ΜΑΡΟΥΣΙ

Της έκλεισε... τα φώτα!

Της έκλεισε... τα φώτα!
Μιλισάβλιεβιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Μαρούσι κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 76-80 σε ένα εξαιρετικό ματς με κορυφαίο τον Μιλισάβλιεβιτς

Η θεωρία και τα προγνωστικά έκαναν λόγο για μια αμφίρροπη αναμέτρηση, η οποία επιβεβαιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο του ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και Μαρούσι πήγαν σχεδόν χέρι-χέρι μέχρι την ανάπαυλα με μοιρασμένες τις εντυπώσεις. Οι 11 πόντοι του Ντονελ Τέιλορ ήταν σημαντικοί για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου που ήταν καλή σε όλο το 20λεπτο, ενώ στην πρώτη περίοδο είχε προβάδισμα τριών πόντων (21-24).
Από την πλευρά της Ένωσης ο Ουέσον με 11 πόντους και ο Ταπούτος με 10 ήταν οι πρωταγωνιστές στην επίθεση των γηπεδούχων που στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ήταν -έστω και λίγο- πίσω στο σκορ. Μάλιστα, το Μαρούσι κατάφερε να έχει την πρωτοπορία αλλά και το 40-41 του ημιχρόνου, παρά τα 16 φάουλ που του καταλόγισαν οι διαιτητές σε αντίθεση με τα 8 που σφυρίχτηκαν κατά της ΑΕΚ. Αυτό το στοιχείο μεταφράστηκε σε 15 βολές για την ΑΕΚ, ενώ το Μαρούσι εκτέλεσε μόνο μία (!).

Προς το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ (40-37), αλλά το Μαρούσι αντέδρασε και πάλι άμεσα, με αποτέλεσμα να λήξει το πρώτο μέρος και οι φιλοξενούμενοι να έχουν το ισχνό προβάδισμα του ενός πόντου (40-41). Το οποίο έφτασε τους 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το Μαρούσι έπαιξε πολύ καλύτερα και είχε τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (αλλά και τον Ντονελ Τέιλορ) σε μεγάλα κέφια.

Όμως, η ΑΕΚ δεν παρέδωσε τα άπλα και απάντησε με ένα 16-0 σερί και δύο λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με έναν πόντο (73-72). Στη συνέχεια μέτρησαν οι... λεπτομέρειες όπως αυτή του Κυρίτση, που στα 8'' πήρε επιθετικό ριμπάουντ ύστερα από άστοχο σουτ του Βασιλίεβιτς, αλλά αστόχησε ακριβώς κάτω από το καλάθι, ενώ νωρίτερα είχε βιαστεί στον αιφνιδιασμό και είχε αστοχήσει σε λέι απ.

Το σκορ ήταν 76-77, αλλά ο Τέιλορ που πήγε στη γραμμή των βολών, αστόχησε και στις δύο, αφήνοντας ελπίδες νίκης στην ΑΕΚ, οι οποίες χάθηκαν μαζί με την μπάλα από τα χέρια του Ταπούτου στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ. Το τελικό 76-80 έγραψε ο Τέιλορ με καλάθι και φάουλ, ύστερα από το κλέψιμο που έκανε στον Ταπούτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-41, 55-67, 76-80

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 22 (1), Σι 5, Τσάμης, Ταπούτος 19 (2), Κυρίτσης 16, Χατζής 3 (1), Μπάρλος 4 (1), Σίμτσακ, Ριβέρα 5, Βασίλιεβιτς 2.

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέιλορ 24 (3), Νοέας, Χαραλαμπίδης 8 (2), Μπουντούρης, Τζάζβιν 2, Μιλισάβλιεβιτς 24 (4), Μαυροειδής 6, Κογιαντίνοβιτς 3 (1), Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου 9 (1).

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: "Πρέπει να φτιάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας. Όταν σε ρίχνουν πρέπει να σηκώνεσαι κι όταν κερδίζεις να είσαι προσεκτικός. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα να παίζω κόντρα στο Μαρούσι, αυτό που μου έδωσε την ευκαιρία για ένα ξεκίνησα στην Α1. Με τη συνδρομή της οικογένειας Βωβού είναι ένα εργαστήρι του μπάσκετ, που μπορούν όλοι να δουλεύσουν κάτω από τις σωστές συνθήκες.

Ήταν ένα που ματς που κρίθηκε στο καλάθι. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε τύχη. Το Μαρούσι μέσω της ευστοχίας του –είχε 60% στα τρίποντα ως το τρίτο δεκάλεπτο- μας αποδιοργάνωσε εγκεφαλικά. Ξέρουμε που είναι το πρόβλημα της ομάδας και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών, αλλά κι από τη συμπαράσταση του κόσμου, που βοήθησε πολύ ώστε να γυρίσει το παιχνίδι".

Από την πλευρά του ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: "Η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Κάναμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για μας, που έγινε πιο δύσκολο λόγω των απουσιών. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι και ήρθαμε εδώ να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα, γιατί έτσι θα μας αντιμετώπιζε η ΑΕΚ.

Είχαμε πολύ καλό ποσοστό έξω από το 6.25. Είναι ρεκόρ από τότε που ανέλαβα εγώ την ομάδα. Είχαμε συγκέντρωση απέναντι στις αλλαγές τις ΑΕΚ που προσπάθησαν να μας βραχυκυκλώσουν το παιχνίδι. Στην τρίτη περίοδο πήραμε μια διαφορά, την οποία κρατήσαμε για λίγο. Για 4’ δεν παίξαμε σαν ομάδα, αλλά ατομικά και κάναμε όσα λάθη δεν είχαμε κάνει σε όλο το ματς. Ίσως είχαμε τύχη στο τέλος, αλλά πιστεύω για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν την νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που έκαναν πολύ καλή δουλειά".

Ο Άγγελος Τσάμης δήλωσε: " Είναι δυσάρεστο να βρίσκεσαι εδώ μετά από ήττα, αλλά αυτή είναι η ζωή του αθλητή. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεχτήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ουσιαστικά δεχτήκαμε τους ίδιους πόντους. Υπαίτιοι είμαστε καθαρά εμείς, γιατί δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξέρουμε, όμως, τι χρειάζεται για να ανακάμψουμε: προπόνηση και μόνο προπόνηση. Αυτή είναι η λύση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Κοιτάμε το ματς στη Λάρισα τώρα, στο οποίο μπορούμε να ρεφάρουμε αυτή την ήττα".

Τέλος, ο Ντονελ Τέιλορ σχολίασε: "Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι με καλές άμυνες. Μας έκαναν έναν καλό σερί και γύρισαν το παιχνίδι. Ο κόουτς πήρε τάιμ-άουτ και μας είπε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, να βρούμε τον αμαρκάριστο συμπαίκτη και να μην ανησυχούμε αν αστοχήσουμε. Μπορεί να έχασα τις κρίσιμες βολές, αλλά ήξερα ότι ο παίκτης μου θα πάρει την προσπάθεια. Έπρεπε να κάνω κάτι και ευτυχώς κατάφερα να κάνει το κλέψιμο".



























TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ