EUROLEAGUE

Το "καυτό" καλοκαίρι της Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αποχωρήσεις, οι στόχοι και ο προπονητής

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -  .  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - . (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι θα κάνουν οι βετεράνοι Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Χεζόνια; Ποια είναι η προτεραιότητα των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης και ποιοι είναι οι στόχοι της πρωταθλήτριας Ευρώπης;

Πέντε στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αν και γνώρισε τρεις σερί ήττες, πριν νικήσει τη Βίρτους στη Μπολόνια, η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τη Μπαρτσελόνα (23-6 οι Μαδριλένοι, 20-9 οι Καταλανοί), θα πάρει την πρώτη θέση στο φινάλε της regular season, γνωρίζει ωστόσο ότι το καλοκαίρι της θα είναι δύσκολο και ίσως στο ξεκίνημα της περιόδου 2024/25 να είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα.

Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Διότι πολλά από τα παιδιά που την έχουν βοηθήσει να μείνει στην ελίτ της EuroLeague θα δουν τα συμβόλαιά τους να εκπνέουν και αρκετά από αυτά ενδέχεται να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Το ίδιο και ο προπονητής, ο Τσους Ματέο, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς πίεσης και αμφισβήτησης.

Στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάριο Χεζόνια, Έντι Ταβάρες, Βενσάν Πουαριέ, Φαμπιάν Κοζέρ, όπως και του head coach που λέγεται πως ήδη γνωρίζει το μέλλον του. Το οποίο θα βρίσκεται πιθανότατα μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός αν κατακτήσει τη EuroLeague για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Συμβόλαιο για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν έχουν ο Φακούντο Καμπάσο, ο Κάρλος Αλοθέν, ο Τζάναν Μούσα (με οψιόν μόνο για ομάδα του NBA), ο Γκάμπριελ Ντεκ, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο Αλμπέρτο Αμπάλδε και οι νεαροί Ούγκο Γκονθάλεθ - Ελί Εντιαγέ - Ισμαήλα Ντιανιέ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι περιπτώσεις των Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ μοιάζουν με... day-to-day κατάσταση (18, 17, 15 λεπτά παίζουν κατά μέσο όρο ο κάθε ένας στη φετινή EuroLeague) και αν θέλουν να μείνουν για ακόμα μία σεζόν, θα μείνουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Από εκεί και πέρα, η περίπτωση του Φαμπιάν Κοζέρ είναι επίσης εύκολη και για τις δύο πλευρές, σε αντίθεση με εκείνες των Μάριο Χεζόνια, Βενσάν Πουαριέ, Έντι Ταβάρες.

Ο Κροάτης φόργουορντ λέγεται πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει, με τον Παναθηναϊκό να τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ο Γάλλος σέντερ δεν θα αγχωθεί καθώς θα βρει ένα καλό συμβόλαιο και δεν αποκλείεται να το πάρει από τη Ρεάλ, ενώ το σκιάχτρο από το Πράσινο Ακρωτήρι σκοπεύει να ψάξει την αγορά του NBA πριν εξετάσει τις επιλογές του στην Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι οι Μαδριλένοι τον έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά τους, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τέτοιος ψηλός στα μέρη μας για να αντικαταστήσει τον Ταβάρες σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει από την Ισπανία.

Ό,τι κι αν γίνει με τους περιφερειακούς (Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Κοζέρ, Φερνάντεθ), η Ρεάλ θα προσπαθήσει να αποκτήσει έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ και αυτός μπορεί να είναι ο Λορέντζο Μπράουν, τον οποίο εσχάτως έχουν βάλει κι άλλες υπερδυνάμεις της EuroLeague στο στόχαστρό τους. Ο Αμερικανός οργανωτής δεν θα μείνει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σίγουρα το επόμενο deal που θα υπογράψει θα είναι και πολυετές και με εξαιρετικό επταψήφιο νούμερο ετησίως.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Χεζόνια; Αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο στη Ρεάλ θα ασχοληθούν αφού προηγουμένως έχουν ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις του Ταβάρες, των βετεράνων της ομάδας και του Μπράουν, που παρεμπιπτόντως στην Ισπανία θα παίζει ως γηγενής από τη στιγμή που αγωνίζεται και στην εθνική ομάδα της χώρας.

Τέλος, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιθυμία της πρωταθλήτριας Ευρώπης να πάρει πίσω τον Ουσμάν Γκαρούμπα που δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο NBA (ανήκει στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, με το καθεστώς του Two-Way Contract), ενώ πιθανή είναι και η επιστροφή του Ματέο Σπανιόλο μετά από το "αγροτικό" του στην Άλμπα Βερολίνου.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ