NBA

Το NBA δεν θα κοιμηθεί απόψε: Η Free Agency 2022 ξεκινάει

Ο Ζακ ΛαΒίν με την φανέλα των Μπουλς
Ο Ζακ ΛαΒίν με την φανέλα των Μπουλς Ⓒ 2021 MARY ALTAFFER/ASSOCIATED PRESS

Σε πυρετώδεις ρυθμούς δουλεύει σήμερα (30/6) το NBA, καθώς στις 18:00 ώρα Ανατολικής Ακτής και 01:00 ώρα Ελλάδας ξεκινάει η Free Agency 2022. Δείτε ποιοι είναι free agents, restricted και unrestricted.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την έναρξη του... πάρτι στο NBA. Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την έναρξη της Free Agency 2022, καθώς από απόψε (18:00 ώρα Ανατολικής Ακτής και 01:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Παρασκευής) οι 30 οργανισμοί της Λίγκας θα έχουν το δικαίωμα να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν με τους ελεύθερους μπασκετμπολίστες, restricted και unrestricted.

Τι σημαίνουν αυτοί οι δύο όροι; Πως οι restricted έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν με όποια ομάδα θέλουν, όμως εκείνη που διατηρεί τα δικαιώματά τους διατηρεί και το δικαίωμα να ισοφαρίσει την offer sheet και να κρατήσει τον αθλητή με τους ίδιους όρους με τους οποίους συμφώνησε.

Αν, για παράδειγμα, ο Ντιάντρε Έιτον υπογράψει για 4 χρόνια και 131 εκατομμύρια δολάρια στους Ντάλας Μάβερικς, οι Φοίνιξ Σανς θα έχουν 48 ώρες από τη λήξη του moratorium (6/7) για να αποφασίσουν αν θα ματσάρουν αυτή την πρόταση ή αν θα τον αποχαιρετήσουν για να κινηθούν προς αντίθετη κατεύθυνση. Οι unrestricted free agents δεν έχουν κάποιον περιορισμό και μπορούν να μιλήσουν με όποιον οργανισμό θέλουν.

Το NBA δεν θα κοιμηθεί απόψε: Η Free Agency 2022 ξεκινάει

Η φετινή κλάση δεν είναι από τις πιο πλούσιες των τελευταίων ετών. Στους unrestricted free agents ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μπράντλι Μπιλ (εκτός απροόπτου θα πάρει το maximum για να μείνει στους Γουίζαρντς), Τζέιλεν Μπράνσον, Ζακ ΛαΒίν, Τζον Γουόλ, Γιουσούφ Νούρκιτς, Τζέιμς Χάρντεν (έχει προτεραιότητα την παραμονή στους Σίξερς), Μίτσελ Ρόμπινσον, Γκάρι Χάρις, Μαλίκ Μονκ, Πάτι Μιλς, Πι Τζέι Τάκερ, Κεβόν Λούνι, Βίκτορ Ολαντίπο, Μπόμπι Πόρτις (θα επιστρέψει εκτός απροόπτου στους Μιλγουόκι Μπακς).

Στους restricted βρίσκονται Μάιλς Μπρίτζες, Ντιάντρε Έιτον, Κόλιν Σέξτον, Ανφέρνι Σάιμονς, Νικ Κλάξτον, ενώ βετεράνοι όπως ο Νικ Μπατούμ, ο Ότο Πόρτερ, ο Τι Τζέι Γουόρεν, ο Κρις Μπουσέ, ο Μοντρέζλ Χάρελ, ο Γουέσλι Μάθιους, ο Ντένις Σρούντερ, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κεντ Μπέιζμορ, ο Μπισμάκ Μπιγιόμπο, ο Τζεβόν Κάρτερ, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Ντεγουέιν Ντέντμον, ο Αντρέ Ντράμοντ, ο Μπριν Φορμπς, ο ΤζαΒέιλ ΜακΓκί δεν έχουν περιορισμούς και οι περισσότεροι από αυτούς θα περιμένουν μερικές ημέρες για να έρθει η σειρά τους.

Οι συμφωνίες που θα προκύψουν δεν θα είναι επίσημες. Θα γίνουν στις 12:01 ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (19:01 ώρα Ελλάδας) την 6η Ιουλίου, όταν το moratorium θα εκπνεύσει. Τότε θα πέσουν οι υπογραφές, γεγονός που σημαίνει πως δεν είναι απίθανο κάποια κλεισμένα deals να χαλάσουν. Το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το δούμε και φέτος.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ