

Επομένως, το μόνο καλό σε αυτό το τουρνουά είναι ότι η Κροατία επέστρεψε ξανά στην ελίτ μετά την εποχή των Κούκοτς, Ράτζα, Κόμαζετς, Βράνκοβιτς και Περάσοβιτς…

"Ακριβώς! Φέτος ήταν η σειρά μας. Κάναμε ένα πολύ καλό τουρνουά, παίξαμε όμορφο μπάσκετ και φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν είχαμε το μεγάλο rotation ως ομάδα ενώ αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών όμως όλα πήγαν καλά. Η Εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον και αυτό είναι πολύ καλό για το κροατικό μπάσκετ που πρωταγωνιστεί ξανά μετά από χρόνια".

Πιστεύεις ότι η Κροατία μπορούσε να φύγει με μετάλλιο από τα γήπεδα της Σλοβενίας;

"Νομίζω φτάσαμε στο τοπ της απόδοσής μας! Βρεθήκαμε πολύ κοντά στα μετάλλια, ένα βήμα πριν κατακτήσουμε ένα μετάλλιο όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Τα πήγαμε εξαιρετικά, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες και τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε".

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή, απόλυτα πετυχημένη σεζόν;

"Πρέπει πάντα να έχεις υψηλούς στόχους όμως την ίδια στιγμή, πρέπει να είσαι ταπεινός και να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλές, καλές ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία με πέρσι… Ίσως δεν είχαμε την καλύτερη ομάδα στην Euroleague όμως ήμασταν ΟΜΑΔΑ! Κερδίσαμε ομάδες που ήταν καλύτερες από εμάς στα χαρτιά, ίσως φέτος να είμαστε εμείς το φαβορί σε κάποια παιχνίδια όμως κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα".

"Πέρσι, τέτοια μέρα, η ομάδα σου ξεκινούσε στη διοργάνωση ως αουτσάιντερ. Φέτος ο Παναθηναϊκός θεωρείται από πολλούς ως ένα από την φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Μιλάνο. Αισθάνεσαι την πίεση για τις υψηλές προσδοκίες;

"Δεν νιώθω καμία πίεση! Παίζω εφτά χρόνια στην Ευρωλίγκα και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Έχω συνηθίσει να τα βγάζω πέρα με την πίεση. Πάντα σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει ένας μεγάλος αντίπαλος αλλά πολλοί μικροί αντίπαλοι που τους αντιμετωπίζεις κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να είσαι υγιής, να σκέφτεσαι την ομάδα και να παίζεις όπως πραγματικά μπορείς".

Τι γνώμη έχεις για τους νέους σου συμπαίκτες;

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πολύ καιρό με την ομάδα, δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι με τους νέους μου συμπαίκτες, επομένως δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη γνώμη. Απ ότι γνωρίζω, ο Μάικ, ο Αντώνης και ο Μαυροκεφαλίδης είναι ποιοτικοί παίκτες με σπουδαία καριέρα και σίγουρα μπορούν να μας βοηθήσουν. Τα νέα παιδιά (σ.σ. Γιάνκοβιτς, Παππάς) έχουν την νοοτροπία, την ενέργεια και τη φρεσκάδα που χρειάζεται η ομάδα για να πετύχει".

Τι μήνυμα θες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν;

"Να είναι όπως είναι πάντα! Να μας υποστηρίζουν με όλη τους την καρδιά! Όπως κάνουν πάντα! Είναι η δύναμή μας σε ακόμα μια δύσκολη χρονιά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ