NBA

Το μονοπάτι των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έως τους NBA Finals: Οι αντίπαλοι στα playoffs

Το μονοπάτι των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έως τους NBA Finals: Οι αντίπαλοι στα playoffs
2023 AP PHOTO/JESS RAPFOGEL

Ο πρώτος αντίπαλος, το ματσάρισμα στα ημιτελικά της Ανατολής και η ομάδα που θα φτάσει στους τελικούς της Περιφέρειας. Οι Μπακς κλείδωσαν πρωτιά και απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και τώρα θα ξεκουραστούν για να μπουν πλήρεις στα playoffs του NBA.

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, οι Μπακς κλείδωσαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Απέκτησαν έτσι το δικαίωμα να δώσουν στο γήπεδό τους, μπροστά στο κοινό τους, κάθε πιθανό Game 7 (Κρις Μίντλετον και Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχαν ποτέ στην καριέρα τους έβδομο ματς στο Μιλγουόκι) και πλέον θα προσπαθήσουν να ξεκουραστούν στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μέμφις Γκρίζλις εντός και Τορόντο Ράπτορς εκτός έδρας, ώστε να μπουν στα playoffs στις 16 Απριλίου όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε εκτός από τον Greek Freak τους Γκρέισον Άλεν - Πατ Κόνατον που ταλαιπωρούνται από διαστρέμματα, ενώ ο Κρις Μίντλετον αποχώρησε νωρίς καθώς μετά από ένα fadeaway σουτ πάτησε άτσαλα στο παρκέ και ένιωσε ένα τσίμπημα στο δεξί γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, Πέμπτη (6/4), έως την επόμενη Κυριακή που θα ξεκινήσουν τα playoffs, υπάρχει χρόνος ώστε να δουλέψουν όλοι στα προβλήματά τους χωρίς όμως να χάσουν τον ρυθμό και τις συνήθειες που έχτιζαν στη διάρκεια της regular season.

Ο πρώτος αντίπαλος

Είναι πιθανό το ταξίδι των Μπακς στην post season να ξεκινήσει όπως ξεκίνησε και πέρυσι, απέναντι στους Μπουλς. Η ομάδα του Σικάγο θα τερματίσει στη 10η θέση και θα μπει στο Play-In για να αντιμετωπίσει είτε τους Χοκς είτε τους Ράπτορς, εκτός έδρας, με τους Καναδούς να είναι ο πιθανότερος αντίπαλός τους.

Στις θέσεις 7-8 όλα δείχνουν ότι θα δούμε Μαϊάμι Χιτ εναντίον Ατλάντα Χοκς, με τον νικητή να ματσάρει με τους Μπόστον Σέλτικς και με τον ηττημένο να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον νικητή του επίσης πλέον πιθανού Τορόντο Ράπτορς - Σικάγο Μπουλς για την όγδοη θέση και το συναπάντημα με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Με απλά λόγια, η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα υποδεχθεί στις 16 του μήνα μία ομάδα που θα έχει δώσει δύο αγώνες είτε στις 11 και στις 14, είτε στις 12 και στις 14 Απριλίου και στη συνέχεια θα πρέπει και να ταξιδέψει. Τα Ελάφια θα έχουν ξεκουραστεί, αλλά θα πρέπει να μπουν στη σειρά με πείσμα, με συγκέντρωση και με αποφασιστικότητα για να μη βρεθούν να κυνηγούν από νωρίς.

Πέρυσι αντίπαλός τους στον πρώτο γύρο ήταν οι Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι είχαν πάρει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο Μιλγουόκι χάρη στους 41 πόντους του Κρις Μίντλετον. Τι ακολούθησε; Τρεις σερί νίκες των Μπακς, αλλά και ο τραυματισμός του Κρις Μίντλετον στο Σικάγο, ο οποίος γκρέμισε όλη τη σεζόν του οργανισμού και οδήγησε στον αποκλεισμό από τους Σέλτικς.

Το μονοπάτι των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έως τους NBA Finals: Οι αντίπαλοι στα playoffs

Ο δεύτερος αντίπαλος

Η ομάδα που θα συναντήσουν οι Μπακς στα ημιτελικά της Ανατολής, αν φυσικά περάσουν τον πρώτο γύρο, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Καβαλίερς - Νικς. Η ομάδα του Κλίβελαντ θα τερματίσει τέταρτη, εκείνη της Νέας Υόρκης θα είναι πέμπτη και αν μπει στα playoffs με τον Τζούλιους Ραντλ, τότε θα διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση. Σοβαρά σύνολα και οι δύο, με καλούς προπονητές, με φιλοδοξία, δύσκολα όμως μπορούν να προβληματίσουν το Μιλγουόκι σε σειρά best-of-seven.

Ο αντίπαλος στους τελικούς της Περιφέρειας

Οι Σέλτικς θα πρέπει να περάσουν τον νικητή του Χιτ - Χοκς, για να αντιμετωπίσουν και πάλι με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του Σίξερς - Νετς που φαίνεται ότι πλέον δεν σπάει. Το Μαϊάμι και η Ατλάντα μπορούν να πιέσουν τη Βοστώνη, πολύ δύσκολα όμως οι Κέλτες θα αποκλειστούν στον πρώτο γύρο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μπρούκλιν που είναι αξιόλογο, έχει νιάτα, έχει φρεσκάδα, έχει αθλητικότητα και βαθύ ρόστερ, δεν έχει όμως την ποιότητα της Φιλαντέλφια.

Ποιος θα επιβιώσει στο Σέλτικς - Σίξερς, στα ημιτελικά της Ανατολής; Καλό ερώτημα, με τους Μπακς να προτιμούν μάλλον τον Χάρντεν και τον Εμπίντ, από τον Μπράουν και τον Τέιτουμ. Οι Σίξερς έχουν καλούς ρολίστες, τον Τάκερ, τον Μάξι, τον Χάρις, ακόμη και τους Μέλτον, Μίλτον και Νιάνγκ, είναι όμως αλλιώς να αντιμετωπίζεις αυτούς, από το να σε κυνηγούν και να σε μαρκάρουν ο Σμαρτ, ο Γουάιτ, ο Μπρόγκντον ο Χόρφορντ, ο Γκραντ και ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Οι Σέλτικς είναι καλύτεροι από πέρυσι (ήταν φιναλίστ απέναντι στους Γουόριορς), έχουν πάρει με 2-1 τη σειρά με τους Μπακς στην κανονική περίοδο και δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει δύο ματς. Το περσινό Game 7 στη Βοστώνη και το φετινό +41 στο Fiserv Forum. Όπως κι αν έχει, οι Μπακς θέλουν απλώς να είναι υγιείς. Και από εκεί και πέρα, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς θα το κάνουν.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ