EUROLEAGUE

Το σώμα του, στη φωτιά

Το σώμα του, στη φωτιά

Ο Γκάσπερ Βίντμαρ ήταν ο starter σέντερ της Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ, σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου και υπήρχε λόγος. Τι του ζήτησε ο "Ζοτς" και τι θέλει ο Σλοβένος.

Η Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ είναι εκ των μελών στον "όμιλο του θανάτου" του ΤΟΡ16. Αλλά τα ίδια δεν έλεγαν και για τον όμιλο της στην κανονική περίοδο; Παρ' όλα αυτά, η τουρκική ομάδα βρήκε τον τρόπο να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Όπως πανηγύριζε οκτώ νίκες, είδε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να γίνεται ο πρώτος σκόρερ της regular season (με 18.1π. ανά αγώνα) και τον Εμίρ Πρέλντζιτς να είναι ο πρώτος στις ασίστ, μεταξύ της παρέας του (με 5.6 ανά αγώνα), για να γίνει αυτός που "παρείχε το καύσιμο για τη φωτιά αυτής της χαρισματικής ομάδας" όπως είπε και η φωνή του "Weekly Show" της Euroleague.

Αν μη τι άλλο, οι γείτονες έχουν ταλέντο, αλλά αυτό δεν αρκεί ποτέ. Αν δεν παίζεις άμυνα και αν δεν βάζεις το σώμα σου στη φωτιά, χαΐρι δεν βλέπεις. Αυτές τις διευκρινίσεις έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Γκάσπερ Βίντμαρ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε για τρίτη φορά στη Φενέρ (τον υπέγραψε το 2007, δυο χρόνια μετά τον έδωσε δανεικό στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας και πέρυσι στην Μπεσίκτας).

"Είναι λίγο πιο εύκολο για εμένα, γιατί είμαι εδώ χρόνια. Όταν πρωτοϋπέγραψα ήμουν 19 χρόνων. Έχω συνηθίσει τα πάντα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ αυτόν το σύλλογο" εξήγησε ο Σλοβένος σέντερ, ο οποίος στα 26 του είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες που διαθέτει ο "Ζοτς".

Στην έκτη του σεζόν στη Euroleague, είναι τρία ματς μακριά από τις 100 συμμετοχές, ενώ ήταν στην starting five και των 10 ματς της κανονικής περιόδου. "Αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση πως μπορείς να παίξεις καλά, σε αυτό το υψηλό επίπεδο και αυτό το λες και πλεονέκτημα".

Αυτή η σεζόν, είναι από τις καλύτερες της καριέρας του, με το ποσοστό στα σουτ να βρίσκεται στο 67% και να είναι σαφέστατα βελτιωμένο από τις προηγούμενες χρονιές... και λόγω του Ομπράντοβιτς, με τον Βίντμαρ να ομολογεί πως " είναι εκπληκτική η ευκαιρία που έχω να δουλέψω μαζί του. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορώ να μάθω από αυτόν".

Από τη μία ο Ομπράντοβιτς, από την άλλη οι εκατομμύρια φίλαθλοι της ομάδας, ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. "Ξέρετε κανέναν που να μη θέλει να πάει εκεί; Φυσικά και θέλω να παίξω στο Φάιναλ Φορ, αλλά η διαδρομή για το Μιλάνο θα είναι δύσκολη".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ