ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το Live του αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Το Live του αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ
Διαμαντίδης

Ο Παναθηναϊκός με τον σούπερ Διαμαντίδη έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο ΣΕΦ (74-73). Ξύλο στα δημοσιογραφικά...

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 12-22, 31-36, 53-48, 73-74

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 15, Άκερ 12, Μουλαομέροβιτς 5 (1), Ζιζιτς 9, Ντόμερκαντ 19 (5), Χαρίσης, Μπάρλος 3, Βασιλόπουλος 8 (1), Στακ, Σχορτσιανίτης 2.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Ντελκ 6 (1), Μπετσίροβιτς 12 (1), Μπατίστ 14 (1), Σισκάουσκας 17 (2), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 18 (5), Τομάσεβιτς 1.

Ακολουθεί η ανάλυση του αγώνα...

4ο δεκάλεπτο

Τρομερό τρίποντο από τον Διαμαντίδη που ισοφαρίζει, αλλά ο Ντόμερκαντ απαντάει με νέο τρίποντο. Ο Άκερ κλέβει και στον αιφνιδιασμό πετυχαίνει λέι απ και παίρνει και το φάουλ. Ο Αμερικανός "ζεστάθηκε". Ύστερα από καλάθι του Ντικούδη, βρίσκει πάλι δρόμο προς το διχτάκι και κρατάει τον Ολυμπιακό στους έξι πόντους.

Τρίτο φάουλ από τον Διαμαντίδη, που φάνηκε να εκνευρίζεται. Λογικό, αφού είναι ο καλύτερος πράσινος και θέλει πολύ τη νίκη. Πολύ καλή και η παρουσία του Ντικούδη στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει στους 4 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάει σε σετ επιθέσεις, αφού φτάνουμε προς το τέλος του αγώνα, αλλά δεν του βγαίνουν.

Ο Πεν στις τελευταίες φάσεις έχει πάρει τρία αμυντικά και ριμπάουντ και σε καθένα από αυτά κι ένα φάουλ. Τώρα χάνει την πρώτη βολή, αλλά βάζει τη δεύτερη. Ο Διαμαντίδης έχει επιστρέψει στο παρκέ. Μία βολή από τον Άκερ και ο Ολυμπιακός στους πέντε πόντους.

Μια υπόδειξη για βήματα στον Σισκάουσκας, έχει εξαγριώσει τους Ομπράντοβις και Ιτούδη. Πιθανόν να έχουν δίκιο. Αμέσως μετά δίνεται αντιαθλητικό φάουλ στον Βασιλόπουλο πάνω στον Μπετσίροβιτς. Ο Σλοβένος αστοχεί στην πρώτη βολή, αλλά βάζει τη δεύτερη. Καλάθι και φάουλ από τον Μπατίστ, που μειώνει στους δύο πόντους για τον Παναθηναϊκό και έχει τη δυνατότητα να τον φέρει στον πόντο κάτι λιγότερο από τρία λεπτά. Αστοχεί.

Στην επόμενη επίθεση ο Άκερ δεν μπορεί να βάλει από κοντά την μπάλα στη στεφάνη, ενώ ο Μπάρλος αστοχεί σε τρίποντο. Ο Διαμαντίδης πάει να το πάρει μόνος του! Με τρίποντο βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Ο Πεν κερδίζει φάουλ και πάει στη γραμμή.

Ο Μπετσίροβιτς αστοχεί σε τρίποντο και στη συνέχεια κάνει φάουλ στον Πεν, που θα πάει και πάλι για βολές μετά το τάιμ άουτ. Θέλει 1:19. Μέσα η μία, μέσα και η άλλη. Ο Μπετσίροβιτς αποδεικνύεται μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Ακόμη ένα λάθος και η μπάλα στον Ολυμπιακό. Χρόνος 1:11.

Ο Μούλα θέλει "τελειώσει" το παιχνίδι. Μπήκε κι έβαλε τρίποντο, αλλά ο Μπατίστ απαντάει με δικό του τρίποντο και η διαφορά μένει στους τρεις πόντους. Η μπάλα για τον Ολυμπιακό, ενώ απομένουν 30''.

Ο Τσαρτσαρής κάνει φάουλ στον Άκερ και τον στέλνει στη γραμμή. Ακόμη ένα τάιμ άουτ, ενώ θέλει 25.4 δευτερόλεπτα για να λήξει το παιχνίδι. Ο Άκερ βάζει την πρώτη. Χάνει τη δεύτερη. Καλάθι από τον Μπετσιροβιτς. Ο Διαμαντίδης κλέβει, ο Μπατίστ βάζει το καλάθι, παίρνει το φάουλ και ευστοχεί στη βολή. Ο Πεν προσπαθεί να πάει σε ντράιβ, αλλά πέφτει πάνω στον Μπατίστ. Το παιχνίδι τελειώνει και ο Παναθηναϊκός κλέβει τη νίκη.

3ο δεκάλεπτο

Πρώτο καλάθι από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα τρίποντο από τον Μπετσίροβιτς. Ο Ολυμπιακός γυρνάει την άμυνά του σε ζώνη. Απίστευτο καλάθι από τον Ζίζιτς. Δύο φορές "πούλησε" η μπάλα τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος μπήκε, ενώ ο Κροάτης πήρε και φάουλ. Το τρίτο του Διαμαντίδη.

Τρίποντο από τον Ντόμερκαντ. Το γήπεδο πήρε φωτιά. Ο Ολυμπιακός έχει μειώσει στους δύο πόντους. Δεύτερο τρίποντο από τον Ντόμερκαντ. Στο ΣΕΦ γίνεται χαμός. Κι άλλο! Ο πρώην παίκτης της Εφές ξύπνησε και μαζί του δείχνει να ξυπνάει και ο Ολυμπιακός, που το κυριότερο είναι ότι έχει βελτιώσει την άμυνά του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβις τα "χώνει" στους παίκτες του για το νεκρό διάστημα. Σημαντική βοήθεια για τον Ολυμπιακό έχει έρθει από τον Μπάρλο, που είναι πολύ καλός στην άμυνα. Ο Διαμαντίδης όμως παραμένει "διαμάντι". Οργανώνει, σκοράρει και πασάρει σαν κομπιούτερ. Μαζί του ο Μπατίστ που παίρνει πολλές πάσες και προσπαθεί να φορτώσει με φάουλ τους ψηλούς του Ολυμπιακού.

Ο Μπάρλος ευστοχεί με τρίποντο, αλλά ο Μπατίστ δίνει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Νέο καλάθι από τον Ντόμερκαντ που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Πραγματικά είναι απίστευτος. Ευστοχεί σε άλλο ένα τρίποντο και ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα επτά πόντων. Ο Ζοτς καλεί τάιμ άουτ.

Καλή άμυνα από τον Παναθηναϊκό που προσπαθεί να κόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού. Στο άλλο μισό ο Σισκάουσκας παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, που αποφέρουν το τρίτο φάουλ του Σχορτσιανίτη. Ο Λιθουανός βάζει τις βολές και μειώνει στους τρεις πόντους για την ομάδα του.

2ο δεκάλεπτο

Είναι φανερό, ότι ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που δεν μπορεί να τρέξει, δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις σε σετ επιθέσεις, κάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν ήταν καλός. Από την άλλη πλευρά, οι πράσινοι μοιάζουν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Αν κι εκείνοι έχουν ενώπιόν τους το "πρέπει" της νίκης, οι ερυθρόλευκοι είναι οι αγχωμένοι.

Από τον Ολυμπιακό, ο Βασιλόπουλος είναι όαση σε άμυνα κι επίθεση, αλλά και ριμπάουντ. Ο Πεν κρατάει περισσότερο από όσο πρέπει την μπάλα και το επιθετικό πρόβλημα των ερυθρολεύκων δε λύνεται.

Πάντως κι ο Παναθηναϊκός εδώ και τρία λεπτά έχει "κολλήσει". Ο Ζίζιτς στις βολές. Βάζει και τις δύο και η διαφορά πέφτει στους 10 πόντους. Πρώτος αιφνδιασμος για τον Ολυμπιακό. Ο Ντόμερκαντ είναι πεσμένος στο παρκέ από σκριν του Μπατίστ. Ο παίκτης των ερυθρολεύκων έπεσε άτσαλα και φαίνεται να χτύπησε στη μέση.

Καμία οργάνωση στην επίθεση του Ολυμπιακού. Με Πεν και Μούλα στο παρκέ, αλλά οργανώμενη επίθεση, σπάνια γίνεται. Από την άλλη, ο Ντελκ σκοράρει με τρίποντο και ανεβάζει τη διαφορά στους 14 πόντους. Με αυτή την εικόνα, το απόγευμα θα είναι εύκολο για τους πρωταθλήτες, χωρίς καν να χρειαστεί να παίξουν το... απόλυτο μπάσκετ.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι για τον Ολυμπιακό. Ένα (τυχερό) τρίποντο του Μουλαομέροβιτς κι ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό από τον Ντόμερκαν. Στο μεταξύ, έχει περάσει ο Χαρίσης στο παρκέ σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο Ζοτς καλεί τάιμ άουτ, αν και το πλάνο του λογικά πάει καλά. Απλά δεν μπήκαν δυο σουτ και οι ερυθρόλευκοι τα εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Ολυμπιακός μειώνει με καλάθι του Άκερ που πέρασε και πάλι στο παιχνίδι, στη θέση του Χαρίση. Ο Διαμαντίδης ξεκολλάει τον Παναθηναϊκό με τρίποντο, ενώ ο Πεν πετυχαίνει καλάθι και παίρνει κι ένα φάουλ.

Βαρελότα σκάνε κοντά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δουλειά δεν είχε ο διάολος... Κι άλλο ένα στην κερκίδα. Παρατηρήσεις από τους διαιτητές. Ναι, και κάτι έγινε τώρα... Έχουν ανάψει καπνογόνα. Ο κόσμος προσπαθεί να παίξει εκείνος. Μπας και ανέβει λίγο ο Ολυμπιακός. Καλά, τώρα έσκασε ένα, λες και ήταν "βόμβα". "Θα τιμωρηθεί η ομάδα μας" λένε από τα μεγάφωνα. Ε και; Συνηθισμένοι δεν είναι; Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν...

Καλάθι και φάουλ (του Διαμαντίδη) από τον Πεν. Βάζει και τη βόλη. Το ημίχρονο τελειώνει με τη διαφορά να έχει πέσει στους πέντε. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα πρέπει να νιώθει "χαμένος". Θα μπορούσε να ήταν πιο μπροστά, αλλά η απουσία για πολλή ώρα του Διαμαντίδη από το παρκέ, έβγαλε εκτός ρυθμού την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Από τον Ολυμπιακό, κορυφαίος του πρώτου μέρους ήταν ο Βασιλόπουλος, θετικός ο Ζίζιτς και πολύ καλή η παρουσία του Χαρίση, που ηρέμησε την ομάδα.

1ο δεκάλεπτο

Ο αγώνας είναι έτοιμος να αρχίσει. Ο Ολυμπιακός με πεντάδα τους Πεν, Άκερ, Βασιλόπουλο, Στακ και Ζίζιτς. Ψηλό σχήμα. Ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Ντικούδη, Σισκάουσκας, Τομάσεβιτς και Χατζηβρέττα.

Πρώτο καλάθι από τον Βασιλόπουλο με κάρφωμα, δεύτερο από τον Ζίζιτς. Δεν ακούμε ούτε τους διπλανούς μας. Απάντηση του Παναθηναϊκού με τρίποντο του Σισκάουσκας. Κι άλλο καλάθια από τον Σισκάουσκας, με το οποίο ο Παναθηναϊκός περνάει μπροστά.

Ο Βασιλόπουλος δείχνει να είναι ορεξάτος. Είναι εύστοχος σε τρίποντο. Ο Μπάρλος περνάει στη θέση του Στακ. Ασταμάτητος ο Σισκάουσκας, που βάζει άλλο ένα τρίποντο και έχει όλους τους πόντους του Παναθηναϊκού. Ο Άκερ τον μαρκάρει, αλλά δεν τα πάει πολύ καλά.

Ο Σχορτσιανίτης μπήκε αλλαγή στη θέση του Ζίζιτς. Η ενέργεια του Βασιλόπουλου μετουσιώνεται σε καλάθι και φάουλ από τον Διαμαντίδη. Ο Τσαρτσαρής πέρασε στη θέση του Ντικούδη. Είναι η πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό.

Καλάθι και φάουλ από τον Σισκάουσκας που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Πήρε και φάουλ από τον Σχορτσιανίτη. Φοβερό καλάθι από τον Διαμαντίδη, που του έγινε και φάουλ από τον Βασιλόπουλο, αλλά δε δόθηκε.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ, ενώ το αργό τέμπο που προσπαθεί να επιβάλλει ο Παναθηναϊκός δε βολεύει τους γηπεδούχους. Πάντως, οι μάχες για την μπάλα είναι σκληρές, ενώ το σκορ είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Δεύτερο φάουλ του Σχορτσιανίτη κι αμέσως περνάει πάλι στο παιχνίδι ο Ζίζιτς. Με τρίποντο του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός παίρνει προβάδισμα πέντε πόντων, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονται στην επίθεση.



Πριν τον αγώνα

Προς το παρόν το ΣΕΦ δεν έχει γεμίσει, αλλά η κίνηση στους έξω δρόμους προμηνύει ένα κατάμεστο γήπεδο, στα πρότυπα της δεκαετίας του '90.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι παρών στη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού. Ήθελε να είναι και την Τετάρτη με την Τάου, αλλά δεν τα κατάφερε. Το ντέρμπι όμως δεν το έχασε, αφού από την Ολύμπια Λάρισας έχει ρεπό.

Πρώτος για προθέρμανση από τον Ολυμπιακό βγήκε ο Άντρια Ζίζιτς, ενώ από τον Παναθηναϊκό έδειξε... τόλμη ο Σάκοτα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Οι αντιδράσεις; Δεν είναι και δύσκολο να καταλάβετε.

Μπήκε κι ο Ολυμπιακός. Νάτο και το πρώτο βαρελότο. Γιατί; Ουδείς μπορεί να απαντήσει. Τελικά ένα ντέρμπι με κόσμο είναι άλλη υπόθεση. Αρκεί ο κόσμος να είναι ήρεμος και να υποστηρίζει τις ομάδες με σωστό τρόπο. Διαφορετικά πάλι μόνες θα παίζουν οι ομάδες.

Παρών και ο Σωκράτης Κόκκαλης που μαζί με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο θα παρακολουθήσουν την ομάδα του Ολυμπιακού.

Μπήκε κι ο Πίνι Γκέρσον. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον αποθεώνουν σπάζοντας τα ρεκόρ άμεσης αποδοχής σε έναν προπονητή, που προς το παρόν έχει να επιδείξει μερικές... νίκες. Ξέρει όμως να κερδίζει το χειροκρότημα. Και με το παραπάνω...

Λες κι ακούστηκαν οι πατερίτσες από... τη φισούνα. Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες έκαναν σα να είδαν τον "Μεσσία".

Πριν λίγο είδαμε τον Τζορτζ Παπαδάκο. Λίγο μετά, είδαμε και την Ορθούλα. Το "γλυκό" έδεσε.

Οι Μανώλης Παπαμακάριος και Γιάννης Μπουρούσης που το Σάββατο είχαν ίωση, τελικά είναι έτοιμοι για το παιχνίδι.





























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ