NBA

Οι Νετς δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον ανεμβολίαστο Ίρβινγκ, ανοιχτό να τον αφήσουν εκτός ομάδας

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 ADAM HUNGER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ παραμένει ανεμβολίαστος και σταδιακά αυτό το γεγονός αρχίζει να πιέζει τους Νετς, με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ να αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να τον θέσουν εκτός ομάδας για να μην διαταραχθεί η χημεία τους.

Οι Νετς έχουν αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πρόβλημα και έχει ονοματεπώνυμο: Καϊρί Ίρβινγκ. Ο λόγος, σαφής, αφού ο All Star γκαρντ παραμένει ανεμβολίαστος, κάτι που σημαίνει ότι την δεδομένη στιγμή έχει τεθεί εκτός για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας λόγω της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη. Κι αυτό το γεγονός είναι που βάζει τους Νετς σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, οι Νετς προσπαθούν να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα. Από το να έχουν τον Ίρβινγκ μόνο στα εκτός έδρας παιχνίδια τους έως ότου να εμβολιαστεί (αν εμβολιαστεί), μέχρι τελικά κάποια στιγμή να υποχρεωθούν τελικά τον θέσουν εκτός ομάδας, αφού αυτά τα "μέσα-έξω" στο ρόστερ θα διαταράξουν την προσπάθεια να βρεθεί χημεία. Κι αν στην κανονική περίοδο αυτό δεν θα ήταν θέμα, στα playoffs ίσως το τίμημα να είναι μεγάλο.

Το τελευταίο ενδεχόμενο βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται για μία σειρά από λόγους. Από το γεγονός ότι σε περίπτωση που τεθεί ο Ίρβινγκ εκτός ομάδας θα υπάρχει πρόβλημα και με τον κολλητό του, Κέβιν Ντουράντ, μέχρι ότι μπορεί να ανοίξει ο ασκός του αιόλου στο θέμα των ανεμβολίαστων παικτών (αλλά και εργαζομένων στις ΗΠΑ). Ο Ίρβινγκ εξάλλου είναι παράλληλα αντιπρόεδρος της Ένωσης παικτών, κάτι που θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, αφού αυτό είναι ένα ζήτημα που θα τραβήξει την προσοχή.

Όπως και να έχει, ο χρόνος πλέον πιέζει όλες τις πλευρές. Οι πρόσφατες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζος Τσάι, ότι σέβεται την επιλογή του Ίρβινγκ αλλά οι Νετς θέλουν να πάρουν και το πρωτάθλημα είναι ενδεικτικές της αμηχανίας που αισθάνονται πλέον όλοι στο Μπρούκλιν, την ίδια στιγμή που γίνονται προσπάθειες από όλους στην ομάδα να πειστεί ο σταρ της ομάδας να εμβολιαστεί.

Είναι σαφές ότι αν ο Ίρβινγκ αν αγωνιζόταν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός των Νετς, Νικς ή Γουόριορς - που έχουν τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο - δεν θα υπήρχετόσο μεγάλο θέμα, αφού ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός για τους ΝΒΑερς. Από την στιγμή όμως που βρίσκεται στο Μπρούκλιν, γνωρίζει ότι αυτή του η απόφαση έχει επιπτώσεις. Και αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα βρεθεί μία ομαλή λύση για όλους. Είτε εμβολιαστεί ο Ίρβινγκ, είτε όχι.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ