Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού για τον πρώτο τελικό

Η Τσάστιτι Ριντ με την φανέλα του Παναθηναϊκού επιχειρεί σουτ σε αγώνα με τον Ολυμπιακό
Η Τσάστιτι Ριντ με την φανέλα του Παναθηναϊκού επιχειρεί σουτ σε αγώνα με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού για τον πρώτο τελικό, ο οποίος είχε τότε επαναληφθεί έπειτα από απόφαση της ΚΕΔ.

Η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για τον πρώτο τελικό που ολοκληρώθηκε με το επεισοδιακό καλάθι της Τσάστιτι Ριντ απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να μένει η αρχική απόφαση που είχε παρθεί και είχε οδηγήσει στην επανάληψη του πρώτου τελικού.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στον πρώτο τελικό με 72-70, με την Ριντ να ευστοχεί στο φινάλε του αγώνα σε δίποντο, το οποίο οι διαιτητές έκριναν ότι ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός όμως υπέβαλλε ένσταση, με την ΚΕΔ να τον δικαιώνει κατά πλειοψηφία, διατάσσοντας την επανάληψη του πρώτου τελικού.

Ακολούθως ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά στην επανάληψη του 1ου τελικού, ωστόσο την επομένη των τελικών κατέθεσε ένσταση στο ΑΣΕΑΔ για το πρώτο ματς, τον αγώνα δηλαδή που επαναλήφθηκε. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν επί της ουσίας να κερδίσουν κάτι, αλλά ζήτησαν να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση για ηθικούς λόγους, αφού θεωρούσαν πως δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί. Το ΑΣΕΑΔ δεν μπήκε τελικά στην ουσία της τελικά υπόθεσης λόγω του ίδιου αποτελέσματος στο ματς που επαναλήφθηκε, όμως το γεγονός ότι εκδίκασε και δεν δήλωσε αναρμόδιο, επιβεβαίωσε ότι είναι εφέσιμες και οι αποφάσεις της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Κάτι που με βάση τον κανονισμό της Ομοσπονδίας δεν ισχύει.

Οι δύο ομάδες πλέον περιμένουν να λάβουν το σκεπτικό της απόφασης, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν και οι ενστάσεις του Ολυμπιακού για την συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ