ΜΠΑΣΚΕΤ

"Το καλάθι της καριέρας μου"

"Το καλάθι της καριέρας μου"
INTIME SPORTS

Η Ανθή Μπαλτά υπέγραψε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της και για λογαριασμό του Ελληνικού με την κατάκτηση του Κυπέλλου γυναικών στο 15ο Final Four που διεξήχθη στην Κω και μιλώντας στο Sport24.gr χαρακτήρισε το καλάθι της νίκης ως το πιο σημαντικό της καριέρας της.

Μπορεί να ήταν γραφτό η Ανθή Μπαλτά να πετύχει ένα και μοναδικό καλάθι στον τελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου γυναικών που διεξήχθη στην Κω ωστόσο ήταν αυτό που της χάρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της αλλά και στην ιστορία του Ελληνικού.

Η αρχηγός της ομάδας της Ελένη Καπογιάννη αξιοποίησε την πάσα της Άννας Σπυριδοπούλου και μπροστά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού πατώντας την γραμμή των τριών πόντων στα 0,2΄΄ ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 57-55.

"Ήταν το πιο σημαντικό καλάθι της καριέρας μου", παραδέχθηκε η έμπειρη 27χρονη γκαρντ μιλώντας στο Sport24.gr μετά την λήξη του τελικού και αφού έκοψε το ένα από τα δύο διχτάκια του κλειστού του νησιού του Ιπποκράτη.

Η Μπαλτά φρόντισε πάντως με το που ευστόχησε και παρά τα έξαλλα πανηγύρια που ακολούθησαν τόσο της ιδίας όσο και των συμπαικτριών της με το τεχνικό τιμ και την διοίκηση της ομάδας να μην ξεχάσει να πάει σε αυτήν που την τροφοδότησε. Την Άννα Σπυριδοπούλου.

"Με πίστεψες;", την ρώτησε και η απάντηση ήταν εύλογη: " Και βέβαια σε πίστεψα ότι θα ευστοχήσεις και θα πάρουμε το Κύπελλο", με ανάλογη να ήταν και η σιγουριά της Ελένη Καπογιάννη βλέποντας το σουτ της Μπαλτά από τον πάγκο. "Ήμουνα σίγουρη ότι θα μπει βλέποντας την πορεία της μπάλας".

"Το καλάθι της καριέρας μου"
INTIME SPORTS

Η 27χρονη γκαρντ τόνισε από την πλευρά της: "Όταν ήρθε η μπάλα στα χέρια μου και με το χρονόμετρο να οδεύει να μηδενιστεί δεν σκέφτηκα τίποτα. Σούταρα και όπως ήταν γραφτό ευστόχησα και κέρδισα τον πρώτο τίτλο της καριέρας μου αλλά και για το Ελληνικό και εύχομαι να μην είναι ο μόνος μας. Σε μία χρονιά που αποδείξαμε στην κανονική περίοδο ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα τερματίζοντας στην πρώτη θέση με μόλις μία ήττα από τον Παναθηναϊκό".

Για το ότι το καλάθι της ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήταν η πρώην της ομάδας τον οποίο και έμελλε να "πληγώσει" σχολίασε: "Δεν το βλέπω έτσι. Είμαι παίκτρια του Ελληνικού και κοιτάω μόνο την ομάδα μου όντας περήφανη που είμαι μέλος του ρόστερ του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε ένα διάστημα όπου έχω ζήσει όλες τις ανόδους και τώρα και τον πρώτο μας τίτλο. Δικό μου και της ομάδας και όπως προείπα εύχομαι να μην είναι ο μόνος μας".

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού σημείωσε: "Εξελίχθηκε όπως ακριβώς τον περιμέναμε. Ένα ντέρμπι όπως κάθε τελικός και παρέμεινε ντέρμπι μέχρι το τέλος του. Εμείς μπορεί να ξεφύγαμε με δέκα πόντους (31-21) αλλά εκεί φάνηκε η εμπειρία του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 41-48 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε και συνεχίζαμε με το ίδιο πάθος και στο τέλος δικαιωθήκαμε με το καλάθι μου".

Η χρονιά ωστόσο για το Ελληνικό δεν τελείωσε στην Κω για το Ελληνικό και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Μπαλτά που τόνισε: "Πλέον μπροστά μας έχουμε τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχουμε μπροστά μας σχεδόν έναν μήνα όπου θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να είμαστε έτοιμες να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα και να κάνουμε το νταμπλ".

"Το καλάθι της καριέρας μου"
INTIME SPORTS

Ενώ όσον αφορά την φετινή χρονιά για το Ελληνικό υποστήριξε: "Θα πρέπει να αποτελέσει μία συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια", κάτι στο οποίο συμφώνησε και η τεχνικός της. "Το Ελληνικό δεν είναι κομήτης στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ με την φετινή μας πορεία μόνο τυχαία να μην είναι", πρόσθεσε η Καπογιάννη που για την εξέλιξη του τελικού έδωσε την δική της εξήγηση.

"Κύλησε όπως το περίμενα. Ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες όπως και έγινε με μας στο τέλος να χαμογελάσαμε με το καλάθι της Μπαλτά που όπως είδα την μπάλα να φεύγει από τα χέρια της ήμουνα σίγουρη ότι θα έμπαινε. Σε ένα παιχνίδι όπου ξεφύγαμε με 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά εκεί φάνηκε η απειρία μας όπως και με την αστοχία μας στις βολές.

Παρόλα αυτά όμως σε κανένα σημείο δεν τα παρατήσαμε και βγάζοντας ψυχή τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Πλέον όμως στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και στην κατάκτησή του ώστε να κάνουμε το νταμπλ γιατί μας αξίζει», με το πάρτι των πανηγυριών του Ελληνικού να έλαβε χώρα και να ολοκληρώθηκε στο παρκέ του κλειστού της Κω μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ