NBA

Τι σημαίνει το 5280 που υπάρχει παντού στο Ντένβερ και ποια συμπτώματα θα νιώσουν οι Χιτ στους NBA Finals

Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς
Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς Ⓒ 2023 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Γιατί οι Χιτ θα δυσκολευθούν στο Ντένβερ; Και γιατί οι Νάγκετς έχουν πλεονέκτημα τουλάχιστον στο ξεκίνημα των NBA Finals; Η απάντηση είναι απλή και η εξήγηση ακόμη πιο απλή.

Η έναρξη των NBA Finals πλησιάζει. Νάγκετς και Χιτ θα παλέψουν στο Game 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/9 στις 03:30), με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν ότι έχουν πλεονέκτημα καθώς είναι πιο ξεκούραστοι και γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Βλέπετε, το Ντένβερ βρίσκεται σε υψόμετρο 1609 μέτρων (ψηλότερα από το πιο ορεινό χωριό της Ελλάδας), με αποτέλεσμα το οξυγόνο να είναι λιγότερο και οι συνθήκες να δυσκολεύουν όσους δεν μένουν μόνιμα στην πόλη. Παντού στο Ντένβερ υπάρχει το σήμα 5280, καθώς σε πόδια αυτό είναι το υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ πριν από το τζάμπολ κάθε αναμέτρησης αυτός ο αριθμός παίζει στο jumbotron, θολώνει για να δείξει τη ζαλάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.

"Μόλις οι παίκτες των Χιτ κατέβουν από το λεωφορείο, θα δουν και θα ακούσουν τον αριθμό 5280 και θα δουν προειδοποίηση για υποξία με συμπτώματα κόπωσης, δυσκολία στην αναπνοή, ταχυκαρδία, πονοκεφάλους και σύγχυση" αναφέρει ο ρεπόρτερ του ESPN Ομ Γιανγκμισουκ.

Τι είναι η υποξία; "Πρόκειται για κρίσιμη παθολογική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, κατά την οποία ολόκληρο το σώμα (γενικευμένη υποξία) ή ένα μέρος αυτού (μερική υποξία), στερείται επαρκούς οξυγόνωσης. Είναι κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή". Εύκολα, λοιπόν, μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολο θα είναι για τους Χιτ να προσαρμοστούν στην πόλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με τους αθλητές των Νάγκετς που και ζουν εκεί και έχουν ξεκουραστεί μετά από τη σκούπα επί των Λέικερς.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι κάθε φορά που αγωνίζεται στο Ντένβερ κουράζεται πολύ πιο γρήγορα απ' όσο κουράζεται σε άλλες πόλεις και σε άλλες αρένες, το ίδιο έχουν πει κι άλλοι -πολλοί- αθλητές του NBA όπως ο Κέβιν Γκαρνέτ: "Αυτή η μ@λ@κία είναι πραγματική. Ξέρεις τι κάνουν οι Νάγκετς για να σου γ@μήσουν το μυαλό; Σου λένε καλωσήλθες στο Ντένβερ, αν αρχίσεις να λιποθυμάς, είναι επειδή βρίσκεσαι σε αυτό το υψόμετρο. Σε πιάνει πανικός".

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ