NBA

ΝΒΑ: Προαιρετικός ο εμβολιασμός για τους παίκτες

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το ΝΒΑ δεν θα ορίσει ως υποχρεωτικό για τους παίκτες να έχουν υποβληθεί σε εμβόλιο για τον κορονοϊό, αφού η Ένωση παικτών δεν θέλει να δεχθεί τον σχετικό όρο.

Το ΝΒΑ προσπαθεί να προστατεύσει το προϊόν του αλλά και να μην χαλάσει τις σχέσεις του με την Ένωση παικτών. Σε αυτή την λογική, έχει αποφασιστεί να μην ορίσει ως υποχρεωτικό να έχουν υποβληθεί οι παίκτες στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, αφού δεν δέχεται την συγκεκριμένη συνθήκη η Ένωση παικτών.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει σίγουρα ενδιαφέρον για μία σειρά από λόγους, με πρώτο το γεγονός ότι η λίγκα έχει ορίσει ήδη ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους διαιτητές και το επιτελείο του, αλλά και για τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τους αγώνες. Παράλληλα, βάσει νομοθεσίας σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, αυτό σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (βασικά δεν θα μπορούν καν να μπουν στο γήπεδο) στους αγώνες που θα είναι γηπεδούχοι οι Νικς, οι Νετς και οι Γουόριορς, ενώ δεν αποκλείεται σταδιακά αυτός ο περιορισμός να υπάρξει και σε άλλα γήπεδα, αφού κάθε Πολιτεία έχει την δική της νομοθεσία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 85% των παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το ESPN, το ΝΒΑ εξετάζει διάφορους τρόπους προκειμένου να μην επηρεαστούν οι υποχρεώσεις της λίγκας από τους μη εμβολιασμένους παίκτες. Μερικές από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα ντουλαπάκια των μη εμβολιασμένων παικτών στα αποδυτήρια να είναι απομακρυσμένα, καθώς και οι μη εμβολιασμένοι παίκτες να τρώνε σε διαφορετικό μέρος, αλλά και να ταξιδεύουν (είτε αεροπορικώς, είτε με το λεωφορείο) σε διαφορετικό τομέα.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ