NBA

Το ΝΒΑ πιέζει τους διαιτητές να τιμωρούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια Ⓒ 2021 KATHY WILLENS/ASSOCIATED PRESS

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως κακώς οι διαιτητές του Game 1 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας δεν χρέωσαν με παράβαση 10 δευτερολέπτων τον Γιάννη Αντετοκούνμπο 5.3" πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με την πίεση να αυξάνεται και για τον Greek Freak, αλλά και για τους ρέφερι της Λίγκας.

Τα περίπου 12-13 δευτερόλεπτα που χρειάζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να εκτελέσει βολή έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο "καυτά" ζητήματα των φετινών playoffs, ωστόσο φαίνεται πως το ΝΒΑ αρχίζει πλέον να πιέζει ασφυκτικά τους διαιτητές για να τιμωρούν τον Greek Freak κάθε φορά που εκείνος χρειάζεται περισσότερο από τον maximum χρόνο που επιτρέπεται από τους κανονισμούς (10") για να σουτάρει.

Το βράδυ της Πέμπτης (24/6), μία ημέρα μετά από το Game 1 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας ανάμεσα στους Μπακς και τους Χοκς, το Last Two Minutes Report αναφέρει πως οι διαιτητές έπρεπε να τιμωρήσουν με παράβαση 10 δευτερολέπτων τον Αντετοκούνμπο, όταν εκείνος πήγε στη γραμμή με 5.3" στο χρονόμετρο για το φινάλε της αναμέτρησης και με το σκορ στο 111-114.

"Violation: Lane. Antetokounmpo (MIL) takes longer than ten seconds to release his free throw attempt. INC" αναφέρει η έκθεση, η οποία εξηγεί πως οι διαιτητές κακώς δεν χρέωσαν τον MVP του 2019 και του 2020 με παράβαση 10 δευτερολέπτων και στην πρώτη και στη δεύτερη βολή. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια της σειράς, με τον Αντετοκούνμπο να δέχεται πλέον πολλή πίεση, την ώρα που και οι διαιτητές καλούνται να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Όλα αυτά μετά από 83 αγώνες στη σεζόν, στη διάρκεια των οποίων ο Αντετοκούνμπο εκτέλεσε 682 βολές για να χρεωθεί μόλις δύο φορές με παράβαση 10 δευτερολέπτων. Όλα αυτά, την ώρα που οι Μπακς βρίσκονται πίσω με 1-0 στη σειρά με τους Χοκς.

Το ΝΒΑ πιέζει τους διαιτητές να τιμωρούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ