NBA

Το ΝΒΑ αρνήθηκε στον Γουίγκινς να μείνει ανεμβολίαστος κατ' εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους

Ο Άντριου Γουίγκινς με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Άντριου Γουίγκινς με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2021 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Ο Άντριου Γουίγκινς ζήτησε να μείνει ανεμβολίαστος κατ' εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί στους εντός έδρας των Γουόριορς, με το ΝΒΑ ωστόσο να αρνείται το αίτημά του.

Ο Άντριου Γουίγκινς παραμένει ανεμβολίαστος, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στους εντός έδρας αγώνες των Γουόριορς. Και είδε την τελευταία προσπάθειά του να αποφύγει το εμβόλιο να πέφτει σε "τοίχο".

Ο Καναδός γκαρντ/φόργουορντ ζήτησε από το ΝΒΑ να μπορέσει να μείνει ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό κατ' εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί στους εντός έδρας αγώνες του Γκόλντεν Στέιτ, με την λίγκα ωστόσο να αρνείται το αίτημά του.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το ΝΒΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός για τους παίκτες. Την ίδια στιγμή ωστόσο οι μη εμβολιασμένοι παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (βασικά δεν θα μπορούν καν να μπουν στο γήπεδο) στους αγώνες που θα είναι γηπεδούχοι οι Νικς, οι Νετς και οι Γουόριορς λόγω νομοθεσίας στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο.

Κοινώς, πρακτικά ο Γουίγκινς ζήτησε να του δοθεί να αγωνιστεί όντας ανεμβολίαστος στους εντός έδρας των Γουόριορς. Σε περίπτωση όμως που το ΝΒΑ δεχόταν το αίτημά του θα άνοιγε τον ασκό του αιόλου, αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πάει κόντρα στην Πολιτεία του Σαν Φρανσίσκο, κάτι που είναι το τελευταίο που θα ήθελε να κάνει. Πλέον, με τα ισχύοντα δεδομένα, αν ο Γουίγκινς παραμείνει ανεμβολίαστος σημαίνει ότι θα χάσει 43 αγώνες: Τους 41 εντός έδρας αγώνες των Γουόριορς και τους εκτός έδρας αγώνες κόντρα σε Νετς και Νικς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ