ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Το SPORT24 στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια στο Giardini Margherita

Το SPORT24 στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια στο Giardini Margherita
SPORT24

Από τα ιστορικά κλειστά της Σερβίας και της Κροατίας, το van του SPORT24 έφτασε στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια. Ο τελευταίος σταθμός πριν από την εγκατάσταση στο Μιλάνο για το EuroBasket 2022 έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία να τον ακολουθεί.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, είδατε (χορτάσατε) εικόνες από τα ιστορικά γήπεδα της Κροατίας και της Σερβίας. Από έδρες που φιλοξένησαν αγώνες που μνημονεύονται μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά, το van του SPORT24 επέλεξε μια διαφορετική προσέγγιση, κατά την άφιξη στην Μπολόνια. Έκανε μια στάση στο Giardini Margherita, προκειμένου να δει από κοντά και να... κάνει μερικά σουτάκια στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο που βρίσκεται εκεί.

Για να καταλάβετε, στη Basket City της Ιταλίας, το ανοιχτό του Giardini Margherita έχει την ίδια (ιστορική) αξία με τα κλειστά της χώρας. Πολύ απλά γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης για χιλιάδες αθλητές εδώ και σαράντα χρόνια. Έχουμε και λέμε: περισσότεροι από 1.000 αγώνες, περισσότεροι από 2.000 αθλητές, εκ των οποίων τουλάχιστον είκοσι με συμμετοχή στην Εθνική Ιταλίας και τρεις που έχουν περάσει από το ΝΒΑ.

Παρά το πέρασμα του χρόνου, το ανοιχτό γήπεδο που δεσπόζει στο επιβλητικό πάρκο της πόλης διατηρεί την αξία του. Όχι μόνο επειδή κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το πιο διάσημο τουρνουά της χώρας, αλλά -πολύ περισσότερο- επειδή αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους basketball fans της Μπολόνια. Είτε είναι με τη Βίρτους είτε με τη Φορτιτούντο.

Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε στη διάρκειας της επίσκεψής μας. Το πάθος για την πορτοκαλί μπάλα είναι άλλωστε τέτοιο που δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο στην Μπολόνια.

Αν μη τι άλλο, καλά τα κλειστά με τα μοντέρνα παρκέ και τις υπέροχες εξέδρες, αλλά ποιος δεν έχει στο μυαλό του πως σε ένα ανοιχτό μπορεί να βγάλει την... μπασκετική αλητεία που πάντα ονειρευόταν. Να παίξει στα όρια και να νιώσει για λίγο ο βασιλιάς των ανοιχτών. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ, με το Rucker Park.

Γιατί το ανοιχτό στο Giardini Margherita είναι ακριβώς αυτό: το Rucker Park της Ιταλίας!

Η αλήθεια είναι πως μετά από όλες αυτές τις στάσεις που έκανε το van του SPORT24 παρέα με τη Stoiximan, από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι, από το Σπλιτ μέχρι το Ζάγκρεμπ (με ενδιάμεσο σταθμό στο Σίμπενικ) κι από τη Λιουμπλιάνα μέχρι την Μπολόνια, αυτό που αντικρίσαμε, φτάνοντας στο Giardini Margherita είναι ό,τι μας έλειπε, ως εικόνα.

Το SPORT24 στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια στο Giardini Margherita
SPORT24

Αυτή η απλότητα του παιχνιδιού, το γεγονός πως όσοι βρίσκονται εκεί είναι σε -κατά κύριο λόγο- εραστές του αθλήματος. Πως ξεκλέβουν χρόνο από την καθημερινότητά τους, για να πιάσουν την μπάλα στα χέρια και να θυμηθούν τα νιάτα τους ή να υποδυθούν τους αγαπημένους παίκτες τους.

Κι αν δεν ταξιδέψουν μέχρι το Μιλάνο για να υποστηρίξουν την ομάδα του Τζανμάρκο Ποτσέκο, είναι δεδομένο πως θα το κάνουν εξ αποστάσεως. Με το ίδιο (ασίγαστο) πάθος και την... τρέλα που συνοδεύει κάθε οπαδική ιταλική βάση.

Η ομάδα του SPORT24 θα είναι εκεί, στο Mediolanum Forum, για να (σας) μεταφέρει όλες τις εικόνες, το κλίμα και τις εξελίξεις από τους αγώνες του ομίλου, στον οποίο βρίσκεται κι η Ελλάδα. Δεδομένου μάλιστα πως υπάρχει sold out για το παιχνίδι των δύο ομάδων, αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι... ιδιαίτερο και συναρπαστικό.

Το SPORT24 στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια στο Giardini Margherita
SPORT24

Όλο αυτό το τεράστιο ταξίδι που έκανε το van του SPORT24 παρέα με τη Stoiximan με τελικό προορισμό το EuroBasket 2022 ήταν μοναδικό. Έδωσε υπέροχες εικόνες και στιγμές, που απολαύσατε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Η τελευταία δε, από το Giardini Margherita της Μπολόνια, ήταν ίσως η πιο ιδιαίτερη. Απολύτως φυσιολογικά και δικαιολογημένα.

Μετά απ όλο αυτό λοιπόν, κι έχοντας ρουφήξει την παραδοσιακή προσέγγιση του αθλήματος, όπως αυτή αποτυπώνεται στο θρυλικό ανοιχτό γήπεδο της Μπολόνια, είμαστε έτοιμοι για την τελευταία διαδρομή μέχρι το Μιλάνο.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ