NBA

Ντένβερ - Μαϊάμι, η μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά στην ιστορία των NBA Finals

Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι
Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι Ⓒ 2023 JEFFREY PHELPS/ ASSOCIATED PRESS

Κούραση, σωματική και πνευματική, αλλά και ακόμη ένα πρόβλημα πρέπει να ξεπεράσουν οι Μαϊάμι Χιτ στους NBA Finals. Το υψόμετρο του Ντένβερ, που βρίσκεται στα 1609 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Υπερπήδησαν το εμπόδιο των Μπακς, έριξαν τους Νικς στο καναβάτσο, διέλυσαν τους Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολής και τώρα οι Χιτ ετοιμάζονται για τους NBA Finals ώστε να ολοκληρώσουν το... θαύμα μίας τρελής σεζόν με τον πιο απίθανο τρόπο. Η ομάδα του Μαϊάμι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του, θα έχει μειονέκτημα έδρας, αλλά και ακόμη ένα πρόβλημα που χρειάζεται προσεκτική διαχείριση.

Βλέπετε, το Ντένβερ βρίσκεται σε υψόμετρο 1609 μέτρων (τα Καμάρια Ευρυτανίας είναι το χωριό στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα, στα 1480 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), με αποτέλεσμα οι ομάδες που το επισκέπτονται να χρειάζονταν χρόνο για να προσαρμοστούν στις συνθήκες, στη χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση σε σχέση με εκείνη στο Μαϊάμι, στην έλλειψη οξυγόνου που οδηγεί μυες και νευρικό σύστημα να λειτουργούν σε χαμηλότερες στροφές.

Οι Χιτ ταξίδεψαν στο Ντένβερ αμέσως μετά από την επικών διαστάσεων πρόκριση επί των Σέλτικς και πλέον βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής με τον πρώτο τελικό να είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6) στις 03:30.

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ