NBA

NBA: Ο Μπόμπι Πόρτις έμεινε ελεύθερος από τους Μπακς για να γυρίσει στο Μιλγουόκι

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπόμπι Πόρτις
Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπόμπι Πόρτις Ⓒ 2022 CRAIG MITCHELLDYER/ASSOCIATED PRESS

Όπως αναμενόταν, ο Μπόμπι Πόρτις έκανε opt-out από τους Μπακς, όμως θα γυρίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο Μιλγουόκι με τριετές ή τετραετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 10-12 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τα 4.564.980 δολάρια που προέβλεπε το συμβόλαιό του για την περίοδο 2022/23, ήταν λίγα. Ελάχιστα για την προσφορά του την τελευταία διετία. Γι' αυτό και ο Μπόμπι Πόρτις έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Opt-out λίγο πριν εκπνεύσει η διορία του, ώστε από τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής να μπορεί να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει το επόμενο deal της καριέρας του. Μόνο που για τον 27χρονο ψηλό, η επόμενη ομάδα του θα είναι εκτός απροόπτου αυτή από την οποία μόλις αποχώρησε!

Ο Πόρτις αισθάνεται καλά στο Μιλγουόκι, έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στους Μπακς, αυτόν του τρίτου ψηλού ή αν θέλετε, της πρώτης επιλογής πίσω από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο - Μπόμπι Πόρτις. Μπορεί να καλύψει έναν από τους δύο σε περίπτωση τραυματισμού ή ξεκούρασης, μπορεί να παίξει και στο τέσσερα και στο πέντε, είναι εξαιρετικός σκόρερ, αξιόπιστος ριμπάουντερ, καλός σουτέρ από την περιφέρεια, αλλά και ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικός χαρακτήρας που θέλει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον αγαπούν και τον εκτιμούν μπασκετικά.

Τη σεζόν 2021/22 ο Πόρτις είχε 72 συμμετοχές στην κανονική περίοδο (59 φορές πενταδάτος), με 14.6 πόντους από 53.3% στο δίποντο, 39.3% στο τρίποντο και 75.2% στις βολές, 9.1 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά 28.2 λεπτά συμμετοχής. Οι πληροφορίες λένε πως θα γυρίσει στους Μπακς με ένα ποσό που θα φτάνει τα 10-12 εκατομμύρια ετησίως για συμβόλαιο τριών ή τεσσάρων χρόνων.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ